Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Artur Crafting

SimCity (2013)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Możecie tu wyrażać swoją opinię o grze SimCity (2013). Co wam się podoba? Co się wam niepodoba? Jak oceniacie grę np. w skali od 1-10? Zapraszam do dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Jeśli mam być szczery, to nie grałem w tą najnowszą odsłonę, ale ogólnie nie przepadam za grami typu SimCity/Simsy. Grałem raptem troszkę w Sims 1 z różnymi dodatkami jak Zwierzaki, Wakacje, Plus (all in one), ale nie podchodziło mi to. Lubiłem zabijać Simsy i sprzedawać ich nagrobki ._.

Ewentualnie jakieś kody i super dom czasem, taki w którym mieszkam, ale jak dal mnie sterowanie czyimś życiem pokazuje tylko, jak bardzo lubimy wpływać na innych i się rządzić, zaś decydowanie o losach całego miasta to, jak bardzo chcemy władzy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w tej sprawie inne zdanie. Grałem w SC 4 i gram w najnowsze SimCity i jakoś nie czuje, że chce władzy czy coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ewelina_70   
Gość Ewelina_70

Ja grałam w SImCity, ale w starszą wersję. Bardzo mi się spodobała ta gra, tym bardziej, że jest po polsku. Więc mam nadzieję, iż ta gra okaże się lepsza od swoich poprzednich wersji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skylo    20

SimCity 5, wow, ale bedzie zabawa, bedzie super, bede miał miasto!!!

...

Na pierwszy rzut oka wygląda to na super gierkę, na którą poświęcimy kupe czasu. Oczywiście tak jest, lecz nawet przy tworzeniu swojego pierwszego regionu możemy napotkać błąd, m.in: Miasto nie jest prawidłowo przetwarzane... Przejdźmy do samego gamingu. Jest mnóstwo nielogicznych błędów. Przykład: Stoi jeden domek, a jego opinia o mieście: Są tu świetne miejsca na robienie zakupów! A obok może stać identyczny z napisem: Gdzie w tym mieście można robić zakupy?

Korki - zabójca miast. Na początku nie ma problemów, ale nawet przy największych drogach przy 200-300 tyś mieszkańców przy obcykanym transporcie miejskim, mamy korki, przez co zarabiamy kilka razy mniej. Simy nie wybierają najłatwiejszej, najlepszej, tylko najkrótszą drogę...

Wysyłanie komuś podarunku w postaci Simoleonów. Dziś trafił mi się bug, gdy wysłałem z jednego miasta do drugiego około miliona. Teraz w tym drugim mieście co jakiś czas przychodzi mi podarunek w wysokości 290 tys Simoleonów. Gdyby się to skumulowało, było by z 4 mln.

Sprzedawanie komuś wody, prądu, śćieków... Jeśli ktoś od nas ''kupuje'' np. wodę, której mamy nadwyżki, to druga osoba może sobie SAMA KUPIĆ wodę, za stawkę ustaloną przez twórców gry, czyli praktycznie nic. Na sprzedazy wody mozemy zarobić z 50-100 Simoleonów. Nie odczuwamy tego w budżecie, ale pompa nam wysycha, nie mamy wody, bo mieliśmy jeszcze pasożyta albo kilku kupujących od nas wode za nic.

Moja opinia? 4/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Luxior22    4

Mam zamiar kupić simcity ale drogie jest i się zastanawiam więc może napiszcie czy sie opłaca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Negr    0

Ja słyszałem że to jest jedno wielkie gów*no...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kubex    4
Już grałem. Gra ciut trudna (zdobywanie ulepszeń ratusza), nie zgadazam się z opinią większości, że regiony są za małe. Uważam że są idealnej wielkości.
Grafika niezła, lecz na najniźszych ustawieniach i przybliżeniu ssie.... Trochę nierealistyczne jest to że szopa jakichś biedaków może stać obok wierzowca bogacza. Inteligentny jest za to silnik glassbox i tworzenie dróg krętych, rond i krzywych (jak pociągniesz myszką tak masz). Również podoba mi się wiele rodzajów dróg i ulepszanie budynków. Na początku wkurzają poradniki, i to że na każdym serwerze musisz zrobić tutorial, jednak poradniki wyłączysz, a z tutoriala wyjdziesz. MOJA OCENA: 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NickBezCyfr    0

Jeśli mam być szczery, to nie grałem w tą najnowszą odsłonę, ale ogólnie nie przepadam za grami typu SimCity/Simsy. Grałem raptem troszkę w Sims 1 z różnymi dodatkami jak Zwierzaki, Wakacje, Plus (all in one), ale nie podchodziło mi to. Lubiłem zabijać Simsy i sprzedawać ich nagrobki ._.

Ewentualnie jakieś kody i super dom czasem, taki w którym mieszkam, ale jak dal mnie sterowanie czyimś życiem pokazuje tylko, jak bardzo lubimy wpływać na innych i się rządzić, zaś decydowanie o losach całego miasta to, jak bardzo chcemy władzy :/

Ja również nie przepadam. W SC nie grałem, ale oglądałem trochę GamePlay - ów z tego i nie zachęciły mnie one do kupna. Takie budowanie z gotowych komponentów to nuda. Wolę Lego ;)_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Stealch    1

Nowe Simcity, to nie to co starzy wyjadacze chcieli zobaczyć. Gra zrobiona pod masy do granic możliwości...

Nie te czasy panowie i panie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...