Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
bielikmoh

Czemu ludziom nie podobają się elementy RPG w Minecraft ?

Rekomendowane odpowiedzi

bielikmoh    0
Elo,
piszcie co o tym sądzicie może dzięki temu to zrozumiem :D

[size=5][b]Czemu ludziom nie podobają się elementy RPG w Minecraft ?[/b][/size]

[color=green]Przenoszę do odpowiedniego działu //Adeo[/color] Edytowane przez Adeo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mi się wydaje, że ludzie nie "lubią" elementów RPG w Minecraft, ponieważ byli przyzwyczajeni do tego starego "świata".
Notch i Jeb dodali za dużo ułatwień, przez co gra jest trochę nudniejsza, sam to odczułem.

[size=1]@UP.[/size]
[size=1]Doctor i fez. Już cię lubie.[/size]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
bielikmoh    0
[quote name='BlackDragon01' timestamp='1350907341' post='97354']
Notch i Jeb dodali za dużo ułatwień, przez co gra jest trochę nudniejsza, sam to odczułem.[/quote]

Dodali za dużo ułatwień ? Może i tak, nie grałem na wczesniejszych wersjach (tzn. gram od 1.7.x) więc nie czuję tego porównania. Skoro jednak piszesz o tym to przecież własnie dzieki wrpowadzeniu elementów RPG gra się urozmaica i można tym uciec od nudy. Tym bardziej na serwerach multiplay z wątkiem RPG gdzie można atakować zamki przeciwnika itp. Edytowane przez bielikmoh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie się to podoba a innym nie dlatego że dla nich minecraft odchodzi od klasyki. Edytowane przez CreeperMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@up

Potwierdzam, ale elementy RPG niech dalej dodają, ale w nowym trybie gry np: Adventure RPG. Wtedy mamy klasykę i RPG. A co do tych ułatwień to jest ich coraz więcej wprowadzanych, ale nie czynią, że gra jest nudniejsza. Edytowane przez MineBlock Hlolek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zzuullll    0
Ja gralam w mmo i mmorpg od zawsze od czasow mudow i ksiazkowych warhamerow i cyberpunkow. Jak pierwszy raz zobaczylem mody, pluginy i domy w stylu rpg gra nabrala nowej odslony. LIKE dla pomyslodawcow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trin32    0
Jak dla mnie to Minecraft skończył się w becie, w której dodali barwniki (1.2). Później już idzie w coraz gorszym kierunku. Serwera dobrego teraz ze świecą szukam. Skończyły się czasy MCZająca i Deeperii, na których grałem dniami i nocami na TeamSpeaczku Edytowane przez Trin32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Bo w niektórych człowiekach występuje zjawisko zwane "hejtem". Za dużo rpg, pvp jest mało efektowne, system osiągnięć beznadziejny, zbyt mała użyteczność expienia, za mało budulców, za dużo aktualizacji dodających tylko bloki i itemy, aktualizacja z samymi bugfixami, za dużo bugów... Dla większości osób niestety nigdy nie dogodzisz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pigmej4ever    22

według mnie gracze nie są przyzwyczajeni do elementów RPG w naszej kanciastej grze w kilku powodów. Głównym z nich jest to, że wchodzą na MC głównie dla relaksu a nie rozmyślaniu nad fabułą. To tylko moja opinia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KaoPL    107

RPG = gówno RPG może być wszędzie, ale nie w MC! To tylko niszczy tą gre. Najbardziej żenujący są wieśniacy i te wioski...kto na to w ogóle wpadł? To jest okropne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
xazes5    0

moim zdaniem ludziem bajdziej przypadł do gusty podstawowa logika gry w minecraft czyli wydobuwaj buduj tworz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ypsilon    2

Ja należe do grupy osób którym właśnie RPG nie przypadło zbytnio do gustu... Już tłumacze dlaczego.

