Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
LostedSliczny

Nagrywanie - co się stało?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otóż mój problem polega na tym: 

- Wczoraj, spokojnie nagrywałem sobie obraz z MC programem Action! Mirilis. Było wszystko fajnie 60 fps.

- Dzisiaj odpalam nagrywanie, i puff! 30 fpsów przy nagrywaniu co u mnie widać dość mocno.

Nie mam pojęcia co się stało, nic nie przestawiałem. Może to być też spowodowane tym, że wyłączyłem jeden proces od karty graficznej który dość mocno ją obciążał, ma ktoś jakieś sugestie?

@edit Tak, nazwa procesu to atiedxx.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

moze jak wylaczasz ten proces, "poczatek ATI mowi mi ze byc moze to od graficznej" to wywala ci ustawienia : P..

chociaz od ATI to jest CCC.exe ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KasupeX    0
Ten proces pojawia tylko przy uzywaniu programu czy on ogolnie od ATI? Bo jak mówił Green od ATI główny proces to CCC.exe, więc może spróbuj uruchomić ponownie kompa i zobacz ile masz fps i czy proces jest cały czas czy tylko przy nagrywaniu obrazu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
konrad11901    25
A czy CCC.exe to nie jest Ati Control Center, a atiedxx.exe to główny proces sterownika? Ja zawsze wyłączam CCC i zostawiam atiedxx, i wszystko jest dobrze...

Ale nie dam sobie głowy uciąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, proces atiedxx.exe jest od karty graficznej, czyli od ATI, CCC.exe również mam, za chwilę sprawdzę czy ciągle jest tak samo.

@KasupeX - Proces działa cały czas, zarówno jak i CCC.exe, na innych forach poszperałem i znalazłem to:  Atiedxx.exe and Atiesrxx.exe are related to AMD External Events Utility which is actually a ATI Hotkey Poller and responsible for various hotkeys for accessing ATI features. If you are not using these services or hotkeys you can disable them. 

@edit4.... Jednak znowu jest koło 30 - 40 fpsów gdy podczas gry mam około 200...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ShinoPL    1

Jak ci FPS spadają to możliwe że przez to że wyłączyłeś sterownik lub masz mało miejsca na dysku.

Ewentualnie pokombinuj z ustawieniami w minecraft. Zainstaluj optifine i skonfiguruj jak najlepiej i powiedz jakie masz wyniki.

+ Dodaj jakie masz parametry kompa.

Karta, Procesor, Dysk, Pamiec Ram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...