Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Toficer

Metal

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Toficer   
Gość Toficer

Hellou,

Polecilibyście jakieś fajne zespoły, styl podobny do "Nightwish"? Szczególnie przypadł mi do gustu album "Imaginaerum" tejże grupy, więc coś w ten deseń, o ile możliwe. ;)

Dzięki.

PS: Tak, Google boli. Zdaję się na Wasze doświadczenie. :>

+ za Nightiwsh :)

Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co słyszałem - między innymi Epica i Avantasia. Słuchałem kawałek tego drugiego i średnio mi przypadł do gustu, ale cóż, może tobie przypadnie? ;)

Swoją drogą, warto posłuchać więcej Nigthwisha poza Imaginaerum. Polecam Oceanborn i Once.

Edytowane przez BoletusLuridus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer

Z tego co słyszałem - między innymi Epica i Avantasia. Słuchałem kawałek tego drugiego i średnio mi przypadł do gustu, ale cóż, może tobie przypadnie? ;)

Swoją drogą, warto posłuchać więcej Nigthwisha poza Imaginaerum. Polecam Oceanborn i Once.

Napisałem, że najbardziej lubię "Imaginaerum", a nie, że tylko ten album przesłuchałem. ;)

Mam wszystkie albumy tej grupy i wszystkie są świetne (no, może poza "Angels Fall First", ale też nie jest zły). "Imaginaerum", "Once" i "Dark Passion Play" to moje typy na 3 pierwsze miejsca (w tej właśnie kolejności). Jeżeli chodzi o "Oceanborn", to kocham "Sleeping Sun" (a tym bardziej wersję z 2005r.).

Dzięki za cynk, jutro zobaczę co tam grają. Dziś już za późno na piracenie muzyki (sza!). :p

EDIT: Po wstępnym przesłuchaniu kilku losowych utworów, "Epica" wygląda (słucha?) na strzał w dziesiątkę. :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wszystkie albumy tej grupy i wszystkie są świetne (no, może poza "Angels Fall First", ale też nie jest zły). "Imaginaerum", "Once" i "Dark Passion Play" to moje typy na 3 pierwsze miejsca (w tej właśnie kolejności). Jeżeli chodzi o "Oceanborn", to kocham "Sleeping Sun" (a tym bardziej wersję z 2005r.).

Imaginaerum... Ogólnie fajny zamysł i ciekawe wykonanie, jednak brakuje tej metalowej ciężkości ("Turn Loose the Mermaids" lub "Slow, Love, Slow" moim zdaniem zbędne i wybijające z "rytmu"). "Song of Myself" dosyć przyzwoite jako kulminacyjny utwór, ale jednak nie dorównuje "Dark Passion Play" czy "Ghost Love Score". Mimo to całkiem niezły album - utrzymuje świetną atmosferę.

EDIT: Po wstępnym przesłuchaniu kilku losowych utworów, "Epica" wygląda (słucha?) na strzał w dziesiątkę. :>

Cieszę się. Sam może spróbuję w najbliższym czasie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Toficer   
Gość Toficer

Ach... Właśnie to przyciągnęło mnie do Nightwish'a - spośród ich utworów, to właśnie te... nazwijmy to spokojniejsze utwory najbardziej mi się podobają. Nie jestem szczególnym fanem zbyt ciężkich brzmień. "S, L, S" faktycznie jest z lekka smętno-monotonny, ale "Turn Loose the Mermaids" uważam za świetny kawałek, podoba mi się to "wybicie z rytmu i monotonii". Wszystko kwestia gustu. :3

Ale czego innego można się było spodziewać po mnie, "fanie" Yirumy? ;)

EDIT: Avantasia też niczego sobie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak nie mogę zaprzeczyć, że te spokojniejsze kawałki są świetne :)

Edytowane przez BoletusLuridus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...