Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MIHO

Out of video memory w GTA IV

Rekomendowane odpowiedzi

MIHO    5

Witam gdy włączam GTA IV na minimalnych ustawieniach graficznych to wywala taki błąd: GTA IV FATAL ERROR: Out of video memory -Please re-boot your system 244139200 25713856 

Mój sprzęt to: 

-4 GB ram

-windows xp

-grafika: gforce 9500gt

-procesor: intel core 2duo 2 x 2,5

Błąd wyskakuje odrazu po początkowym filmiku gdy siedzę w samochodzie.

ps.: proszę o szybką odpowiedź ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Trochę słaba karta i nie wydala. Sterowniki do niej aktualne? Patche do GTA wgrane?

Spróbuj jeszcze utworzyć w folderze gry plik Commandline.txt i wklej do niego:

-norestrictions
-nomemrestrict 
-percentvidmem 100
-memrestrict 681574400
-memrestrict 629145600
-noprecache
-novblank
-norestrictions 
-nomemrestrict 
-frameLimit 0 
-width 1366 
-height 768 
-texturequality 2 
-renderquality 4 
-shadowdensity 1 
-viewdistance 29 
-detailquality 29 
-percentvidmem 100 
-availablevidmem 27.0
Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Podaj screena z GPU-Z - dowiemy się więcej na temat karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
matejss    0

na 100% za słaba karta graficzna ;) Czas najwyzszy zainwestować w coś lepszego

Sprawdz czy masz w commandline "-availablevidmem 4.0" Jak masz to usun i sprobuj jeszcze raz.

@Edit
Btw masz karte 512MB czy 1024MB?

@Down
Za to u mojego znajomego takze na 9500 GT 1GB czworka wywalala ciagle out of memory az nie wymienil karty graficznej xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tomiko9    0

Na mojej świętej pamięci gf 9500 gt 0,5gb czwórka śmigała na minimalnych,ale średnio na 30/35 fps więc dziwne to troszkę...

Edytowane przez tomiko9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kickut2001x   
Gość Kickut2001x
Witam jestem nowy na forum wiec przepraszam ze tu pisze ale nwm jak stworzyc nowy temat ale mniejsza z tym ...
Mam ten sam problem co kolega wiec wywala mnie na dziendobry jak jestem w aucie :(
Prosze o szybka pomoc moge wyslac zdj tego bledu.
Dane mojego komputera to :
System win7
Procesor dualcore intel pentium d930, 3000 MHz (15 x 200)
Karta video dokupiona giforce 210 ( 1GB)
Jesli jeszze cos to prosze pisac z gory wielki dzieki i prosze o szybka odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez kawka
      Witajcie  Ostatnio zakupiłem nowego iMaca i zainstalowałem TLauncher, tylko nie potrafię go uruchomić  A wersję Javy mam aktualną.
    • Przez Policjant Gajwer
      Witam, mam problem z serwer, a mianowicie z uruchomieniem go. Problem jest taki, że dodałem mody na serwer i działały. Dorzuciłem kilka kolejnych i crashowało go.

Logi:

• Przez Emil12
      Witam, potrzebuje pomocy odnośnie błędu w minecraft. Mianowicie, po niedługim czasie gry wywala mi tekstury, co widać na załączonym obrazku.  Kiedy zmienie texture pack, problem na chwile ustaje, ale po chwili znowu tak sie dzieje. 

Specyfikacja komputera: Procesor: AMD FX(tm) - 4100 Quad-Core Processor 3,6 GHz Ilość ram: 4GB Karta graficzna: GeForce GT 440 Wersja sterowników karty graficznej: 347.52 Wersja Javy: Version 8 Update 151 System operacyjny: Windows 7 - - - Zainstalowane mody: Brak Posiadane łącze internetowe: Tronic_3349 Opis błędu: Wyżej  

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik.
    • Przez Jacobeq
      Każdy kojarzy komendę tittle.,, Ta która robi duży napis na środku ekranu. Jednak na serwerze mojego kolegi jest taki błąd że co chwilę na ekranie wyświetla się "tittle" i na dole "subtittle" w różnych kolorach. Nie mam pojęcia jak to mogło się stać czy to jakiś plugin czy co? Próbowaliśmy commandblocki wyłączyć (gamerule) i nic. Ten problem jest już od dwóch  dni i nie mamy rozwiązania a wkurza niemiłosiernie. Serwer jest gotowy w połowie więc nie ma mowy o usuwaniu światów itp. Oto nasze pluginy : 
    • Przez Xayah
      Witam, proszę o pomoc.
      Dzisiaj rano weszłam na serwer w minecrafcie, po chwili wyłączyłam i włączyłam laptopa i już nie mogłam wejść na żaden serwer oprócz Hypixel (mam minecraft premium).
      Gdy próbuję wejść na serwer wyskakuje mi taki błąd (widać na zdjęciu). Nie widać ikonek serwerów itd., jest napisane tylko "Nie można połączyć z serwerem". Proszę o pomoc!

Jeśli to zły dział czy coś z góry przepraszam, pierwszy raz robię tutaj wątek

• Dodaj nową pozycję...