Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
kubex

[SKARGA] GreenBlind

Rekomendowane odpowiedzi

kubex    4

Witam.

Stało się to dzisiaj, w dziale Serwery > Nonpremium.

Otóż Admin FB (czy kto to tam jest) GreenBlind zamknął mój temat serwera, z powodu (czego nie robiłem od dłuższego czasu) spamu ON/OFF serwer, oraz HAMACHI. Gdzie jest napisane że nie można reklamować serwerów HAMACHI, ani serwerów na hoście Domowym??? Proszę o przytoczenie mi jakiejkolwiek reguły zabraniającej reklamy serwerów HAMACHI, oraz na hoście domowym, oraz otworzenie spowrotem tematu serwera SmallCraft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Jeżeli nie chcesz poświęcić od 5 do 10 minut na konfigurację portów w swoim routerze by komuś bez Hamachi łatwiej było grać na Twoim serwerze to o czym my tu mówimy? Nie usprawiedliwiaj się niewiedzą, gdyż istnieje nawet strona posiadająca bardzo pokaźną listę routerów oraz portów używanych w grach, dzięki czemu z pomocą screenshotów routera przekierujesz porty (a więc wyeliminujesz konieczność używania Hamachi/Tunngle/No-IP/DynDNS itp.) do każdej gry. Dla ułatwienia podaję link do strony, która Ci w tym pomoże. Po prostu wybierz producenta Twojego routera oraz jego model, a dowiesz się wszystkiego, czego o tym trzeba wiedzieć.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129

Podbijanie postów tzw. refresh(mam na mysli pisanie post pod postem[wyjątkiem są aktualizacje oraz nowości z servera, których nie widzę]) w temacie serverowych jest zabronione ot co.

Post nadal istnieje więc nie wiem czemu jesteś Mad...

Jeżeli dobrze uzasadnisz dlaczego miałbym odblokować temat to napisz.

Jesteś śmieszny tyle powiem :)...

" 6.4 Zabrania się wykorzystywania działu reklam jako tablicy informacyjnej serwera." -ergo dostajesz warna.

btw. Jeżeli ma np. sieć osiedlową i wewnętrzne ip to przekierowanie portów nic nie da :(.

//autor zaglądał do tematu ale nie odpisał, czyżby zrezygnował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Jeżeli ma np. sieć osiedlową i wewnętrzne ip to przekierowanie portów nic nie da :(.

Dlatego na sieciach osiedlowych nie powinno się prowadzić serwera, nie mówiąc już o robieniu tego na komputerze użytkowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136

Nie sieci użytkowej, tylko komputerze użytkowym, czyli kompie, którego używasz do wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubex    4
To gdzie mam postawić niby serwer. Nie ma mowy o hostingu, a żeby postawić na darmowej serwerowni musze miec FB, którego nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...