Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Bartek12

[Solved]Nowości nowych wersji w starych światach

Pytanie

Bartek12    0

Cześć,

pytanie mam następujące: zaktualizowałem MC do wersji 1.5.2, natomiast w świat mam wygenerowany w wersji bodajże 1.3.1.

W nowej wersji między innymi wprowadzono kwarc - czy jest jakaś szansa że w starym świecie będę mógł go odnaleźć, czy muszę tworzyć nowy i ze starym się pożegnać? (Tryb gry to oczywiście Survival).

Na zdrowy rozum teoretycznie mogłoby być tak, że kwarc wygeneruje się na nowo odkrywanych obszarach mojego świata, ale złaziłem już sporo Netheru, nie wiem gdzie byłem, a gdzie nie i takie szukanie przypomina błądzenie dziecka we mgle.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
lkuszal    76

Jest tak jak mówiłeś- musisz pójść do miejsca w którym ciebie nie było. Tam powinien się normalnie wygenerować.

Możesz użyć też jakiś program do map (zewnętrzny) i sprawdzić gdzie wygenerowałeś wcześniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Bartek12    0

Tak właśnie robię - próbuję pomagać sobie mcmapem, ale o ile do głównego świata się sprawdza, do Netheru nie bardzo. Ja przynajmniej nic nie widzę na tych mapach :)

Dzięki za odpowiedź !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gigeno    42

Jak lkuszal wyżej wspomniał najlepszym sposobem jest wygenerowanie nowych fragmentów świata idąc w miejsca gdzie cię nie było (ja tak zawsze robię i pojawiają mi się nowe rudy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Bartek12    0

No i znalazłem - wprawdzie daleko, ale cierpliwość nagrodzona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...