Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
mariush

2 monitory

Rekomendowane odpowiedzi

mariush    4

Możliwe że to głupi temat ale mam pytania odnośnie podłączenia 2 monitorów do pc.

Otóż wczoraj podłączyłem do karty graficznej Radeon 6850 monitor HP w2207h i samsung SyncMAster204r, wszystko działa lładnie nawet ale mam pytania odnośnie tego zabiegu.

Jak najlepiej skonfigurować to wszystko (i jak :D ) i czy to wszystko działa prawidłowo bo jeśli sobie gram na moim głównym monitorze tj. HP i nacsne klawisz "windows" to na obu na chwilę zanika obraz a dopiero zaraz pojawia się pulpit.

I jeszcze pewien problem odnośnie monitora, po podłączeniu ikony z prawej strony przesunęły się o 1 "miejsce" w lewo i nie moge ich z powrotem dać do samego boku prawej strony (2 monitor ustawiony jest po lewo)

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Pokombinuj z ustawieniami Eyefinity w ustawieniach karty graficznej (Catalyst Control Center):

Zarządzanie pulpitem > Tworzenie pulpitów i zarządzanie nimi

Licz się z tym, że czasami gry nie będą poprawnie obsługiwały wielu monitorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

najlepiej grać w gry  nie fullscreen tylko fullscreen borderless 

Tak, jeżeli grasz w jakieś gry na silniku Source (CS Source/Global Offensive, Team Fortress 2, Half-Life 2 itd.) to do parametrów uruchamiania dodaj:

-window -noborder

Do innych gier myślę, że znajdziesz też ustawienia w Google :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mariush    4

Ale ja gram na full screenie 1 monitora a na 2 mam np przeglądarke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Więc ustaw rozdzielczość gry na rozdzielczość pierwszego monitora. Szukaj w Internecie informacji na temat trybu "no border", jak GreenBlind już wcześniej wspomniał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mariush    4

Szukałem i nie znalazłem. Ale mi chodzi o to że po podłączeniu 2 monitora na moim głównym pulpicie czyli na monitorze nr. 1 po prawej stronie przy samym krańcu ekranu nie da się ustawić żadnej ikony nawet jeśli tam są przed podłączeniem 2 monitora to przeskakują o 1 pole w lewo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubisz0n    5

Zawsze możesz odznaczyć opcję "Wyrównaj ikony według siatki" (PPM na pulpit -> Widok).

Może masz te ekrany powielone czy coś. Wejdź w "Rozdzielczość ekranu" (PPM na pulpit -> Rozdzielczość ekranu) i tu pod opcją Wiele ekranów daj Rozszerz te ekrany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mariush    4

Widze że dizeje się u mnie coś niezwykłego kiedy monitor dodatkowy ustawiam po prawej stronie to wszystko jest gut czyli ikony da się rozmieścić na całym pulpicie głównego, lecz gdy dam 2 monitor na lewą strone problem powraca.

Edytowane przez Mariush_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...