Dimashio 12 Napisano 29 Lipiec 2011 Witam!!Mam małe pytanie i liczę na dobrą odpowiedź. W konfiguracji persmissions mam stworzonych kilka grup. Jak nadać im dostęp do kilku pluginów a jak zezwolić grupie np. na używanie wszystkich. Z góry dziękuje!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Gość camil92PL Napisano 30 Lipiec 2011 Aby dać możliwość korzystania ze wszystkich pluginów i ze wszystkich komend to wpisujesz : - '*'A jak dodawać uprawnienia bo tak to się nazywa dokładniej to każdy z pluginów ma swoją listę permission (uprawnień) która odpowiada za dane komendy/możliwości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 30 Lipiec 2011 Jest mały problem... gdy wstawiam gwiazdkę w danym miejscu, to niestety ów użytkownik, któremu uprawnienia dałem nie może z nich korzystać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 31 Lipiec 2011 REFRESH/editMógłby ktoś wrzucić w pełni skonfigurowany plugin permissions.Tak aby była w nim grupa obserwator(żadnych uprawnień), gracz (może budować), moderator i admin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Gość camil92PL Napisano 31 Lipiec 2011 groups: Admin: default: false permissions: - '*' inheritance: [] info: prefix: '&4[Admin]&4 ' build: true suffix: '' Gracz: default: false permissions: - essentials.chat.shout - essentials.warp - essentials.warp.list - easytravel.depart - essentials.afk - essentials.back.ondeath - essentials.balance - essentials.chat.color - essentials.chat.question - essentials.chat.shout - essentials.compas - essentials.home - essentials.mail - essentials.mail.send - essentials.me - essentials.msg - essentials.pay - essentials.protect - essentials.sethome - essentials.signs.disposal.create - essentials.signs.disposal.use - iConomy.access - iConomy.list - iConomy.payment - iConomy.rank - iConomyChestShop.shop.buy - iConomyChestShop.shop.create - iConomyChestShop.shop.sell - lwc.protect inheritance: - Obserwator info: prefix: '&8[Gracz]&8 ' build: true suffix: '' Obserwator: default: true permissions: - essentials.help - essentials.helpop - essentials.list - essentials.motd - essentials.rules inheritance: [] info: prefix: '[Obserwator] ' build: false suffix: '' Moderator: default: false permissions: - essentials.ban - essentials.kick - essentials.kickall - essentials.mute - essentials.tp - essentials.unban - essentials.god - essentials.ungod - worldedit.* - worldguard.* inheritance: - Gracz info: prefix: '&c[Mod] & ' build: true suffix: ''Obserwator jest rangą startową i nie może nic robić oprócz zwiedzania mapy,Gracz już ma więcej uprawnień, (dodałem mu iconomy od razu z iconomychestshop)Moderator to wiadomo, ale nie dałem mu zbytnich ograniczeń bo sporo roboty z dokładniejszymi uprawnieniami,Admin to też wiadomo co Zalecam od razu wpisać mod'om jak i adminom /op nickResztę to już sam musisz pododawać uprawnień itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 31 Lipiec 2011 Wielkie dzięki;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 1 Sierpień 2011 Pojawił się jeszcze jeden problem.Po skonfigurowaniu permission on nie działa. Jeżeli wchodzi jakis nowy gracz, to ni powinien móc budować, a może.Uprzedzając wasze pytania, raczej wszystko mam dobrze skonfigurowane, bo robiłem to z tutorialem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Rutr 0 Napisano 1 Sierpień 2011 napisz /plugins i daj wynik(czyli jakie masz pluginy).Jakie masz permissions(2 czy 3)?podaj w jakiej sciezce zapisałeś ten plik?Chcesz żeby moderator mógł respić bloki na mapie? oraz je wycinać?Zeby prefixy(nazwa grupy) były prawidło wyświetlane musisz mieć odpowiednio skonfigurowany plugin od chatu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 1 Sierpień 2011 W pluginach wychodzi, że mam permission, ale ono nie działa. Chodzi mi o to, że:-mod ma mieć wszystkie uprawnienia tak jak admin,-nowi gracze [obserwatorzy] nie moga budowac(a mogą)O prefixy mi tak bardzo nie chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Rutr 0 Napisano 1 Sierpień 2011 rozumiesz co pisze? napisz: /plugins i zrób screenShota i mi go wiślij. Tak sam z /version Permissions Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 1 Sierpień 2011 Tutaj masz screena z wszystkimi informacjami o jakie prosiłeś.Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten załącznik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 1 Sierpień 2011 Chłopaki działa!! Dzięki za pomoc!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Gość camil92PL Napisano 1 Sierpień 2011 ogólnie z permissionem jest tak że nie zawsze chce działać jak się cały plik skopiuje i wklei do drugiego. Ja wiele razy musiałem spisywać ręcznie połowę plików aby zaczął poprawnie działać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
0 Dimashio 12 Napisano 1 Sierpień 2011 Ja od ciebie ściągnąłem tylko uprawnienia dla gracza. A do tego zainstalowałem starszą wersje plugina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witam!!
Mam małe pytanie i liczę na dobrą odpowiedź. W konfiguracji persmissions mam stworzonych kilka grup. Jak nadać im dostęp do kilku pluginów a jak zezwolić grupie np. na używanie wszystkich. Z góry dziękuje!!
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi