Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Tamister

Serwer zwyczajny i hamachi

Pytanie

Tamister    0

Witam!

Chcę sobie pograć z kolegą we 2 na własnym serwerze lecz nie mogę. Zacznę od początku... Wcześniej mogłem z nim połączyć się przez hamachi (lecz bez się nie dało), zarówno on do mnie jak ja do niego. Następnie zmieniłem sprzęt w komputerze: płyta główna, procek.... Od tego czasu zauważyłem, że ani ja do niego ani on do mnie w żaden sposób połączyć się nie możemy. Na inne serwery hamachi również a na zwykłe dedykowane tak. Nie wiem w czym leży problem bo nic oprócz sprzętu to nie zmieniałam.Niestety kolega nie może założyć serwera nie przez hamachi. Wszystkie zapory, antywiry mam powyłączane. Jeżeli potrzebujecie jeszcze jakiejś informacji to podam. Bardzo proszę o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość camil92PL   
Gość camil92PL

1. Czy w ogóle jesteście razem dodani do jednej sieci hamachi ?

2. Czy macie ustawione w server.properiens IP serwera

3. Do stworzenia serwera no-hamachi nie wpisujesz swojego IP z hamachi tylko własne wirtualne IP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Krwawic    5

Z tego co wiem minecraft serwer nie służy (albo nie działa tak dobrze) jak bukkit pod hamachi. Radził bym bukkita z uwagi na pluginy i jego funkcjonalność. Poza tym paczki serwerowe do bukkita z gotowcami (wprowadzeniem lekkich zmian jak IP) istnieją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...