Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
MaS24

Jak skorzystać z tekstrur alternatywnych?

Rekomendowane odpowiedzi

MaS24    0

Witam.

Od jakiegoś czasu (od kilku upgradów MC i mcpatchera) nie działają mi tekstury alternatywne, zawarte w katalogu CTM paczek z teksturami. Mam najnowszego mcpatchera i minecrafta.  w MCPatcher mam zaznaczone "Connected textures" (chyba o to chodzi), ale nie pobiera ich z CTM, tylko z TEXTURES/BLOCKS.

Czy ktoś może wie, jak to przywrócić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Nie używaj MC Patcher'; OptiFine jest o wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MaS24    0
Napisano (edytowane)

No więc ściągnąłem sobie tego optifine, obejrzałem tutorial na stronce [ciach!], dotyczący jeszcze wersji 1.5.1 bez launchera, ale co tam. Po pierwsze nie mam w pliku "minecraft.jar" katalogu "META-INF", ale cóź, w końcu i tak autor tutoriala radzi go skasować. Wgrałem te pliki z paczki Optifine to tego archiwum "minecraft.jar" i odpaliłem grę. Już w logach widziałem, ze jakieś pliki są ściągane przez launcher. A wgrze? Żadnych zmian, ani poprawy szybkości (42 klatki w porywach, jak było poprzednio), ani alternatywnych tekstur, ani nowych opcji, wszystko standard. Coś nie tak robię?

Chyba wszystko jasne i chyba nie da się nic zrobić. Spróbowałem "wgrać" tego optifine poprzez MagicLauncher, lecz najnowsza wersja nie jest kompatybilna z moją 13W19a. Cofnięcie się do pełnej wersji 1.5.2 zniszczy mi dywany (nie obsługiwane, potem po prostu znikają), oraz budowle z Hardened Clay.

Edytowane przez MaS24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ShookTea    15

Skoro nie miałeś META-INF, to znaczy, że jakieś mody masz już wgrane - najpewniej MCPatcher ci je podmienia. Wywal MCPatchera, wywal minecraft.jar i zainstaluj przez launcher od nowa. Wtedy wgraj optifine'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MaS24    0

Skoro nie miałeś META-INF, to znaczy, że jakieś mody masz już wgrane - najpewniej MCPatcher ci je podmienia. Wywal MCPatchera, wywal minecraft.jar i zainstaluj przez launcher od nowa. Wtedy wgraj optifine'a.

Tak też zrobiłem.Wywaliłem minecraft.jar, oraz 13w19a i pozwoliłem, by launcher wgrał je spowrotem świeże. Potem próbowałem wgrać optifine'a przez magic launchera, ale ten ostatni napisał mi, że paczka jest niekompatybilna, a próba uruchomienia gry mimo to skończyła się czarnym oknem MC.

Czy komuś udało się wgrać Optifina do 13W19A z launcherem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Czy komuś udało się wgrać Optifina do 13W19A z launcherem?

Skończ ten marny trolling...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MaS24    0

Skończ ten marny trolling...

Trolling to Ty uprawiasz teraz wobec mnie, nie ma powodu do bycia aroganckim, jak nie chcesz uczestniczyć w dyskusji, to nie pisz nic.

A teraz do rzeczy:

Skasowałem minecraft.jar,ale nie pojawił się jednak nowy. W katalogu Versions/13W19A jest plik 13a19a.jar i tam spróbowałem wgraćOptifine,lecz przy stracie pobierany jest ten plik na nowo i nadal nie mam optifina...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Człowieku...na snapshotach nie ma OptiFine, najnowsza wersja jest na 1.5.2!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MaS24    0

Jaa, i skąd miałem to wiedzieć? W zasadzie wywnioskować z moich daremnych męczarni z Optifine. Dzięki wiec za radę,muszę poczekać na nowszy Optifine.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

Na stronie wyraźnie pisze 1.5.2...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gigeno    42
Wystarczy umieć angielski i wybrać odpowiednią opcję w mcpacherze lub użyc optifine i nie ma się takich problemów, czytanie ze zrozumieniem to podstawa. Edytowane przez Gigeno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez xSnax
      Siemanko, poszukuje TXT który jest na filmiku a szczególnie chodzi mi o ten kursor, jeśli by ktoś znał inny TXT a z takim samym kursorem to podajcie, bo mi głównie o niego chodzi :)

LInk:
      Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.
      Najlepszy moment na którym widać dokładnie kursor jest to 12:03
    • Przez xSnax
      Siemanko, czy powie mi ktoś jak zmienić czcionke w MC ? już spróbowałem podmienić czcionke z jednego TXT do drugiego podmieniając tylko foldery "font" ale gdy chce załadować TXT to zawiesza MC i nie wczytuje wczcionki o co może chodzić ?? :)
    • Przez Obsifire
      Hellfire

Role Play Survival PvP

40

5.9.62.9:22063

Tak

Nie

Obsidian_Black i elPresidente

Uwaga! Serwer wymaga texture packa, który ściąga się po wejściu na serwer. Serwer posiada item shop: Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

• Przez eorsgra
      Witam wszystkich poszukuje txt z destroy stage czyli takie coś jak się rozwala klocka to jest taki pasek na przykład ze on się zapełnia. Ostatnio widziałem u jakiegoś yotubera ale zapomniałem jakiego. Może wy widzieliście coś takiego a jak nie to może ktoś by mi mógł np wykonać takie coś? Chodziło by mi o pasek lub takie kręcące się kółko zapełniające jak się rozwala klocki :D.       Z góry dzięki.
    • Przez KombinatFabrycznySimonator
      Dybrry :)

Z racyjki ze nie jestem geniuszem od spraw kodowania i takich rzeczy,prosze kogos doswiadczonego w zamienianiu/tworzeniu
      texturepack'ow,zeby mi zamienil mossy cobblestone wall na takie cos:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

(oczywiscie bez lancuchow)

Za pomoc w tym drobiazgu bede bardzo wdzieczny :)

Pozdrawiam     Simo.
  • Dodaj nową pozycję...