Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Podobna zawartość
-
Przez Minepasz
Nick w grze: Minepasz
Premium/No-Premium: Tak (Premium)
Opis postaci:
John Abney to trzydziestoparoletni mężczyzna średniego wzrostu i przeciętnej masy. Gdy nosi swoją górną część ubrania - wykonaną z niedźwiedziej skóry płaszcz ledwo sięgającego podbrzusza - nie wyróżnia się specjalnie spoza tłumu. Posiada czarne oczy - w każdym razie oko, drugie jest niewidoczne przez niedźwiedzią skórę - i ciemno-brązowe włosy, które skrywa pod kapturem. Jego charakterystyczną cechą wyglądu jest widoczna na plecach blizna po pazurach dzikiego zwierzęcia.
Dzięki swoim znajomością, został w dzieciństwie nauczony podstaw matematyki oraz czytania i pisania. Zawdzięcza to przyjaźni z synem szlachcica, jego rówieśnikiem. W późniejszych latach nauczył się jak przeżyć w dziczy. Z natury jest jednak ciekawski, co odbiło się w jego młodości i utrudniało życie z dala od cywilizacji. Potrafi też zachować zimną krew i odegrać wyznaczoną sobie rolę, co pomagało mu w sytuacjach, gdy jego przeciwnikiem był człowiek.
W młodości John miał bardzo dobre stosunki z matką, Moniką. Nie musiała pracować, jak reszta mieszkańców, ale zawsze miała wszystkiego pod dostatkiem. W wieku sześciu lat poznał syna szlachcica sprawującego nad ich wioską opiekę, Leonarda Crewe. Chłopcy szybko się zaprzyjaźnili, a ojciec Leona zaproponował John'owi naukę matematyki oraz czytania i pisania. W tym samym czasie jego stosunki z rodzicielką zaczęły się pogarszać, jednak nigdy nie zaprzestał jej kochać. W wieku dziewięciu lat Leonard został zabity przez jednego z służących szlachcica. Nie wiadomo było jednak, dlaczego to się stało, gdyż morderca zbiegł. Pan podupadł na zdrowiu, zaczął pić oraz nękać swoich poddanych. Wszystko się jednak zmieniało, gdy w jego pobliżu był John, który w ciągu tych trzech lat stał się dla niego kimś w rodzaju rodziny. Nie był jednak dla niego kimś pokroju syna, ale bardziej niczym kochany siostrzeniec, mimo, że często staczał bitwy słowne z Moniką. W wieku jedenastu lat Abney przeżył najgorszy koszmar w całym swoim krótkim życiu. Był świadkiem, jak jego własna matka zadźgała ojca Leonarda, Toma. Tego samego dnia, tej samej godziny, John w przypływie gniewu zabił swoją rodzicielkę usłyszawszy od niej tożsamość mordercy jego przyjaciela. To zrobiła ona. Zabiła jego - jak się dowiedział - jego brata, Leonarda, i ojca, Toma. Od tamtego czasu chłopak chcąc porzucić przeszłość przyjął nazwisko Abney i podróżował po świecie. Trwałoby to dalej, gdyby pewnego dnia nie usłyszał nazwę „ShadowVille”.
Twoja definicja RolePlay: Odgrywanie i wczuwanie się w swoje role; trzymanie się wyznaczonego - niekoniecznie swojego - schematu.
Jestem pewien, że COŚ w Opisie postaci (w pozostałych częściach również mogło się to zdarzyć), lekko mówiąc, schrzaniłem. Dlatego, jeśli mogę, chciałbym poprosić o informację, gdzie takowe błędy się znajdują. Z góry dziękuję za ewentualne uwagi :)
P.S. Jeśli Opis postaci jest za długi - mogę usunąć fragment o jego dzieciństwie i pochodzeniu.
-