Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Alekx96

[Solved]Problem serwer na domowym sprzęcie lagi

Pytanie

Alekx96    0

Chciałem się na wstępie przywitać jako, że jestem nowy na forum.

Przechodząc do sedna sprawy mam ze znajomym straszne kłopoty z serwerem postawionym na moim komputerze jak i na odwrót wszystkie takie same problemy oczywiście czyste minecrafty bez modów ani innych dupereli 1.4.7.

Nasze problemy (wymienne czy wejdzie on na mój serwer czy ja na jego)

1.Widzimy siebie ale jeden z nas nic nie może zebrać chociaż to rozwala :(

2.Respimy się gdzieś spadający w ziemie chociaż stawiający serwer go widzi jak stoi na ziemi :o

3.Opóźnienia

Chciałbym ten problem rozwiązać w jak najszybszym czasie jak można kiedyś się nam dobrze grało a teraz :/

Mój spec:

Intel i7 2600K 4x4.2Ghz

Ram 8Gb 1600Mhz 

Asus P8Z77-V deluxe

2xHD7850 His

256gb ssd i 1tb wd zwykły dysk 

Mój net wiem że nie najszybszy ale daje rade ogólnie jest net 30mb/s podzielony na dwa komputery 

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
ixhge    10

Okej, tutaj może pomóc zwiększenie ilości pamięci RAM na serwer. Na stronie minecraft.net jest plik do minecraft_server.jar, gdzie można właśnie więcej przydzielić tej pamięci.

Spróbuj to zrobić i czekam na rezultaty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Alekx96    0
Napisano (edytowane)

Okej, tutaj może pomóc zwiększenie ilości pamięci RAM na serwer. Na stronie minecraft.net jest plik do minecraft_server.jar, gdzie można właśnie więcej przydzielić tej pamięci.

Spróbuj to zrobić i czekam na rezultaty...

Pobrałem to mogę to włączyć albo winem modować jako że się nie znam  :0 chciałbym poprosić o pomoc co mam zrobić. Oczywiście serwer stawiałem na pliku tym samym tylko z rozszerzeniem .exe ;)

Dobra zrobiłem to co trzeba ale kurcze jak chce to uruchomić przez plik .bat to się włącza czarne okienko i znika, a powinien się uruchomić serwer. 

Edytowane przez Alekx96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
ixhge    10

Ale to nie o to chodzi
WAIT (knuje pod nosem)
IP serwera i jeszcze nun prymium hyhyhyhy

(koniec knucia)

Jeśli chcesz, aby uruchomić serwer z większą RAM, trzeba będzie utworzyć plik wsadowy systemu Windows i uruchomić serwer za jego pomocą. Nie martw się, jest to łatwiejsze niż się wydaje.

1. Otwórz Notatnik (nie Wordpad), aby utworzyć dokument tekstowy.
2. Wpisz w nim:

"C:\Program Files\Java\jre6\bin\javaw.exe" -Xms1024m -Xmx1024m -jar "Minecraft_Server.exe"

Jeśli Twoja Java jest zainstalowana w innej niż powyższa lokalizacji, wpisz swoją ścieżkę!
Powyższa linijka spowoduje uruchomienie serwera z 1024MB pamięci RAM. Domyślna wartość to jedynie 100MB!

3. Zapisz stworzony plik np. jako run.bat Możesz wybrać dla niego inną nazwę, ważne jest jednak rozszerzenie.bat.

4. Teraz, gdy będziesz chciał uruchomić swój serwer Minecrafta, kliknij dwa razy na utworzony plik .bat. Serwer uruchomi się z zadeklarowaną przez Ciebie ilością pamięci.

Proszę i ciesz się serwerem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Alekx96    0
Napisano (edytowane)

Robię tak jak tam pisze ale ten plik jak próbuje go uruchomić to włącza się na ułamek sekundy i wyłącza... 

Edytowane przez Alekx96

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Alekx96    0

tym też próbowałem dzięki za pomoc temat do zamknięcia znalazłem fajny serwer ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Chormon    136
Problem rozwiązany. Zamykam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...