Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
smenciu

[Solved]"Nowy" Prosi o pomoc.

Pytanie

smenciu    1

Witam serdecznie!

Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Tak naprawdę zarejestrowałem się tu po to by doświadczeni gracze pomogli, i osobiście udzielili porady jak rozwiązać mój problem. Może przed przedstawieniem samego problemu, krótki wstęp:

Otóż kiedyś patrzyłem na Minecrafta nie przychylnym okiem i zachodziłem w głowę jak można grać w tą grę. Jednak przebywając w serwisie YouTube przypadkiem natrafiłem na film z rodzaju "Let's play" wyświetlił mi się on po prawej stronie filmu który oglądałem, nie pamiętam dokładnie czy włączyłem film z ciekawości czy przypadkiem to jest nie istotne, istotne jest to że filmik ten bardzo mnie wciągnął (choć kompletnie nie mam pojęcia o Minecraft), był interesujący, nie przeszkadzało mi to że nie mam pojecia o czym jest, po prostu mi się podobał. Następnego dnia przeglądając filmiki znów natrafiłem na filmik o Minecraft i znów obejrzałem z zaciekawianiem do końca. Od tamtej pory regularnie oglądam filmiki jednego z "YouTuberów". Po tygodniu oglądania filmów, pomyślałem; "dlaczego sam nie miałbym naucz się grać w tą grę", jednak szybko ten pomysł wybiłem sobie z głowy, ponieważ uświadomiłem sobie jaki ogrom pracy trzeba włożyć aby opanować wiedze na temat tej gry. Po kilku miesiącach oglądania filmów, moja pojęcia na temat Minecraft było coraz większe. Wreszcie wczoraj podjąłem decyzję, że muszę zacząć grać w Minecraft. Po ściągnięciu gry i zainstalowaniu jej byłem bardzo podekscytowany i kiedy już chciałem zacząć grać wyskoczyło coś takiego:

Bad video card drivers!     
      -----------------------     

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 18.02.13 00:07

-- System Details --
Details:
 Minecraft Version: 1.4.7
 Operating System: Windows XP (x86) version 5.1
 Java Version: 1.7.0_13, Oracle Corporation
 Java VM Version: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
 Memory: 409432448 bytes (390 MB) / 518979584 bytes (494 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
 JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
 AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
 Suspicious classes: No suspicious classes found.
 IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
 LWJGL: 2.4.2
 OpenGL: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
 Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
 Type: Client (map_client.txt)
 Texture Pack: Default
 Profiler Position: N/A (disabled)
 Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
 at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
 at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
 at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
 at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
 at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
 at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
 at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
 at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:232)
 at asq.a(SourceFile:56)
 at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:515)
 at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 83bebf0 ----------

Powiedzcie mi proszę o co chodzi? Dlaczego nie mogę zagrać? Co robię źle?

Czy wystarczy zainstalować odpowiednie programy i wszytko będzie śmigać, czy sprzęt mam do niczego i na tym komputerze nie zagram w Minecraft?

Proszę o pomoc.

Wiem że ten temat może wydawać się dla wytrawnych graczy śmieszny, ale proszę o potraktowanie go poważnie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Polakos    4
Napisano (edytowane)
Zainstaluj/zaktualizuj sterowniki karty graficznej i powinno (lecz nie musi :D ) działać.

Jak dalej nie wiesz jak podołać temu problemowi to było by dobrym pomysłem podać model karty graficznej (prawdopodanie zintegrowanej) której używasz. Edytowane przez Polakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Zainstaluj/zaktualizuj sterowniki karty graficznej i powinno (lecz nie musi :D ) działać.

Jak dalej nie wiesz jak podołać temu problemowi to było by dobrym pomysłem podać model karty graficznej (prawdopodanie zintegrowanej) której używasz.

Nazwa: Intel(R) Q35 Express Chipset Family

Główny sterownik: igxprd32.dll

Proszę pomóż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Użyj tego:

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Lub tego:

Dzięki! Skorzystałem z jednego z linków które podałeś, Minecraft odpalił, jednak później zacząłem ściągać Teksturę do Moda, i działało, później ściągnąłem packa i przestało... Usunąłem Minecrfta i jeszcze raz ściągnąłem, ale folder o nazwie minecraft. jest pusty nie wiem czemu. Weź coś doradź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Plip Games    23

Grasz na piracie? Jak tak to kliknij przycisk "Force Updata"

A jak masz oryginalkę to wchodzisz w menu (po tym jak odpalisz minecrafta) w "Options" później klikasz "Force Updata"

i na końcu "Login".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Updating Grasz na piracie? Jak tak to kliknij przycisk "Force Updata"

A jak masz oryginalkę to wchodzisz w menu (po tym jak odpalisz minecrafta) w "Options" później klikasz "Force Updata"

i na końcu "Login".

