Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Rabus

Nowe typy serwerów na Minecraft.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Fendorath    14

MineZ bardzo fajny pomysł. Ale znając polskich graczy, rwących się do PvP to serwer MineZ zmieni się na MinePvPZ . I góra 2 miechy i wróże ze upadnie taki serwer. Taki serwer nie ma bytu na polskiej scenie Minecrafta. Chyba, że będzie naprawdę dobra Administracja i pod każdym graczem na Vanishu go śledzić, ale komu się będzie chciało? kto będzie pilnował ulubieńców PvP. Dwóch Administratorów/Modów? To taka nieprzemyślana sprawa z tym MineZ ale ja jestem chętny na taki serwer... lecz wróże mu niezbyt ciekawą przyszłość. Może gdzieś u polskich YouTuberów pokazane były takie serwery... i było tak kolorowo bo to coś nowego ale naprawdę po jakimś czasie na serwerze takim syf się zrobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karkoon    36

Można by było znerfić zbroję żelazną i usunąć diamentową. To samo z mieczami. W takim ustawieniu nie znajdą się grupki 3-4 osób z wszystkim diamentowym. W końcu zaszczucie jakieś musi być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak zwykle najchętniej bym przyjął Spleef :D

Kilkanaście aren (niektóre tematyczne, klimatyczne) i plugin przenoszący na arenę, gdzie walczy się do 3 lub 5 punktów (podkopań). Coś jak na Spleef League, ale oni, chyba, się nie podzielili tym pluginem, bo to autorski. Nie wiem też jak skomplikowane byłoby jego tworzenie.

A z innych to RP... Tamto zdobyło moją sympatię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Unusual - niestety nie podzielili się. Plugin autorski i chyba najlepszy spleefowy jaki widziałem. TP na arenę, z powrotem, /reset za zgodą obu graczy. Wejście za pomocą sign'ów. Jedyne czego brakowało to timera do końca rundy (niektórzy lubią robić sobie wyspy i nie resetowali rundy, sam tam miałem tak kilka razy i stałem 30 minut - nie odpuszczałem, dopóki mod nie przyszedł), a także system ELO czy jak to się zwie - punktacja w rankingu połączona z ich stroną. Taki spleef dobra sprawa, ale myślę, że dla zwykłego programisty obeznanego w MC i javie nie byłby to dość duży wyczyn (może poza integracją z www), tym bardziej że nie dodaje się nowych itemów, czy zmienia właściwości obecnych....

A RP? Grałem kiedyś troszkę na takim jednym, zanim upadł (nie, nie z naszej sieci - na tym nie byłem w ogóle, bo upadł zanim w ogóle wbiłem na jakiekolwiek RP w MC - chyba jedyny serwer z naszej sieci na którym nie byłem). RP jest dobre, kiedy... jest RP, w sensie limit zasięgu chatu, profesje (nie można niszczyć terenu, chyba że jest się np. górnikiem, czy drwalem) itp. itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
@up
Jak wyniki zapisywane są do bazy danych, to integracja z www jest banalna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
michiz0    11

Rabus zrób All in one. Zmień te parę maszyn w jedną lepszą i postaw tam główny spawn z którego będzie się rozchodziło na inne tryby. (mogę ci dać przykładowy serwer)

Nie jest to dobry pomysł.
W ogóle wracam tu po roku przerwy :D Ciekawą alternatywą byłby serwer technic pack tzw. tekkit. Popularności sieci dodałby jeden, OSOBNY, server no-premium.?
Jest też pomysł stworzenia serwera czysto eventowego/konkursowego pełnego torów/gier/spleefów/aren pvp itp itd.  :D

Edytowane przez michiz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Povered    207
@up
Serwer tekkit już jest.. nazywa się UnCrafted.pl :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
michiz0    11

Nie wiedziałem, że UnCrafted to tekkit :D Mowie rok mnie nie było :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
affib's    154

Ja bym chciał taki na którym nie dostanę bana.

