Rabus 3 Napisano 22 Lipiec 2011 Zauważyłem, że na serwerze jest trochę pusto w czacie, więc postanowiłem oddać Wam możliwość wyboru rang jakie będą widoczne na serwerze przy Waszych nickach.Propozycje składamy w taki sposób:Nazwa rangi:Możliwości rangi:Moje propozycje:Nazwa rangi: TurystaMożliwości rangi: Brak, włącznie z budowaniem. Po 30 minutach spędzonych na serwerze zmiana na rangę szarakNazwa rangi: SzarakMożliwości rangi: To samo co Turysta tyle tylko że z możliwością budowyNazwa rangi: BudowniczyMożliwości rangi: Osoba która zasłużyła się wkładem w serwer w postaci np. budynkuNazwa rangi: VIP (Donator?)Możliwości rangi: Osoba która wsparła serwer finansowoNazwa rangi: ArchitektMożliwości rangi: Osoba która w dużym stopniu włożyła swoje serce w serwer w postaci budynków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odys 5 Napisano 23 Lipiec 2011 Rangi turysta i szarak są niepotrzebne moim zdaniem. Budowniczy też jest zbędny. VIP powinien mieć możliwości normalnego gracza +może teleportację do innych graczy oraz przydział kuli na kuleczce Architekt zostaje jako ranga typowo prestiżowa.Więcej rang nie trzeba na serwerze. Po co robić bałagan? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rabus 3 Napisano 24 Lipiec 2011 Nie chodzi o bałagan a o jakieś urozmaicenie - zresztą, nowi gracze bardzo często wchodzą tylko po to, żeby pogriefować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michaleeek1 4 Napisano 27 Lipiec 2011 Turysta, przydatny nie bd mógł griferować. Jeszcze jakby się zrobiło plugin, że musi znaleść kod np. w regulaminie i go napisac np /kod xxxx.Szarak, no nie wiem. Nie pokonuje mnie Budowniczy, całkowicie na tak. Wykazałoby się kto ma talent budowniczy Architekt, przydatna ranga dla budowniczych VIP, tak tp do innych ale do siebie nie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kenstin 1 Napisano 27 Lipiec 2011 VIP, tak tp do innych ale do siebie nie .Ja tam bym dał vipowi możliwość tepania innych do siebie, ALE za zgodą osoby tepanej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
castro12321 179 Napisano 27 Lipiec 2011 Są od tego komendy /tpa i podobna była do siebie. Tpając bez pytania poza tym może kogoś łatwo zabić.VIP powinien mieć możliwość używania /home raz na 30min (?)turysta - nie 30, a 15 minut.Budowniczego znieść.po 6 godzinach (?) ranga "zwykła" - zamiast szarakaMożna dodać rangi, ale naspecjalnie wiele nie zmienią poza kolorkami na chacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wodny 4 Napisano 28 Lipiec 2011 Rangi- ciekawy pomysł, który urozmaici grę i sprawi, że gracze dłużej będą siedzieć na serwerze, żeby zdobyć kolejny stopień. Tylko w przyznawaniu tych stopni też trzeba być ostrożnym i obrać sobie jakiś poziom, bo jak będą przyznawane za jakiś denny domek z płotkiem i kwiatkami to zabawa szybko znudzi danego gracza.Co do tej rangi Turysta, mam pewne wątpliwości. Z jednej strony fajna ranga, bo w pewnym stopniu ograniczy niszczącą działalność griferów, z drugiej strony może trochę odstraszyć nowych graczy, którzy wchodząc na serwer nigdzie nie będą mogli postawić klocka, nawet za miastem. Często tak jest, że gracz nie czyta forum tylko leci po ip serwera, wbija na niego tylko po to, żeby sprawdzić co to jest, lub sprawdzić pluginy etc. (wstępne rozpoznanie) ale to i tak trwać będzie na pewno te 30 minut. Ocena końcowa: Good idea, trzeba to wprowadzić w życie jak najszybciej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czaber 1 Napisano 28 Lipiec 2011 No, ciekawe pomysł Zamiast tych ciągłych list to jest coś innego Super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BeCo0 0 Napisano 29 Lipiec 2011 Moja propozycja:Filmowiec - dostawały by rangę takie osoby które kręcą filmy na serwerze, dostały by możliwość używania komendy /jumpto oraz "magiczny kompas" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
