Przez
Groax
Napewno był tu taki temat ale napewno DAAAAAAAAAAAAAAAWNO dlatego tak powiem odnawiam to xP
Toribash* - turowa bijatyka oparta o fizykę ragdoll. W Toribashu dostępne są 2 tryby rozgrywki: single player (do trenowania) oraz multi player. W tej grze ogranicza nas tylko wyobraźnia, ponieważ ciosy tworzymy sami, a takie same walki praktycznie się nie zdarzają. Toribash jest dostępny na system Windows, Linux oraz Mac OS. Za wygrane walki otrzymujemy toricredits (waluta obowiązująca w grze), za które możemy kupić dodatkowe przedmioty dla naszego wojownika (zmieniają one jedynie nasz wygląd). Twórcą gry jest Hampus Sóderstróm.
*Orginalny tytuł : Toribash Violence Perfected [po polsku i jak sie czyta Toribasz[czy tam Toribesz] Przemoc Perfekcjonowana.
źródlo : Toripedia
No to jak napewno zapowiada sie ciekawie co nie ^^? i macie racje, lecz żeby czerpać z tego przyjemność. trzeba na serio długo grać tak jak ja :P no okej nie gram zbyt długo xD.
W grze obowiązuje system Beltów [zwanych także poziomami i rangami]
to sa wszystkie belty od najniższego do najwyższego [oraz do ich zdobycia liczba QI]
Belt Color:__________Fights:
WhiteBelt ------------------- 0-19
YellowBelt ------------- 20-49
OrangeBelt -------------- 50-99
GreenBelt --------------- 100-199
BlueBelt ----------------- 200-499
BrownBelt -------------- 500-999
BlackBelt ------------- 1000-1999
2nd Dan BlackBelt -- 2000-2999
3rd Dan BlackBelt -- 3000-3999
4th Dan BlackBelt -- 4000-4999
5th Dan BlackBelt -- 5000-5999
6th Dan BlackBelt -- 6000-6999
7th Dan BlackBelt -- 7000-7999
8th Dan BlackBelt -- 8000-8999
9th Dan BlackBelt -- 9000-9999
10th Dan BlackBelt - 10000-14999
Master Belt ---------- 15000-19999
Custom belt --------- 20000-49999 [tu wymyślamy własny pas]
GODBELT ---------------- 50000+
I Pas Wybrańcy :P
źródło : Oficjalne forum Toribash
Pasów troche jest, no okej nie troche xD okej a teraz dalej. Napewno kiedy czytaliście zadaliscie sobie pytanie: "Co to te QI?".
QI to liczba walk np 100 QI to 100 walk a za ileś tam wal dostaje sie pasy np za 100/40 walk dostaje sie Zielony Pas
A teraz jak sie walczy :)
Wygląd gry jest lekko straszny xD czemu? Gra zawiera przemoc i więcej np dużo krwi itp. można łamać kości [wtedy staw zrobi się jasno niebieski] można też robić parkoura w ogóle wszystko! A za TC można kupić kolory krwi, stawów i nawet ślady po ruchu ręki i nogi Textury ręki śladów unikalne itemy za dolce :/ fryzury czapki itp!, w grze są auto mody zainstalowane mody to mapy takie jak sumo walka kungfu mapy parkour jest tego dużo z 100tyś. Skrypty dodają np. Słynne Hadouken z gry Street Fighter które wykonuje Ryu [ja mówie Ryju xD]
I też shadery czyli lepsze niebo itp. i oczywiscie cienie. Ciosy sie tworzy samemu ale trudno xD można nawet odrywać częsci [ręce nogi itp.] przeciwnika :P :psycho:.
Walczy sie tak :
Nasz "Tori" ma 12 stawów i klikając na każdy z nich wykonujemy ruch a oto "stany" stawów :
Relaxing - Reelax :) To co każdy lubi ale tutaj nie oto chodzi, no może troche :P więc "stan" Relax robi tak że nasz "Tori" jest bezwładny.
Holding - Holding trzymanie no prawie to samo ale tutaj chodzi o Trzymanie Pozycji czyli że nasz "Tori" trzyma pozycje nie upada jest "sztywny".
Extending - Wyprostowanie stawu z concractinga [czytaj dalej ;)].
Contracting - Zgięcie stawu.
A teraz kilka screenów :)
[MAD]hampa twórca gry i jej najlepszy gracz z pasem własnym a jego pas zwie się : Banana Belt [Pas Banana xD]
[url]http://img6.imageshack.us/img6/1624/r3ty.png[/url]
Sparring Obliviona z... Oblivionem
[url]http://img513.imageshack.us/img513/646/fauw.png[/url]
Mój ulubiony oraz bardzo dobry gracz z nazwą [o]shook [te [o] i [MAD] to skróty/nazwy ich klanów
[url]http://img822.imageshack.us/img822/8511/jv8c.png[/url]
A teraz ja, kiedyś miałem krew koloru kwasowego ale sprzedałem za texturke :/ 16K TC poszlo do texturera Hug [przytulenie]
[url]http://img163.imageshack.us/img163/1508/g8cj.png[/url]
Nom ale co to te "ToriCredit's"?
Jest to waluta w grze za każdy wygrany pojedynek na OFICJALNYM serwerze firmy "Nabi Studios" dostajemy 10 TC [ToriCredit'ów].
Serwery Hmmm... zadajecie sobie może teraz takie pytanie : "A żeby stworzyć taki server potrzebne są pliki?".
Macie tu opowiedź :) : NIE! :D na serio! Nic to nie kosztuje ani grosza! ok no może wytrzymałość internetu :P
W gre radze zagrać od 11 lub 12 lat bo gra jest oceniona na +TEEN ;)
Jak Pobrać?
Napewno zadałeś teraz i znowu sobie pytanie o takie pytanie : "Takie coś jest napewno płatne ;(". I tu się mylisz! to jest za FRIIIIKO żeby pobrać gre wpisujemy www.[nazwa gry wiecie ;)].com
PS. żeby grać na multi musicie sie zajerestrować wasz login i hasło w grze to też hasło na forum a na forum jest pomoc itp. itd.
PS2. Moje całe pisanie zaczyna się po słowie Hampus Soderstrom
Zakaz rozpowszechniania bez zgody autora [mnie] oraz powiadomienia na PW lub tutaj w temacie!!!