Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Trochę rozpiszę się o planie całej serii czyli co dalej. W planach mam takie tematy jak: -..."> Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link. Trochę rozpiszę się o planie całej serii czyli co dalej. W planach mam takie tematy jak: -..."> Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
ge3k0n

Własny serwer MineCraft

Rekomendowane odpowiedzi

ge3k0n    2

Witam, postanowiłem nagrać serię tutoriali dotyczących własnego serwera MineCraft zapraszam do obejrzenia pierwszego odcinka: Instalacja i konfiguracja w systemie windows 7.

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Trochę rozpiszę się o planie całej serii czyli co dalej.

W planach mam takie tematy jak:

- Omówienie opcji konfiguracyjnych (server.properties)

- Instalacja i konfiguracja  w środowisku linuxowym przy pomocy ssh

- Komendy administracyjne

- Instalacja / Przenoszenie / Rozbudowa map świata na serwerze

Jeżeli seria okaże się trafiona to chciałbym w przyszłości poruszyć bardziej zaawansowane tematy jak wydajność, zarządzanie wieloma serwerami, automatyzacja niektórych zadań, obserwacja stanu serwera i alert w przypadku awarii ale to dopiero plany :)

Tak czy inaczej zapraszam do obejrzenia i śledzenia serii oraz oczywiście do komentowania, jako że to moja pierwsza seria na youtube jestem pewien, że jeszcze wiele rzeczy mogę zmienić na lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AdimeX    1

Nowym graczom może sie przydac. Plusik.  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
NickBezCyfr    0

Kiedyś próbowałem postawić serwer bukkit. Więc pobrałem wszystko jak trzeba i.. pokazałem absolutny brak skilla w stawianiu serwerów bukkit ;P Dopiero po tym jak przy innej okazji zgłębiłem jave, dopiero wtedy, mimo że wykonałem dokładnie te same czynności udało się.

To taka mała dygresja, która i tak pewnie nikogo nie ciekawi (nawet mnie).

A odnośnie tuta - fajnie, może komuś akurat się przyda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Filippexus    0

To dobrze,zawsze ktoś się znajdzie co czegoś może nie wiedzieć,a to co nagrałeś nie jest takie złe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...