Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
wodny

[news]Dead Island

Rekomendowane odpowiedzi

wodny    4

Polska produkcja wrocławskiego studia Techland, która należy do gatunku survival horroru ma ujrzeć światło dzienne już w tym roku. Zaprezentowano trailer gry, który robi nie małe wrażenie.

/>http://www.youtube.com/watch?v=oua2ut-QvPA&feature=player_embedded

Wydarzenia będziemy obserwować z perspektywy pierwszej osoby, a podstawową atrakcją, jest mozliwość uczestniczenia w wyjątkowo efektywnych starciach z umarlakami. W grze będziemy mieli do wyboru wcielenie się w jedną z czterech postaci, różniącymi się od siebie charakterystykami.

Dead_Island_3.jpg

To co może jedynie nas rozczarować to brak tak pokaźnego arsenału, którym mogą poszczycić się np. amerykańscy Marines, jednak twórcy zadbali o coś innego. W czasie rozgrywki będziemy mogli naparzać w zombiaków wszystkim, co znajdziemy pod ręką, od metalowych łomów po wielkie, czarne, lateksowe dildo. Hmmm... na pewno ta gra znajdzie paru fanów wśród naszych użytkowników.

dead_island.jpg

W trakcie walki o własne życie będziemy mogli podziwiać cudowne krajobrazy wyspy leżącej gdzieś w pobliżu Papui Nowej Gwinei. Gra będzie działała na Chrome Engine 5, jest to sinik na licencji Techlandu, więc o poziom oprawy wizualnej możemy być spokojni.

Oprócz trybu kooperacji dla czterech osób Dead Island oferuje bardziej klasyczne tryby rozgrywki wieloosobowej. Gra ma się pojawi w wersji na PC oraz konsole PS3 i X360. Wymagania wiekowe? 16+...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dapis    0

Ile osób, tyle opinii na temat tej gry. Dla jednych dno, dla drugich rewelacja. Dla mnie zdecydowanie najlepsza z polskich pozycji (no może zaraz obok Wieśka). Prosta, niczym nieskrępowana rozgrywka, przypominająca schematem Diablo.

Stworzyłem nawet mały materiał promujący grę na potrzeby tematu :)

[media

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vatx    0

Chu..wa ta gra. Nawet straszna nie jest -_-

Może dlatego że ta gra nawet nie próbuje być straszna?

No i w sumie nie ma być.

Ta gra to Action RPG polegający na ciachaniu zombie.

Teoretycznie to to Borderlands z Zombie i z nastawieniem na walkę bronią białą.

A mi... mi się strasznie podoba. :F

A i ta gra NIE JEST Survival Horrorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...