Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
docbrown

Mój świat nie działa

Pytanie

docbrown    0

POMOCY! Miałem wybudowane piękne miasteczko. Oprócz tego miałem ogromną jaskinię której całej nigdy nie przeszedłem. Miałem marzenia związane z tym miasteczkiem, a tu nagle... Szedłem sobie a nagle Minecraft zaczął mi się zacinać aż wreszcie całkowicie mi się zaciął. Nie mogę się ruszać nic nie działa. Ogólnie Minecraft działa tylko chodzi mi o mój świat. Gdy włączam go ładuje się i w pewnym momencie ładowania zacina się. Czekam 15 min. Wtedy włącza się mój zacięty świat. Mogę wtedy wyjść z Minecrafta jedynie za pomocą klawiszy CTR+ALT+DELETE. Pomocy! Może ktoś tez był w takiej samej sytuacji. Niech mi powie jak mogę to naprawić bo miałem naprawdę fajny świat. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
wodny    4

Zrób kopię swojego Świata, odinstaluj minecrafta, zainstaluj go znów wklej w saves folder ze swoim światem, napisz czy działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
makus12    1

Tak, widzę, że jesteś newbie, więc dam Ci instrukcje:

Wciśnij klawisze: Ten z windowsem, nie wiem jak się nazywa ;D + R

powinno Ci się pojawić małe okienko w lewym dolnym rogu. Wpisz tam %appdata%

Wtem otworzy Ci się folder z kilkoma podfolderami, w tym z najważniejszym dla nas, czyli .minecraft. Wejdź w niego.

Teraz skopiuj sobie najważniejsze rzeczy, czyli folder save, jak coś modyfikowałeś z texturepackami to również texturepacks. Najlepiej sobie je gdzieś na dysku zapisz, po prostu zrób gdzieś kopię zapasową.

Odinstaluj minecrafta, do tego użyj programu do czyszczenia rejestru, polecam CCleaner. Wyczyść sobie ładnie rejestr, możesz również przeinstalować javę jak i to nie pomoże. No i teraz zainstaluj sobie ładnie minecrafta, kiedy ściągną Ci się pliki minecrafta, wklej save'y, oraz spatchuj go MC Patcherem 1.7.3

Myślę, że pomogłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
docbrown    0

Przeinstalowałem javę. Świat już działa tylko co chwila zacina się. Mogę wtedy wyjść z niego tylko za pomocą CTRL+ALT+DELETE. Nie wiem co zrobić żeby mi się nie ciął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...