No tak, ale wiesz ja tak zrobiłem, bo tego wymagało poprawne działanie packa, ale o to chodzi, że zamiast się ściągać wyskakuje okno pod tytułem "Updating Minecraft" z paskiem prawie do końca załadowanym i jest napisane: loading done. Nawet nie wyskakuje, żadne info o błędzie tylko po prostu to stoi w miejscu i nic nie dzieje. Może brakuje mi jakiegoś programu? Proszę pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Hmm.. masz pirata czy oryginalkę?

Myślę, że to nie ma znacznia, ponieważ szperałem trochę w internecie i zauważyłem, że zarówno gracze z orginalną jak i "piracką" wersją mają ten sam problem. Już zastosowałem sie do kilku porad które znalazłem w internecie, ale nic nie pomogło. Masz może jakiś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Plip Games    23

Myślę, że to nie ma znacznia, ponieważ szperałem trochę w internecie i zauważyłem, że zarówno gracze z orginalną jak i "piracką" wersją mają ten sam problem. Już zastosowałem sie do kilku porad które znalazłem w internecie, ale nic nie pomogło. Masz może jakiś pomysł?

Czyli próbowałeś podstaw typu odinstalowanie .minecraft i zmienienie lunchera?

Wejdź w chomikuj i  mój chomik to piotrek123677 tam poszukaj minecrafta. Mało mam plików jakby co :P

Zanim ściągniesz skasuj wszystko związane z minecraftem nawet luncher itp. a póxniej spróbuj moim.

No i jak skasujesz to wyłącz i włącz komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Czyli próbowałeś podstaw typu odinstalowanie .minecraft i zmienienie lunchera?

Wejdź w chomikuj i  mój chomik to piotrek123677 tam poszukaj minecrafta. Mało mam plików jakby co :p

Zanim ściągniesz skasuj wszystko związane z minecraftem nawet luncher itp. a póxniej spróbuj moim.

No i jak skasujesz to wyłącz i włącz komputer.

Mam ściągnąć MincreftSP.exe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Tak

Niedział, ściągnąłem, ale jak klikam na ikonke to nic sie nie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Eh, to jest wina sterowników do karty/karty graficznej. Wnioskuję, iż jest to konkretnie problem z OpenGL, bo najwidoczniej karta tego nie obsługuje.

Ściągnij programy CPU-Z i GPU-Z, a następnie podaj screen z zakładki CPU i Memory, a także z GPU-Z. Dokładnie, to tak: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Plip Games    23

Niedział, ściągnąłem, ale jak klikam na ikonke to nic sie nie dzieje.

Kurde stary ja odpadam mój kuzyn miał coś takiego ale po miesiącu mu minęło jak usunął i zainstalował od nowa.

Pytaj się Atexora ja już nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Kurde stary ja odpadam mój kuzyn miał coś takiego ale po miesiącu mu minęło jak usunął i zainstalował od nowa.

Pytaj się Atexora ja już nie wiem.

Dobra, odpalił teraz. Teraz boje sie kombinować bo znowu coś zepsuje, ale z drugiej strrony musze wgrać moda i texture. Masz chwilkę, bo chciałbymz tobą pogadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Tak mam chwilę PW.

Może to zabrzmi głupio, ale... jak tu sie PW pisze, bo nie moge znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Plip Games    23

Może to zabrzmi głupio, ale... jak tu sie PW pisze, bo nie moge znaleźć.

Spokojnie miałem to samo!

Musisz napisać 10 postów czyli odpowiesz na ten post i akurat będziesz miał 10 :)

I wtedy klikasz na swój avatar i cie przenosi na twój profil i tam masz taki prostokąt w prawym górnym rogu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Spokojnie miałem to samo!

Musisz napisać 10 postów czyli odpowiesz na ten post i akurat będziesz miał 10 :)

I wtedy klikasz na swój avatar i cie przenosi na twój profil i tam masz taki prostokąt w prawym górnym rogu.

Aha, dzieki za informację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107

Podasz te screenshoty z CPU-Z, czy problem rozwiązany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
smenciu    1

Podasz te screenshoty z CPU-Z, czy problem rozwiązany?

Już jest wszytko w porządku.

DZIĘKI WSZYTKIM ZA POMOC !!! 

ZAMYKAM TEMAT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...