Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Sys

[Solved]Problem z zebraniem rubinu itp

Pytanie

Sys    0
Witam jestem nowy i odrazu przepraszam jesli pomylilem dzial.
Mam problem z zebraniem tych kosztowniejszych kamieni szlachetnych np rubin w grze pocket minecraft. Podczas gdy zorwalam np. Blok z rubinem nic mi nie wylatuje tylko zwykly blok kamieni. Niewiem co robic mam ich w kopalni pelno lecz boie sie je rozealac aby nie stracic surowcow na stale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
maties7    13

Nie znam się na tej edycji minecrafta, ale na wersji PC, żeby wydobyć lepsze minerały potrzebujesz żelaznego kilofa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Strrzyga    20

Sądzę, że na każdej platformie (PC,XBOX, Android) działa to na tej samej zasadzie. Spróbuj żelaznym kilofem , tak jak radził maties7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Też gram w PE (a właściwie grałem, ale przestałem - heh). 

Diamenty, rubiny, redstone musisz wydobywać kilofem mocniejszym od kamiennego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Sys    0
Wlasnie sprawdzilem i : kilofem ze stali wydobylem diament lecz rubinu nie dalo rady, wiec zrobilem kilof z diamentu i lipa tez nie da rady wydobyc rubinu. Nie znalazlem jeszcze zlota aby kilofem ze zlota wydobyc. Lecz czemu z diamentu sie nie udalo?

Ps. Na poczatku napisalem ze z bloku wylatuje mi blok kamienny, sorki za pomylke, po zorwaleniu tego bloku nic mi nie zostaje Edytowane przez Sys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13

Właśnie znalazłem informację na wiki, że na pocket edition  można znaleźć rudy redstone(co mylnie nazywasz rubinem), ale nie mają żadnej funkcji i nie da się ich wydobyć.

Redstone ore can be found in Pocket Edition but has no use and is currently unobtainable even with a diamond pickaxe.

Edytowane przez maties7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
1GMac1    4

Dokładnie jak powyżej, redstone nie ma aktualnie zastosowania na PE. Jednak gdy wejdziesz do InvEdit (odsyłam do google play) to masz możliwość dania sobie przedmiotów, do których redstone jest wymagany (nie wszystkie jednak działają). Cóż, trzeba czekać dalej. A szmaragdy jak i pewnie NPC (choć w to wątpie, telefon/tablet to nie PC/MAC) wejdą najwcześniej przy 0.9.0 lub w wersji finalnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...