Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Intespeed

Jak przyśpieszyć MC o nawet 50 % ?

Rekomendowane odpowiedzi

Intespeed    0
Elo dzisiaj znalazłem fajny filmik który pokazuje jak mozna przyśpieszyć MC ! Gośc wymiata ! mam 80 FPS a miałem po 50 40 ! http://www.youtube.com/watch?v=SbtlNlKGmGg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Korzystałem z gameboostera, rzeczywiście fajny, dodatkowo jeszcze można 4 usługi wg. mnie dodać do wyłączenia. Co prawda w MC mi nie pomaga, ale w Skyrimie/Assasinie Creedzie mi dodawało trochę FPS i mniej ścin było. Nieźle odciąża procesor, co przydatne jest przy przegrzewających się laptopach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168
[quote name='Atexor' timestamp='1356975072' post='104520']
Korzystałem z gameboostera, rzeczywiście fajny, dodatkowo jeszcze można 4 usługi wg. mnie dodać do wyłączenia. Co prawda w MC mi nie pomaga, ale w Skyrimie/Assasinie Creedzie mi dodawało trochę FPS i mniej ścin było. Nieźle odciąża procesor, co przydatne jest przy przegrzewających się laptopach.
[/quote]
Zgadzam się. Game Booster'a pierwszy raz nabyłem z pewnej gazety komputerowej (nie pamiętam nazwy), wtedy był jeszcze w wersji 1.0. Do dzisiaj go używam, dzięki niemu wszystkie gry dostają kopa. Może FPS więcej nie ma, ale rozgrywka jest płynniejsza i bez sekundowych ścin.
Polecam nie tylko do Minecraft'a!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreenBlind    129
"[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] Game Booster " wyłącza zbędne usługi systemu windows etc., można ten efekt uzyskać ręcznie.[/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424
Ale komu się chce Green. Mogę sobie np. skrypt zrobić, ale tu mi za jednym zamachem zmienia plan zasilania, co np. na laptopach jest przydatne (aby go też nagrzać :D), wyłącza aktualizacje i inne "duperele". Dla mnie jest w porządku, nie podoba mi się tylko wersja z Razera. Zrobiłem specjalnie konto, aby móc z tego korzystać na laptopie do codziennej też roboty, aby się tak nie grzał (przegrzewający się procesor i dłużej bateria trzymała), a tutaj teraz jedyny Boost jaki można otrzymać (przynajmniej taki znalazłem) to przy odpaleniu gry, nie można już ręcznie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Spilito    0

Spoko ja sobie przyśpieszyłem i śmiga jak nie wiem :d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GieNkoV    0
Prościej jest zaktualizować biblioteki lwjgl do wersji 2.8.4. Śmiga aż miło. Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Prościej jest zaktualizować biblioteki lwjgl do wersji 2.8.4. Śmiga aż miło. Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Wg mnie to jedno z poniższych:

- placebo

- sposób działający jedynie na części konfiguracji sprzętowych

Warto dodać, że od nowszych wersji Minecraft najnowsza wersja LWJGL pobiera się automatycznie.

Edytowane przez TheReduxPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oxxz    0

Jak reszta wolę Optifine ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...