Otóż gra taka jak minecraft tak jak napisało kilka moich przedmówców nie jest grą przystosowaną do takich elementów. Dodawanie na siłę fabuły do gry, która oferuje nieograniczony świat i możliwości nie ma sensu, ponieważ zarówno ja jak i wiele osób gra w MC dla relaksu, a nie po to żeby męczyć się zdobywaniem expa, czy handlem z NPC ( Swoją drogą ten handel to chyba najgłupsza rzecz jaką dodało Mojang... Na prawde nie znam nikogo kto nie wolałby po prostu pójść do kopalni i wykopać kilka diamentów niż handlować z tymi zdziercami  ^^ ). RPG i inne dodatki według mnie powinny zostać na etapie modów/pluginów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1GMac1    4
Ja również jestem przeciw RPG. Usilnie narzucona fabuła na nieskończony świat, gdzie jedyną granicą jest twoja wyobraźnia zepsuła minecraft. A NPC z korniszonami zamiast nosów to dno. Z koleji nowe update bardziej skupiają się na mapperach RPG niż na klasycznej rozgrywce. A tak btw. JA NIGDY NIE GRAŁEM I NIE BĘDĘ GRAĆ FABULARNIE, GDYŻ TO JEST POPROSTU PSUCIE RADOŚCI Z NICZYM NIE OGRANICZONEJ GRY. Oto moja opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ShoyGaming    3
Bo jest ich za dużo, a przynajmniej więcej niż innych elementów które są naprawdę ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KristoforoH    65

Dlaczego się nie podobają? Bo Minecraft to od zawsze był sandbox!  :((

Do klocków po prostu nie pasują jakieś cuda ErPeGowskie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SPQR    2

nie wiem,ja zawsze lubiłem gry RPG i te elementy mnie cieszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jumperr98    1

Ludzie przyzwyczaili się do starych wersji minecrafta. Ponadto minecraft może być dla nich swego rodzaju ucieczką od rpgów, których jest pełno i chęć wykazania swej kreatywności, sam tak mam. Czy Was by nie wkurzało, gdy chcecie np. nie grać w strzelanki, bo ich nienawidziecie, a nagle na Waszym ulubionym serwerze wprowadzili plugin na broń strzelecką... to może być irytujące, jak uciekasz od czegoś, przed czym uciec się  nie da. Jednak większość zapomina o tym, że ponad 90% elementów RPGowych w mc jest jedynie OPCJĄ, tj. możemy, a nie musimy z nich korzystać. Niewiele z nich zmienia drastycznie naszą rozgrywkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
patryk0700    7

Osobiście wolałem wersje 1.7.3 bo wtedy było jakoś inaczej, może były bugi ale rozgrywka była jakaś inna taka wyjątkowa. ;)
Dobrze że Mojang dodaje nowe ulepszenia do minecrafta by dogodzić naszym zapotrzebowaniom ale i tak nie przywrócą dawnej magi minecrafta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skylo    20

Tak, wraz z pięknem gry mija jej magia... Kiedyś trzeba było kombinować, teraz ma się wszystko jak na dłoni ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
KakssPL    0

Kiedyś MC było grą "zdobywaj i twórz" jak to ktoś wcześniej napisał. Jedyna rzecz do zrobienia to budować fajne rzeczy z tego co się ma. Dla dodatkowej rozrywki dodano moby złe i dobre. Ale nie było sprintu, exp'a, zaklęć, miksturek, endu, smoka, głodu, kodów (chociaż przydają się na creative), Creative też trochę burzy surwiwal, Hardecore (ale to jest nawet dobre), rozmnażania, biomów, wiosek i innych struktur poza mobspawnerami, ale były mody, które WSZYSTKO to dodawały. Na początku MC było robione przez "wybrańca" (zobaczcie artykuł o Notchu na wiki) dla zwykłych śmiertelników. On to robił z pasją, tak jak inni ludzie robili mody. teraz Mojang robi to rutynowo (pomijając prace nad nową grą) i ta gra przestaje do siebie pasować. Takie jest moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AdimeX    1

No, teraz to dodali tyle ułatwień, że trudno jest zginąc. Wcześniej to gdy wychodziłem z domku, każdej nocy bałem sie że zgine i utrace itemki. A teraz to kaszka z mleczkiem.  :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...