Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Nowe typy serwerów na Minecraft.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Miloszu_xd    171

Serwer nonpremium to najgorsze co możecie zrobić...

I nie chodzi tylko o poziom graczy, ale o sam fakt dopuszczenia piratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Serwer nonpremium to najgorsze co możecie zrobić...

I nie chodzi tylko o poziom graczy, ale o sam fakt dopuszczenia piratów

Rabus, jestes pewien czy taka opcja powinna w ogole byc rozwazana? Spojrz na poziom wiekszosci graczy na Freebuild i pomysl, co moze sie stac jak otworzymy serwer non-premium. Ja wiem, co - MASAKRA.
hgorski, serwer Aether to rowniez bardzo dobry pomysl ale o ile wiem to jest problem z Bukkitem.

Ale tracimy przez to graczy, którzy teraz w większości składają się z nonpremium. NIE zamierzamy przekształcić serwerów które są na nonpremium, tylko stworzyć nowe, to ogromna różnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Ale tracimy przez to graczy, którzy teraz w większości składają się z nonpremium. NIE zamierzamy przekształcić serwerów które są na nonpremium, tylko stworzyć nowe, to ogromna różnica

Tylko zobacz, jak my na tym wyjdziemy. Dziś jesteśmy przeciw pomaganiu piratom (choć z tym jest różnie), a jutro na sieci powstaje serwer przeznaczony między innymi dla nich. Jako przykład dałem serwer FB ponieważ mimo 'online-mode=true' łatwo jest znaleźć osoby, z którymi nikt nie potrafi się dogadać. I tak jest na serwerze premium - a jak będzie z serwerem non-premium?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
affib's    154

a jak będzie z serwerem non-premium?

Tak samo jak z premium, większość to kategoria 8-14 lat, więc premium czy non-premium, nie ma różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenSneaky    39

SkyBlock byłby super.

Oraz non-premium jak najbardziej. Wtedy być może wreszcie przybyło by graczy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
affib's    154

Aha, czyli siec minecraft.pl wspomaga piractwo, super. Rabusie, tu nie chodzi o ilosc, lecz o jakosc graczy.

patrz co napisałem wyżej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Drogie dzieci, pozwólcie mi przytoczyć słowa samego autora Minecrafta...

Otóż, sam Notch powiedział, że:

"Piractwo to nie kradzież. Jeśli ukradniesz samochód, oryginał jest stracony. Jeśli skopiujesz grę, jest ich po prostu więcej na świecie. Nie ma czegoś takiego jak <stracona sprzedaż>. Czy negatywna recenzja oznacza to samo? A co z przesuniętą datą premiery?"

Ja sam rozpocząłem swą przygodę z Minecraftem od wersji nieopłaconej przeze mnie. Co nie zmienia faktu, że dwa tygodnie później stałem się częścią czegoś wielkiego, co można nazwać społecznością.

Dlaczego od razu nie kupiłem gry? Jest na to bardzo prosta odpowiedź. Nigdy nie kupuję rzeczy na ślepo (nie kupowałem...). Kiedyś praktycznie każda gra miała swoją wersję demonstracyjną, tzw. demo. Gracz mógł sprawdzić czy gra mu się spodoba, czy też nie. W dzisiejszych czasach twórcom nie opłaca się tego robić, wersje demo to wymierająca część przemysłu... Wersja "piracka" stała się dla wielu taką wersją demo...

Gdyby wtedy istniała wersja demo Minecrafta, rozpocząłbym od niej. Nie oceniajcie z góry graczy "non-premium"... Zresztą, nigdy nikogo nie oceniajcie z góry, nigdy.

A co do serwera, z chęcią zobaczyłbym serwer oparty o frakcje. Z tego co wiem, ludzie nazywają ten typ serwera "factions". Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam,

swajner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubex    4

Istnieje coś takiego jak WhiteList.... pozatym, niektórzy N-P mają mózg i tworzą konto minecraft.net, może i bez premium ale nadal. Jest też taki plugin do bukkita, AuthMe. Chyba wiadomo o co chodzi.

Edytowane przez kubex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Rabus    3

Ale gracze non-premium beda robic multikonta.

Za wejście na serwer z nonpremium będzie się płacić, a bany będą dodatkowo na ip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
affib's    154

czyli... rejestracja za sms'a?

gracze premium też będą musieli kupować "wejściówkę"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Affib's - raczej nie. Znam ten pomysł z innych stron- przelew 5zł, lub sms 9,98 czy jakoś tak tylko dla non-premium. Korzystają oni z Mineshaftera. Sam z chęcią bym to u nas widział (ale tylko własnie pod takim warunkiem), zaś pieniądze z sms na konkursy, gdzie nagrodą może być premium. SYNERGIA panowie ;)

Teraz to już (jak ktoś wyżej wspomniał) niestety nie ma takich widocznych różnic pomiędzy graczami premium i non-premium - i tu i tu poziom drastycznie spadł. Przydałoby się coś (zmiana rządu?) co wyedukowało by te dzieci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Watpie by ktos wydal dyche by wejsc na jakis serwer.

Chodzi o graczy non-premium bo gdyby osoby z kupioną grą miały płacić to byłby przecież strzał w stopę :D Jak non-premium nie będą chcieli płacić to nawet lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MIHO    5

Jestem przeciw dyskryminacji graczy non-premium. Nie wydam 8 dych na grę a tym bardzie jednej żeby wejść na serwer. Kto twierdzi tak jak ja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miloszu_xd    171

MIHO, jakiej dyskryminacji? Nikt cię nie zmusza do grania, nie jest to niczyja wina, że masz pirata

Ciesz się, że w ogóle chcą zrobić taki serwer

Edytowane przez Miloszu_xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MIHO    5

Według was jeśli ktoś ma non premium to niepowinien grać na serweze albo dać łapówkę otomi chodziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Według was jeśli ktoś ma non premium to niepowinien grać na serweze albo dać łapówkę otomi chodziło

Nie zapłaciłeś twórcom gry za ich produkt i jeszcze narzekasz? Znam zdanie Notcha na ten temat i zgadzam się ze Swajnerem w kwestii testowania gry ale rok Ci nie starczył na podjęcie decyzji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14

Witajcie :)

Ja jestem za paroma serwerami.

-RolePlay (RP)- Dawno nie było takiego serwera był ale wiadomo jak zakończył :) (sam należałem do tej ekipy)

-Hardcore, Dlaczego nie był wpisany HC? Kiedyś na nim grałem, i bawiłem się przewybornie lepiej niż na sv. Ta niepewność do człowieka drugiego...

-MineZ- Hmm mało wiem, oco w nim chodzi. Wiem, że jest do inaczej Dayz w MC.

A FB i Skyblock pełno jest takich serwerów. Szczególnie FB zyskuje dużo graczy lecz trzeba też się chyba liczyć z tymi osobami co taki tryb im nie odpowiada, lecz wolą Hardcorową rozgrywkę lub odgrywać daną rolę we Świecie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36

Zagłosowałem na MineZ, ale w sumie nie miałbym też nic przeciwko Roleplay. Pamiętam, że chyba jedynym na którym byłem był Rolecraft, ostatnia wersja chyba. Można powiedzieć, że zgadzam się z Fendorathem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

MineZ to bardzo dobry pomysł :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...