Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
T3sT3ro

Propozycje odnośnie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

T3sT3ro    1

Tutaj możecie składać propozycje co dodać/zmienić/usunąć z serwera :)

Przyjęte pomysły:

Tydon - propozycja 2 [awanse],4[sekrety] już są  ;) 1, 3 i 5 postaramy się wprowadzić, lecz potrzebujemy waszych pomysłów do zrobienia jakiejś fabuły.

- niciel - drzewko zaklęć - do pomyślenia, natomiast nie będziemy instalować plugnu magicspells.

moje sugestie [piszcie opinie]:

- Przed pojedynkiem wybierasz 3 zaklęcia które będziesz chciał rzucic. Po wybraniu i przystąpieniu do pojedynku zostanie wyświetlona tobie sekwenjca znaków, którą musisz wpisać na chacie. Temu kto ją przepisze, załaduje się zaklęcie - wtedy będzie mógł je rzucić. Znaki są generowane losowo np. @asd%1sg . Co o tym sądzicie ? Może macie jakiś inny pomysł ?

Dobre uwagi i ciekawe pomysły mogą zostać nagrodzone punktami eventowymi oraz serwerowymi pieniędzmi  ;)

Edytowane przez T3sT3ro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tydon    1

Oto moje propozycje:

1. Zróbcie jakąś fabułę. Nie chcę żeby było sytuacji, w której skończę szkołę tylko machając różdżką. Może jakieś questy? Może jakieś przestępstwa? Tylko wyobraźnia was ogranicza :)

2. Odznaczenia. Nie wiem czy istnieje na serwerze system awansowania do następnej klasy, ale byłoby dobrze gdyby to było odznaczone. Oto przykład: Pierwszoroczniak ma wstęp tylko do sal lekcyjnych i głównego placu. Drugoroczniak ma wstęp dodatkowo do skrzydła szpitalnego itd.

3. Turnieje na różdżki. Chodzi mi o scenę z Komnaty Tajemnic, gdzie walczyli na różdżki z pomocą chyba dwóch czy trzech zaklęć.

4. Ukryte pomieszczenia. Ciekawa rzecz, którą już gdzieś widziałem. W Hogwarcie mogą być umieszczane pokoje do których wstęp może być np. za pomocą tych zaklęć od przedmiotów. Ważne tylko, żeby nagroda była np. dla kilku/wszystkich osób, a nie tylko dla pierwsze. Przyjdzie taki w pierwszy dzień serwera i znajdzie 10 takich i koniec zabawy :/ Oczywiście jeśli zaakceptujecie pomysł 2. to będzie z tym mniejszy problem :)

5. Już bym zapomniał. ChatMod. Zwykły gracz, ale może mutować i (to od was zależy) kickować.

Edytowane przez Tydon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5

o ile dobrze wnioskuje i dobrze pamiętam plugin magicspells pozwala na tworzenie własnych unikalnych czarów oraz drzewek czarów  czyli jeden czar wymaga znania innego np słaba kula ognia jest wymagana do nauki czaru kula ognia itd.

warto zrobić czary obszarowe czyli np z nieba spadają meteory (kule ghasta) bądź w wyznaczonym terenie uderzają pioruny

może dodacie też czary wymagające kilku graczy bądź czary których użycie wymaga przez gracza X sec rzucania czaru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arthom    13

Nie mamy pluginu magicspells, mamy własny, autorski, no i jeszcze nie zamierzamy robić takich zaklęć, bo serwer ma być wzorowany na książce...

Edytowane przez Arthom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
T3sT3ro    1

Ma być wzorowany na książce*

Proszę, oceńcie moją sugestię bo nie wiem czy zrobić tak, czy inaczej!

Edytowane przez T3sT3ro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tydon    1

Fabuła... hm.... Może zwalczanie pozostałości po Voldemorcie? Jakieś questy dotyczące zabijania śmierciożerców?

P.S. Kiedy będą beta testy i kto ma wstęp?