funLix 5 Napisano 29 Lipiec 2011 Moja propozycja:Filmowiec - dostawały by rangę takie osoby które kręcą filmy na serwerze, dostały by możliwość używania komendy /jumpto oraz "magiczny kompas" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Niezgadzam się.Te osoby wykorzystywały by kompas do swoich celów (budowa domku, żeby szybko dojść gdzieś itp), gdy nie ma Administracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość affib Napisano 30 Lipiec 2011 Moja propozycja:Filmowiec - dostawały by rangę takie osoby które kręcą filmy na serwerze, dostały by możliwość używania komendy /jumpto oraz "magiczny kompas" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:mi się pomysł podoba ale nie kompas jak już to /jumpto, kompas jest dla administracji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smakosz02 0 Napisano 1 Sierpień 2011 Ja popieram odego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość opelo1 Napisano 2 Sierpień 2011 Filmowiec - dostawały by rangę takie osoby które kręcą filmy na serwerze, dostały by możliwość używania komendy /jumpto oraz "magiczny kompas" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość affib Napisano 2 Sierpień 2011 @upyy jest to samo, skopiowałeś tylko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sniezyn 1 Napisano 4 Sierpień 2011 Opiekun-Opiekuje się budynkami,estetyką i chodzi po mieście sprawdzając czy wszystko jest zgodne z regulaminem.Może pomagać graczą.Widzi wiadomości z: /zawolaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pueblos 3 Napisano 5 Sierpień 2011 Moje propozycje:Nazwa rangi: TurystaMożliwości rangi: Brak, włącznie z budowaniem. Po 30 minutach spędzonych na serwerze zmiana na rangę szarakTurysta nie ;p Przypomina to bardzo konkurencyjny serwer :] Może lepiej GOŚĆ ?Nazwa rangi: SzarakMożliwości rangi: To samo co Turysta tyle tylko że z możliwością budowy Tutaj zaś proponowałbym klasyczny GRACZ. Zastanówmy się, ja jako gracz nie chciałbym mieć rangi szarak. Czułbym się jakoś tak... szaro ?Nazwa rangi: BudowniczyMożliwości rangi: Osoba która zasłużyła się wkładem w serwer w postaci np. budynkuNazwa rangi: ArchitektMożliwości rangi: Osoba która w dużym stopniu włożyła swoje serce w serwer w postaci budynkówProszę, nie bawmy się w to, budowniczowie i architekci będą częściej brani pod uwagę bo mają kolor, a zwykli gracze będą olewani. Spójrzmy też na to z socjologicznego punktu widzenia :] Probonowałbym rangi na podstawie właśnie czasu na serwerze.Gość>Nowy>Gracz>Stały Bywalec>Weteran :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariush 4 Napisano 5 Sierpień 2011 ale weźmy na to że na serwerze jest 10 weteranów i przychodzi 1 "gość" i znowu przychodzi problem że go nie widać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pueblos 3 Napisano 5 Sierpień 2011 No fakt, to możemy zrobić tyko Gość i Gracz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krwawic 5 Napisano 6 Sierpień 2011 Dowiedziałem się że nie będzie nazwy z kolorem i napisem jak np [admin]. To są propozycje - takie klasy będą ale nie będą widnieć na czacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość affib Napisano 7 Sierpień 2011 ale weźmy na to że na serwerze jest 10 weteranów i przychodzi 1 "gość" i znowu przychodzi problem że go nie widaćoj napewno nie ma 10 weteranów moim zdaniem weteranów jest mniej niż 5 Probonowałbym rangi na podstawie właśnie czasu na serwerze.Gość>Nowy>Gracz>Stały Bywalec>Weteran :]ja bym tylko wycofał Starego Bywalca a Weteran mógł by być ale inny kolorek żeby się aż tak nie rzucało w oczy, np. pomarańczowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krwawic 5 Napisano 8 Sierpień 2011 dość rozbieżnie... nie chcę mieć tęczy z czatu ;D Chciałbym żeby dało się to przeczytać i oczy po tym nie bolały. Za dużo rang... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sniezyn 1 Napisano 8 Sierpień 2011 Opiekun-Opiekuje się budynkami,estetyką i chodzi po mieście sprawdzając czy wszystko jest zgodne z regulaminem.Może pomagać graczą.Widzi wiadomości z: /zawolajAle mój pomysł też nie jest zły Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość swajner Napisano 8 Sierpień 2011 Nazwa rangi: Ogrodnik / Opiekun drzewMożliwości rangi: Dba o to, żeby drzewa były posadzone, nieograniczony dostep do sadzonek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krwawic 5 Napisano 8 Sierpień 2011 Posiadamy plugin który sam sadzi sadzonki po ścięciu by na /warp las nie czekać na drzewka. Ogrodnik jest niepotrzebny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość swajner Napisano 9 Sierpień 2011 Nazwa rangi: Stróż prawaMożliwości rangi: Pilnowanie czy przestrzegane są wszystkie zasady, wydawanie ostrzeżeń lub w najgorszych okolicznościach banów. Możliwość teleportacji, w razie szybkich wezwań o naruszenie regulaminu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach