Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
JOPECREEPER

Co jest możliwością dodania do Minecraft 1.7

Rekomendowane odpowiedzi

JOPECREEPER    11

Niby mają dodać:

• Zmiany w generatorze świata
    • Nowy biom: Kanion (ang. Clay Canyon Mountain)
      • Będzie się on składał z gór zawierających bloki utwardzonej gliny
      • Będzie to drugi biom po pustynii, który będzie zawierał natrualnie występujące uschnięte krzewy
    • Nowy biom: Las sekwojowy
      • Będzie on pokryty bielicą (ang. podzol), zamiast trawy
      • Będą w nim naturalnie występować:zamszony bruk, oraz grzyby
    • Możliwe dodanie nowego typu świata: latające wyspy
    • Dodatkowo nowe biomy, o których nic nie wiadomo: Zalesione wzgórza (Hilly Forest), Niewielki gaj (Small Grove), Pustynne wzgórza (Desert Hills), Sawanna (Savana), Wulkan (Volcano)
    • Nowy system generowania świata
      • Podział świata na cztery rodzaje biomów: pokryte śniegiem, zimne, średnie i suche/ciepłe. Dzięki temu biomy z różnych grup nie będą generowały się blisko siebie (np. tajga obok pustyni)
    • Zmniejszenie wielkości oceanów
    • Usunięcie z generatora małych wysp
    • Będą generowane klify
    • Świerki będą się także pojawiały w ogromnych górach
    • Poprawione zostaną błędy z oświetleniem powstające podczas generowania świata
  • Tablica wyników będzie teraz mogła wyświetlać ilość wydobytych przez nas bloków, zabicia mobów, oraz śmierci przez potwory. W każdym przypadku można wyznaczyć blok/moba, którego wydobyliśmy/zabiliśmy lub zginęliśmy przez niego
  • System osiągnięć i statystyk zostanie napisany od nowa
    • Osiągnięcia i statystyki będą osobne dla światów w trybie singleplayer, jak i dla serwerów
  • Będą pojawiały się cząsteczki podczas spadania z wysokości gracza i bloków
  • Śnieg może się generować w zależności od poziomu "Y"
  • Poprawa przeźroczystości chmur
  • Zostanie dodana funkcja "A community oriented feature", czyli prawdopodobnie system znajomych
  • Drzewa wiśniowe
  • Zmiany w menu gry
    • Nowe menu paczek zasobów
      • Możliwość łączenia paczek ze sobą
    • Nowe menu dźwięków
      • Możliwość ustawienia głośności dla: płyt, szafy grającej, mobów, graczy, pogody i bloków
    • Nowe funkcje w ustawieniach
    • Zostanie napisany od nowa system przypisywania klawiszy. Będzie można zmienić funkcje dotyczące klawiszy F1, F2, F3, oraz przypisać sprint do innego klawisza
  • Możliwe dodanie do launchera opcji gry w wersje Alpha, Infdev, Indev, a nawet Classic
  • Urozmaicenie oceanów
    • Rafa koralowa
    • Podwodne struktury
    • Wodne moby (ryby)
  • Nowy system łowienia ryb
  • Nowe budowle, struktury generujące się na mapie
  • Meble
  • Nowe bloki
  • Urozmaicenie roślin:
    • Słoneczniki
      • Mogą rosnąć do dwóch bloków wysokości
      • Zawsze będą skierowane w stronę wschodu
    • Lawenda
      • Może rosnąć do dwóch bloków wysokości
    • Peonie
      • Małe różowe kwiaty, możliwe będzie włożenie ich do doniczki
    • Tulipany
      • Mogą występować w wielu kolorach
    • Trawa rosnąca do dwóch bloków wysokości

Co o tym myślicie?

Źródło: 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Admina da się słuchać a nie jak ciebie Ewelinka

Edytowane przez JOPECREEPER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171

Może jeszcze podaj stronę, z której to przekopiowałeś?

Edit:// kochane google zawsze pomaga, minecraftwiki ;__;

Edytowane przez Miloszu_xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
JOPECREEPER    11

bo to jest kopia mądrale i nie które rzeczy nie są jeszcze na 100%

Podniecacie się z tego że to kopia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

W związku z podejrzeniem naruszenia Regulaminu (ppktu 2.3.13) proszę o udostępnienie dokumentacji poświadczającej o posiadaniu praw autorskich do powyższego tekstu w ciągu najbliższych 24 godzin. W przeciwnym wypadku zostaniesz ukarany za pogwałcenie ww. punktu regulaminu.

Pozdrawiam,

Woozie

Moderacja forum Minecraft.pl

Do momentu publikacji materiałów przez założyciela tematu wszystkie posty będą usuwane. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Woozie    258

Po upływie 24 godzin użytkownik nie udostępnił materiałów potwierdzających posiadanie praw autorskich do załączonego tekstu. Mimo wszystko wykazał się on odrobiną dobrej woli i po reakcji moderacji udostępnił źródło materiałów. Mimo wszystko nastąpiło wykroczenie z tytułu ppkt. 2.3.13 Regulaminu, za co udzielam dwóch ostrzeżeń w systemie.

Pozdrawiam,

Woozie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NerevarDZN    19

Musicie mi wybaczyć OFFtop, ale zbliżająca się wersja 1.7 nie daje mi spokoju, więc pozwólcie mi trochę wyspekulować co Mojang według mnie powinien i co może się znaleźć w następnym update.

Tak więc, pominę te informacje które otrzymaliśmy z ostatnich dwóch? snapshotów. Wiadomo: nowe biomy, nowy generator i nowy piasek....ect.

Moje przemyślenia na temat nowych nowinek zaczerpnąłem z Mystcraft'a, dla tych nie wiedzą czym on jest, już tłumaczę: To mod który pozwala nam tworzyć nowe, dodatkowe światy(epoki - ang. Age) i możliwość przemieszczania się pomiędzy nimi (coś jak multiverse dla singlowców). Ja bardzo bym się ucieszył jeśli Mojang zaimplementował Mystcraft'owy mechanizm tworzenia światów. Pozwala on na manipulację nie tylko terenem, ale również pogodą i czasem aż po wygląd nieba. Takie stworzone światy są o wiele ciekawsze: w takich światach może istnieć kilka słońc i księżyców, które każde ma własną, nieregularną drogę po nieboskłonie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...