@Down:
Rzuciłem tylko pomysłem :)

Edytowane przez Tydon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arthom    13

Beta testy mają być w dzień... No nieważne, miała być niespodzianka, a na temat fabuły... oczywiście że będzie, ale raczej nie taka :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
niciel    5

-nie wiem co tak naprawdę napisać bo skoro serwer ma być wzorowany na książce , a ja jej nie znam :/

-plugin wywnioskowałem po temacie z opisem gdyż ten plugin posiada wszystko co zostało podane

-myślę że dokładne odwzorowywanie książki jest niemożliwe i trochę bez sensu bo to tylko utrudnia zadanie a gracze i tak nie przywiążą do tego większej uwagi (przynajmniej nie ja :)

ciężko coś wymyślić bo nigdy się nad takim serwerem nie zastanawiałem ale mam nadzieję że wybór domu nie będzie możliwy do zmiany a rozgrywka będzie wymagała współpracy zespołowej np turnieje

bo gdy nastąpi coś takiego 50%serwera bedzie stanowić 1 dom,30% 2 dom , pozostałe domy np po 10% (tak to się pewnie rozłoży gdy gracze będą mieli wybór)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
T3sT3ro    1

Spokojnie, system będzie odpowiednio zbalansowany, a szanse na dostanie się do konkretnego domu wynoszą ok 25% ;)oczywiście tam gdzie jest 30 graczy a tam gdzie jst 27 graczy to większa szansa jest na dostanie się tam gdzie jest 27.

Jeśli znajomy jest w innym domu, to nie zmiania to niczego, jedynie jego cherb, to że zdobywa punkty dla swojego domu, a w quidditchu może zdobyć puchar dla swojego domu ;)

Edytowane przez T3sT3ro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tydon    1

A tak, skoro już o domach. Jak będą wyglądały lekcje? Na innym serwerze Harry Potter widziałem problem związany z olewaniem przez nauczycieli szkoły. Tutaj lekcje odbywają się automatycznie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matejss    0

Mam propozycję aby zmienić uniwersum w jakim bedzie sie gralo :P Harry Potter wedlug mnie to dosc slabe uniwersum do... czegokolwiek (widzial ktos wieksza liczbe serwerow / gier whatever z harrego pottera? D: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14

Może po szkole oprócz do ministerstwa można by dostać się do banku Gringotta, i tak jak jeden z braci Rona pracować przy zwalczaniu zaklęć? Lub hodować smoki jak chyba Bill. Albo np zostać nauczycielem w szkole, ewentualnie woźnym. 

Można by też być jakimś poszukiwaczem przygód, badając świat magii i występujące tam zwierzęta. i czy będzie Zakazany Las, chata Hagrida?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
T3sT3ro    1

Oczywiście że będzie zakazany las ;) i mogę zdradzić, że nei będzie on mały. Co do matejsa , to troche nie rozumiem o co ci chodzi... xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nuk0r    43
T3s matejssowi chodzi prawdopodobnie o przerzucenie serwera na uniwersum powiedzmy Władcy Pierścieni zamiast Harrego Pottera.
Moim zdaniem jeżeli już ma powstawać serwer tematyczny to HP nie jest najwdzięczniejszym pomysłem, ale za samą inicjatywę gratuluję i życzę powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14

Może jakieś horkruksy? :P

A i oni nawet sporo podróżowali przy ich znajdowaniu, to sie może przydać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14

Zastanawiam się czy uda wam się odwzorować Turniej Trójmagiczny :)

I czy będą duchy poszczególnych domów?

(czy w ogóle będą duchy) :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tydon    1

Mogą, ale często widzę z tym bugi, więc mogą stać przy wejściu do dormitorium i opowiadać historię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tower_Hunter    14

No na przykład :)

Ale może być pare takich samych np. jeden duch (od Gryffindoru np.) będzie stał i przy wejściu i ten sam przy wielkiej sali i np. w pustej komnacie w lochach. To będzie dawało złudzenie ruchu tych npc. tak mi się wydaję :)

A będzie ta komnata (nie pamiętam nazwy) która pojawia się jeśli tego bardzo chcesz. Pomagała chyba w ostatniej części książki, używano jej przed tą ostatnią walką na Hogwart. (Sorry za takie informacje ale dawno nie czytałem :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Arthom    13

Nie można zrobić przezroczystych ludzi, a jeszcze szczególnie nikt nie ma skinu ducha oraz nicku w grze (mówię tu o pluginie Citizens) D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez PiecuJTCNW
      Sprzedam Spawny na serwery Minecraft w super cenach!
      W ofercie posiadam wiele ciekawych projektów!
      Metody płatności: Blik/Przelew/Paypal/Paysafecard
      Po więcej informacji zapraszam na PV!
      Jesteś zainteresowany? Pisz na PV!
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

• Przez Pacior Jr.
      Nazwa: Postawklocka.pl
      iP Serwera: postawklocka.pl
      Aktywny: 24/7
      Strona: Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Rodzaj: Survival - PVP - Minigry - Frakcje - Działki - Sztuczna Inteligencja?
      Sloty - 100
      Witam bardzo serdecznie Chciałbym was zaprosić do mojego nowo powstałego serwera!
      Jest on w całkowicie intuicyjny, został zrobiony tak, aby każdy niezależnie od wieku, potrafił w pełni wykorzystywać wszystkie aspekty serwera.
      Wszystkie najpotrzebniejsze komendy zostały porozpisywane i porozrzucane w miejsca, gdzie ich właśnie będziesz potrzebować!

