Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
MinecraftWorks

Tapety minecraft wielkość!

Pytanie

Witam!

Zacząłem tworzyć dzisiaj w Cinema 4D i po całym dniu nauki stworzyłem kilka (Jak dla mnie, wiedząc ile trudu mnie to kosztowało) PIĘKNYCH prac.

Chciałbym ustawić je sobie jako tapetę ale co nie wpisze w tych takich wymiarach 1280/1040 itd. tych popularnych.

To ucina mi obrazek albo dodaje czarne paski po bokach to pytanie jest bardziej dla "Cinemanowców" 4D.

Wielkość mam ustawioną w pikselach i rozumiem że każdy ekran ma inną rozdzielczość ale moglibyście mi powiedzieć czy dobrze z tymi pikselami jest czynie.

W sensie że wielkość jest w pikselach i ja nie wiem jaka ma być wielkość bo co nie wpisze to źle wychodzi.

Moje prace :D :

PRZYPOMINAM ŻE UCZYŁEM SIĘ JAKIEŚ 2,5 GODZINY WIĘC NIE JEST TO OLŚNIEWAJĄCY EFEKT I UCINA MI POŁOWĘ OBRAZU PRZEZ POWYŻEJ OPISANY PROBLEM PODCZAS RENDERINGU.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

@Edit

Były też inne obrazki pozostałe czyli 2 inne. Ale zapisałem je niechcący w formacie "I...blablablacośtam...."  i nie da się ich wrzucić na serwer bo mają po kilka megabajtów ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
WokiPL    22

Zależy od rozdzielczości ekranu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Zależy od rozdzielczości ekranu.

Już rozwiązałem problem przestawiłem z czegoś tam na piksele i pasuje oto dwie tapety zrobione wczoraj :D :

Ale pojawił się drugi problem rozmazana trawa (blok trawy) i brzoza jak widać na poniższej tapecie renderuje na Best 4x4 i z Global Ilumination i Ambient Occlusion.

Oto ma tapeta :D

[url=http://www.picshot.pl/public/view/351758]BlueFlover1370.png[/url]

Edytowane przez MinecraftWorks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
WokiPL    22

Z takimi umiejętnościami chcesz nagrywać filmy...  "z czegoś tam na piksele"

Śmiechłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Redux    168

Wiem, że w Blenderze była funkcja "Pixelate". Może w Cinema 4D coś takiego znajdziesz? Poszukaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
WokiPL    22

Próbkowanie z MIP na none i po problemie. :F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...