Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
MaS24

Jak zainstalować TextureEnder.jar?

Pytanie

MaS24    0

Witam.

Nie jestem programistą Javy, lecz zwykłym użytkownikiem Minecrafta. Ostatnio ludki z Mojanga znowu anulowali support do texturepacków. Piszą, że można je automatycznie przekonwertować za pomocą narzędzia TextureEnder, Sciagnolem plik .JAR i nie wiem, co dalej z nim zrobic, jak go zainstalowac i przekonwertowac TexturePacki na ResourcePacki? Próbowałem jako mod przez MagicLaunchera,ale nie dało rady.

Wie ktoś może, jak tego dokonać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KristoforoH    65

Najprawdopodobniej musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy i wybrać "Otwórz za pomocą > Java SE Binary"

Z tym, że chyba nie ma czegoś takiego... jest "TextureRender" Ale "Ender"?!

Edytowane przez KristoforoH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MaS24    0

Wiec dlatego nigdzie nie pisza, jak tro zrobić, bo to takie proste! Pozostawił je jednak rozpakowane.

Dzięki :)

OK, juz widać je jako resourcepacki w programie. Nie chce wybrać packów x128, ale wybiera x64, jednak w grze nadal są tekstury domyślne. Tak sie kiedys działo, jeśli nie było pliku z teksturą, lub miał niewłaściwą nazwę, a teraz to nie wiem.

Edytowane przez MaS24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
MaS24    0

Po załadowaniu najnowszego snapshota uruchomiłem resourcepack, ale części tekstur nie było. Okazało się, że znowu winne są zmienione nazwy plików z teksturami. W najnowszej paczce snapshota odnalazłem aktualne tekstury i teraz żmudnie zmieniam nazwy plików. Czasami brakuje podkreślnika "_", ale ogólnie da sie to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...