Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
WokiPL

[Podanie] WokiPL

Rekomendowane odpowiedzi

WokiPL    22
Napisano (edytowane)

Nick w grze oraz imię: WokiPL / Wojciech :I

Od jak dawna gram w sieci minecraft.pl: Żeby nie skłamać, 5 dni. Serwer FB mi się spodobał i wiążę z nim plany na przyszłość.

Komendy, które znam oraz funkcje serwera, z których potrafię korzystać:

World Guard

World Edit

Voxel Sniper

War

iConomy

Banowanie, kickowanie, broadcast, teleportacje, healowanie, give, reszta tych podstawowych.

I wiele, wiele więcej.

Moje wcześniejsze doświadczenie: Moderator, operator, administrator, operator +, budowniczy+

Liczba godzin, które mogę spędzać na serwerzeW ciągu tygodnia +/- 17, weekendy zależą w dużej mierze od spotkań, imprez itd. Generalnie +/- 8

Coś o mnie: Szybko się uczę, lubię pomagać, nie lubię osób zadufanych w sobie i buców. Lubię popijać pONczki z dRZemem CHerbatką. Zdarzają się ironiczne wypowiedzi, trochę głupawek, generalnie odstaję od rówieśników pod względem dojrzałości, nie zachowuję się jak dziecko, jestem poważny (zazwyczaj), mam specyficzne poczucie humoru. Interesuję się komputerami, grafiką (3D również - duże doświadczenie w programach typu Maya, Blender, ZBrush ; Photoshop), trochę obróbką filmów (Adobe After Effects). "Ogarniam" teraz Adobe Audition Odkrywam Minecrafta "na nowo" po dość długiej przerwie. Biegle posługuję się językiem angielskim. Zaczynam przygodę z programowaniem w pewnej grze i idzie mi to bardzo dobrze. Jestem zdeterminowany oraz gotowy na wyzwania.

Dodatkowe umiejętności: To co wyżej + leżenie do góry brzuchem, zdany kurs na obsługę wajchy dwubieżnej oraz globalizatora cienia.

Potrafię korzystać z programu do komunikacji głosowej - TeamSpeak3: Tak.

Posiadam mikrofon i wiem jak go używać: Tak.

Jestem karany w sieci minecraft.pl: Niet.

Jestem zdrowy na umyśle, nie leczę się na żadną znaną chorobę psychiczną: Nie stwierdzono żadnej, lecz niejeden twierdzi, że jestem stuknięty  :yum:

Co zmieniłbym, a co dodałbym na serwerze

Usunięcie CLAG'a - zbędne cuś, przedmioty nie lagują serwera aż tak bardzo podczas swojego pięciominutowego żywota :) Usuwa je w najmniej potrzebnych i oczekiwanych momentach, np. gdy biegnie się do ekwipunku po śmierci.

Zwiększenie interakcji gracze <-> administracja, przełamanie stereotypu, że administracja jest tylko od obowiązków. Nawiązywanie luźniejszych relacji jest naprawdę dobre. Gracze inaczej traktują administrację, można wyegzekwować więcej ustępstw, pójść na kompromis (oczywiście nie na zasadzie: dobra, ja dam ci diaxy, a ty napiszesz mi pochwałę)...

Zaprzestanie cuboidowania spawnu na mapie surowcowej do samego dna, uniemożliwia to rozwój kopalń w danych kierunkach, utrudnia wydobywanie surowców, jest zupełnie niepotrzebne. Flagami można uregulować naprawdę wiele. Będąc przy temacie flag, moglibyście dodać flagę farewell z wiadomością "Właśnie opuściłeś spawn", rola informacyjna, kilku graczom na pewno by pomogła.

Wprowadzenie większej ilości dostępnych rozmiarów działki, np. używając pewnego wzoru do określania $/m2. Im większa powierzchnia, tym większa cena (nie wprost proporcjonalnie, ale tak jak jest teraz, cena nie rośnie stale, tylko zwiększa się coraz bardziej zostawiając powierzchnię w tyle. Możliwość upiększania krajobrazu wokół domu byłaby fajna (ogrody, inne ozdoby pełniące rolę czysto dekoracyjną)

Więcej eventów. Oh yes. Capture the flag rozgrywa się całkiem przyjemnie, jest nawet specjalny plugin, więc nie trzeba tworzyć oddzielnego świata. Konkursy budowania na creative, (cuboidy na "planszę" do budowania na czas trwania eventu).

PimpMyMinecraft - Pomysł zapoczątkowany przez Sqn'a. Raz na jakiś czas (np. tydzień) wybieralibyśmy domek jednego z gracza i przerabiali go podczas jego nieobecności. Całość byłaby spięta w ładnie zmontowaną serię filmów promujących serwer.

Konkursy na najlepsze projekty tygodnia/miesiąca/roku/wieku/milenium. Odbywałyby się na forum, oczywiście projekt musiałby być zrobiony na mapie projektowej. IPB daje możliwość sprawdzania użytkowników o tym samym IP, więc eliminowanie multikont jest możliwe. Dzięki temu można pozwolić "publiczności" wybrać najlepszy projekt.

Poprawienie kilku spraw na forum.

Jedną z nich jest wprowadzenie wymogu wstępnego planu w przypadku projektu osiedla. Mogą być jakieś bazgroły, aby tylko było zaznaczone co ma gdzie być, rozmiar, rozplanowanie przestrzeni.

Naprawienie logowania przez Facebooka - nie działa.

Zmiana minecraft.pl na forum.minecraft.pl w logu na forum. Myli, bo wygląda na odnośnik do serwisu, a przenosi na gł. forum.

Obniżenie ceny Golda. Cena się obniży, ale ilość osób kupujących tą usługę wzrośnie. Wyjdziecie na tym "na plus".

Umożliwienie goldom ustawienia kilku sethome.

Dużo jeszcze pomysłów, ale nie chce mi się pisać.

Zastrzegam je sobie, żeby nie było.  > :)

Edytowane przez WokiPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner

Zaakceptowane. Dam znać, co będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość swajner   
Gość swajner
Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...