Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
ATakiSobieNoobek

Lag po czasie

Pytanie

Witam, otóż mój problem jest troszkę dziwny przynajmniej dla mnie.

A więc po odpaleniu Minecraft'a gdy pojawię się, np. w swoim domku, chodzę blisko niego i nie odkrywam nowego terenu to wszystko jest git nawet przez trochę dłuższy czas, ale kiedy np. oddalę się od niego to występują lagi przy poruszaniu się nawet jak stoję w miejscu, a ruszam tylko myszką to też mam lagi. Gdy pomimo tych lagów i tak będę ledwo szedł do przodu to po chwili całkowicie mi się MC zawiesi i muszę go zamykać poprzez zamknięcie procesu Javy. Jak zaczną się lagi, a ja nacisnę ESC, wybiorę Disconnect i potem na nowo wejdę na świat to nic to nie zmieni. Muszę całkowicie na nowo MC włączać.

Proszę o pomoc bo nie wiem jak to naprawić a jest to bardzo uciążliwe :/

Mój sprzęt:

Procesor: Intel Core i5 2500k

Karta graficzna: Asus GeForce GTX670

Płyta główna: MSI Z77A-GD55

Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB

System operacyjny: Windows 7 Home Edition 64-bit

Minecraft: Na każdej wersji nawet bez modów to występuje.

ATakiSobieNoobek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Aziz    2

Wygląda mi to na mocne ściny podczas generowania terenu. Jeśli w innym świecie nie ma takiego problemu..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

@blowflow00 - Tylko w Minecraft.

@Aziz - Na wszystkich światach. Na Singlu i Multi. Na starym i nowym świecie.

Edytowane przez ATakiSobieNoobek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość havoC4   
Gość havoC4

Mam dokładnie tak samo gdy wchodzę na niektóre serwery. Czy posiadasz optifine'a, albo MagicLuncher'a?

Może to wina jakichś procesów w tle. Antywirus, aktualizacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
blowflow00    0

ALT+R> Wpisujesz %appdata%> usuwasz całe .minecraft >właczasz  minecrafta >zaznaczasz opcje Force Update i klikasz Start. Jak to nie pomoze to sprobuj przeniesc minecrafta na inny dysk . :)

Edytowane przez blowflow00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

@havoC4 - Teraz posiadam Minecraft'a bez żadnych modów, ale wcześniej posiadałem Optifine'a i też było to samo. Co do aktualizacji nie ma, a antywirus nie przeszkadza. Mam to już bardzo długo i myślałem, że jak teraz włącze MC po długim czasie to tego nie będzie, ale się myliłem. :/

@blowflow00 - Wiele razy usuwałem .minecraft i później zaznaczałem 'Force Update' i dalej to samo było. Przenieść Minecraft'a na inny dysk? Czyli ten folder .minecraft?

Edytowane przez ATakiSobieNoobek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
blowflow00    0

Tak a potem jeszcze  przenies launcher do tego .minecraft i z tamtad odpal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Przeniosłem .minecraft na inny dysk, wrzuciłem do niego Minecraft.exe (ten launcher stary). Gdy odpaliłem to MC na nowo mi się ściągnął do %appdata%. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Kolega powiedział mi abym odpalił Minecraft'a przez plik ".bat", w którym miałem mieć napisane to: javaw -Xmx4096m -Xms2048m -jar "F:\Minecraft.exe".

Jednak jak to zrobiłem wszystko poprawnie (tak mi się wydaje) to po odpaleniu tego pliku wyskakuje mi takie czarne okienko i w ułamku sekundy się samo zamyka.

Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego tak się dzieje, że mi się wyłącza, a mojemu koledze nie?

Nie wiem czy mogę napisać to w tym samym temacie jeśli nie to proszę o napisanie poniżej to założę nowy temat. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...