Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
RespectxXx

[Solved]Problem z minecraft gdy mam mody

Pytanie

RespectxXx    3
Więc tak gram se 5min bez lagów a potem mnie scina mam flopack ma 60 modów pomocy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
MisterekPL    0
Hmm . Może mógł bym ci pomóc ale musisz podać mi parametry swojego komputera czyli procesor kartę graficzną i ram :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
RespectxXx    3
[quote name='MisterekPL' timestamp='1357580958' post='105308']
Hmm . Może mógł bym ci pomóc ale musisz podać mi parametry swojego komputera czyli procesor kartę graficzną i ram :)
[/quote]

A jak to sie robim mam 12 lat i nie jestem ogarnienty w ortografi i tych kartach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Pobierz ten program:
[url="http://www.dobreprogramy.pl/AIDA32-Enterprise-System-Information,Program,Windows,11510.html"]http://www.dobreprog...dows,11510.html[/url]
W nim wyszukaj informacje o sprzęcie, ew. możesz też zrobić w tym programie tzw. Raport i go tutaj zamieścić. Podaj też system na jakim grasz, np. Windows 7 x64, czy Ubuntu, albo jeszcze inny.
Ewentualnie możesz także (gdy masz system Windows) sprawdzić sprzęt przez tzw. "Menedżer Urządzeń". Jak to zrobić, to zobacz w Google, gdyż każdy system z rodziny Windows trochę różni się "dojściem" do tego menedżera.
Masz może wgrany mod Optifine do Minecraft'a?

P.S. Ortografia to nie jest trudna rzecz i nie trzeba dużo czytać książek, aby ją wyszkolić. Wystarczy tylko trochę zapału, a co zapamiętasz - z reguł nie zapomnisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
RespectxXx    3
[quote name='Atexor' timestamp='1357665587' post='105434']
Pobierz ten program:
[url="http://www.dobreprogramy.pl/AIDA32-Enterprise-System-Information,Program,Windows,11510.html"]http://www.dobreprog...dows,11510.html[/url]
W nim wyszukaj informacje o sprzęcie, ew. możesz też zrobić w tym programie tzw. Raport i go tutaj zamieścić. Podaj też system na jakim grasz, np. Windows 7 x64, czy Ubuntu, albo jeszcze inny.
Ewentualnie możesz także (gdy masz system Windows) sprawdzić sprzęt przez tzw. "Menedżer Urządzeń". Jak to zrobić, to zobacz w Google, gdyż każdy system z rodziny Windows trochę różni się "dojściem" do tego menedżera.
Masz może wgrany mod Optifine do Minecraft'a?

P.S. Ortografia to nie jest trudna rzecz i nie trzeba dużo czytać książek, aby ją wyszkolić. Wystarczy tylko trochę zapału, a co zapamiętasz - z reguł nie zapomnisz :)
[/quote]

Nie zabardzo ogarniam :) w tym programie ;/ a napisz jak co zrobić krok po kroku proszę ?

[quote name='RespectxXx' timestamp='1357667409' post='105438']
Nie zabardzo ogarniam :) w tym programie ;/ a napisz jak co zrobić krok po kroku proszę ?
[/quote]

Mam windows 7 x64
tak mam optifine

Czy chodzi o to to mam tak

Windows 7 home premium
procesor: Amd Phenon(tm) II X4 840 Processor 3.20 GHZ
Ram:4,00 GB
System: 64

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
daronus    0
jeszcze karte graficzna podaj , bo to bardzo ważne. Edytowane przez daronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
@UP, ubiegłeś mnie :)

Karta graficzna. Dokładny model. W tym programie w zakładce Ekran powinno być napisane ew. w menedżerze urządzeń, chyba że karta jest wybitnie stara lub nie posiada sterowników.

Myślę, że powodem może być także ilość uruchomionych programów naraz i w trakcie autostartu systemu.
Przeczyść komputer programami CCleaner i Odkurzacz (pobierz je). Uważaj tylko, aby tam nie zaznaczyć historii przeglądarki, czy plików Cookies!
Dodatkowym powodem jest ilość modów do MC ... dość dużo i procesor ... ba - ogólniej komputer nie "trawi" takiej ilości danych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
RespectxXx    3
[quote name='Atexor' timestamp='1357668139' post='105441']
@UP, ubiegłeś mnie :)

Karta graficzna. Dokładny model. W tym programie w zakładce Ekran powinno być napisane ew. w menedżerze urządzeń, chyba że karta jest wybitnie stara lub nie posiada sterowników.

Myślę, że powodem może być także ilość uruchomionych programów naraz i w trakcie autostartu systemu.
Przeczyść komputer programami CCleaner i Odkurzacz (pobierz je). Uważaj tylko, aby tam nie zaznaczyć historii przeglądarki, czy plików Cookies!
Dodatkowym powodem jest ilość modów do MC ... dość dużo i procesor ... ba - ogólniej komputer nie "trawi" takiej ilości danych.
[/quote]

Mam takie coś

Opis urządzenia: Nividia geforce gt440

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Niezbyt dobry model ... niestety. Zaktualizuj sterowniki ze strony nvidia.pl i zrób to, co pisałem wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...