Co na nim znajdziecie?
      - Survival (Drop z Kamienia)
      - PVP (Arene PVP jak i PVP poza spawnem)
      - Dzałki (Zbuduj wymarzony domek i przechowuj w nim cenne rzeczy)
      - Frakcje (Znajdź sprzymierzeńców i Stwórz własną Gildie) [Wkrótce]
      - Minigry (Gdy będziesz potrzebował/potrzebowała odpoczynku od kopania) [Włączone gdy tylko będzie więcej aktywnych graczy]
      - Kreatywne "Znajdźki" (Zaimplementowane i rozsiane po mapie różnego rodzaju skarby i nie tylko)
      - Sztuczną inteligencje (Nawet w przypadku kiedy byłbyś/byłabyś sam/sama na serwerze, sprawi że nie będziesz się nudzić ) 

Na serwerze staram się ciągle dodawać coraz to nowe różne rzeczy, więc raczej nie będziesz się nudzić
      Informacje dodatkowe:
      Strona internetowa Postawklocka.pl na której jest w pełni sprawny ITEM SHOP, jest oczywiście stroną tymczasową.
      W ciągu najbliższych dni zostanie on zmieniony na Bardziej Rozbudowany ITEM SHOP zostanie również dodane Forum, Strona z nowinkami dotyczącymi Serwera.
      Screenshoty:(nie za dużo by nie zdradzać za wiele )

Dziękuje za uwagę i mam nadzieje do zobaczenia na serwerze
      //Poprawiam tagi i zatwierdzam ~ VenomPCPL
    • Przez Filiq343
      Prawdziwe życie (RolePlay) citylife.maxcraft.pl już wkrótce startuje!
      Uwaga! Temat będzie co jakiś czas aktualizowany! Obserwuj

Co u nas?
      * autorskie pluginy (np. potrzeby, prace)
      * autorskie skrypty (np. portfel)
      * możliwość robienia alkoholi
      * ranga Milioner (VIP)
      * mieszkania dla graczy i VIP'ów
      * sklepy dla graczy i VIP'ów
      * wysokie i nowoczesne budynki
      * własny serwer discord 
      * własne forum

Serwer nieaktywny!

• Przez boi559
      Witajcie 
      Stworzyłem serwer zmodowany i szukam chętnych do gry. Paczka modów będzie do ustalenia.

Wymagania:
      -mutacja
      -min. 14 lat 
      -sprawny mikrofon
      -Discord
      -Kultura osobista
      -Poczucie humoru

KONTAKT (discord) ---->   
         lub pisać w odpowiedziach i na priv  
    • Przez KUBA Animation Studios
      Witajcie
      Chciałbym wam przedstawić serwer mojego autorstwa. Nazywa się No Rules Network. jest to serwer survival choć mamy także BedWars (wersję alpha), Skywars (wersję beta) oraz SkyBlock, który jest troche inny od standardowego

Serwer nie jest bardzo rozbudowany i nie należy do "elity" Polskich serwerów, ale bardzo miło się na nim gra. Administracja i moderatorzy są raczej mili, choć zdarzają im się gorsze dni  

Jeśli chodzi możliwości serwera: Cuboidy (czyli działki jeśli ktoś nie wie), sklep z wirtualnymi pieniędzmi , eventy, arena PVP, lobby i wiele więcej!

Przydatne komendy:
      /survival         /sklep     /lubieplacki   komenda specjalna
      /lobby     /bedwars       /skyblock
      /pomoc     /kasa      /skywars
      /dzialki      /vip         /admini
      Adres: norules.msvr.pl

Bardzo by mi było miło gdybyście wbili. Proszę, bądźcie wyrozumiali. Serwer jest cały czas aktualizowany.  Nie chciałbym widzieć komentarzy "serwer do du**", "nie wchodzcie tam" czy innych takich.
      Bardzo wam dziękuję,
      Jesteście najlepsi,
      Sauron6 - Administrator
  • Dodaj nową pozycję...