Trzeba się umieć ustawić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

@up
Jak wyniki zapisywane są do bazy danych, to integracja z www jest banalna :P

Podobno IPB jest "uparte jak kobieta", ale skoro niektóre pluginy obsługują tworzenie logów np. z poszczególnych rund/meczów/wygranych/przegranych i Ty twierdzisz, że się da, to byłoby nieźle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Podobno IPB jest "uparte jak kobieta", ale skoro niektóre pluginy obsługują tworzenie logów np. z poszczególnych rund/meczów/wygranych/przegranych i Ty twierdzisz, że się da, to byłoby nieźle ;)

Ja słyszałem to samo ale o vBulletin ;) IPB to bardzo dobry skrypt. Łatwo można zrobić taką wtyczkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14

Tak obserwuję ankietę i widzę, że SkyBlock wygrywa.

Może ja dodam swoje parę liter na temat tego serwera.

Serwerów tego typu jest naprawdę fala, na równi z fb (Freebuild).

Tryb sam w sobie jest ciekawy, ale żeby zyskać ludzi to nie można im dawać tego samego. Trzeba dać im to co jest mało, lub w ogóle  nie było tego na Polskim Minecrafcie.

Dla niewiedzących co to jest SkyBlock:

-Mamy malutką wysepkę z jednym drzewem i kufrem

w kufrze znajdziemy przeważnie (Zależy od konfiguracji i widzi mi się Administracji)

-Narzędzia do zrobienia maszyny do cobbla

-Narzędzia- Siekiera, kilof, łopata

-Woda- do zrobienia studni

O co chodzi?

Mamy wysepkę i robimy co chcemy na niej. Czasem niektóre serwery mają respawn z ItemShopem. Możemy tam wymienić bloki na kasę a za nią kupić blok, narzędzia takie jakie nas interesują. Możemy budować z przyjaciółmi taką wysepkę, odwiedzać innych graczy wysepki.

Tak wygląda Serwer SkyBlock...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fendorath    14

To ja Ci zadam pytanie, co Twoja wiadomość wnosi do tego tematu? Może rozwiń myśl jeżeli chodzi o wytłumaczenie na czym SkyBlock chodzi to przeczytaj zdanie, poprzedzające wyjaśnienie.

,,Dla niewiedzących co to jest SkyBlock:''  Podkreślę Niewiedzących.

a jeżeli Ci przeszkadza to, że przedstawiłem swoje zdanie na temat SkyBlocka to nie świadczy, że to MA być wprowadzone. Wypowiedziałem swoją opinię na temat ankiety i jak SkyBlock'a

Twoje ,,Ameryke odkryles'' zatem bardzo wnosi do tematu i jak komentuje moją opinię...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42
Rp wydaje się być najlepszą opcja, ponieważ znalazło uznanie wśród wielu graczy, lecz pojawia się problem z dziećmi nie umiejącymi się bawić w coś takiego, bo nie ogarniają podstaw serwera. I tu trzeba pomyśleć nad pluginami mogącymi skontrolować czy ktoś przeczytał regulamin itp. (Wszystko zależy też od tego czy to bedzię fullRP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mezio    72

Pierdu pierdółkami. Ja mam inne pytanie kto taki serwer będzie chciał postawić i trzymać ?? administracja tez ważna rzecz ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42
Obitoo zadajesz pytania, na które łatwo zdobyć odpowiedzi. Jedynie znalezienie admina mogącego poświęcić się całkowicie serwerowi może być problemem, a resztę ekipy się zdobywa zazwyczaj rekrutacją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mezio    72

Obitoo zadajesz pytania, na które łatwo zdobyć odpowiedzi. Jedynie znalezienie admina mogącego poświęcić się całkowicie serwerowi może być problemem, a resztę ekipy się zdobywa zazwyczaj rekrutacją.

może źle zdałem pytanie... chodziło mi właśnie o tego admina :P

bo po co ruszać z czymś kiedy nie ma się na to osób ??

Edytowane przez Obitoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość havoC4   
Gość havoC4

Ja bym jeszcze pomyślał o takim typie serwerów jak QuakeCraft. Trochę na tym spędziłem, i grało mi się bardzo przyjemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hepe    2

QuakeCraft jest dobrym pomysłem, lecz z wielką chęcią zobaczyłbym serwer PvP w sieci :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mmesek    0

To może w końcu serwer MiniGame? Ew. PvP na Autorskich pluginach tak jak ostatnio aktywowany serwer CraftedMovie. Hm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42
Pojawia się pytanie kto będzie miał chęć, by napisać pierdylion pluginów na jeden serwer, który nie wiadomo jak długo będzie istniał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Camil    42

Roleplay :D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...