- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
[Solved]PermissionEX/Essentials/WorldGuard/Edit - PILNE!
Pytanie zadane przez
Jalulek
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
Próbuje skonfigurować serwer Minecraft pod wersje 1.4. Napotkałem kilka problemów z którymi nie mogę sobie poradzić. Czy mógłby ktoś pomóc kto dobrze zna się na pluginach?
1) Kwestia polecenie region addmember (world guard). Mam miasto, na nich założone działki. Definiuje komuś region. Chciałbym, aby mógł sobie sam jako właściciel dodawać członków i ich usuwać bez pomocy adminów. Kiedy dodaje uprawnienie do PermissionEX może on wtedy dodawać nie tylko członków do swoich działek, ale też do działki innych graczy. Oczywiście traci to w tym momencie sens.
2) Drugi problem jest bardzo podobny. Na terenie Survival budujemy projekty Creative. Wgrałem plugin w którym kiedy gracz się do niego dostanie zmienia mu się tryb na creative. Nic nie może na nim robić dopóki nie przypisze mu tego terenu. Chciałbym jednak aby gracze Creative mogli posiadać kilka poleceń z WorldEdit. Utworzyłem grupę budowniczy, dodałem te polecenia, ale niestety worldEdit nie zna ograniczeń bukkita. Mogą oni wtedy nie tylko edytować zaznaczony region swój, ale też cały Bukkit. Jak temu zapobiec, ograniczyć tylko do ich terenu? Oczywiście od razu pisze że utworzenie drugiego świata Creative nie wchodzi w grę.
3) Priorytety regionu w World Guard. Szukałem już naprawdę długo poradników, niestety nikt szczegółowo tego nie opisuje. Mógłby ktoś wyjaśnić dokładnie na czym polegają priorytety regionów? Ile jest tych priorytetów, co daje ich wprowadzanie na region, jakieś przykłady, niższe czy wyższe są ważniejsze, jakie przypisać na miasto, jaki na działki i co to daje? Przykładowo w properties jest włączone PVP. Na terenie miasta wyłączam PVP, ale chciałbym utworzyć na kilkadziesiąt kratek arenę. Wiem chyba że można wtedy ją jakoś tymi priorytetami włączyć. Czy mógłby mi to ktoś dokładnie wyjaśnić?
4) Problem z essentials motd. Wprowadziłem informacje które powinny pojawiać się dla każdego gracz który się podłącza. I taka informacja się pojawia, dopóki nie wgram pluginu na rejestrację Autme. Kiedy loguje się taka informacja nie jest wyświetlana tylko informacja tego pluginu. Co zrobić aby motd z essentials ZAWSZE się wyświetlał? Czy mógłby ktoś podać co konkretnie muszę wprowadzić do plików?
Za góry dziękuje za wszelką pomoc.
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi