- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0

[FAQ], czyli najczęściej zadawane pytania.
Pytanie zadane przez
Rabus
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
FAQ
P: Minecraft mi nie działa!

Edytowane przez ChormonO: Pierwsze co powinno się zrobić to usunąć folder bin/ z katalogu .minecraft (wchodzimy tam wpisując w pasku adresu %appdata%). Jeśli nadal występuje ten sam problem - odinstalować i zainstalować javę. Mimo wszystko nie działa? Reinstall sterowników, a w ostateczności i systemu.
P: Kupiłem Minecrafta na Allegro, a teraz mam komunikat "User no premium", co zrobić?
O: Przykro nam, ale kody na Allegro najczęściej są kupowane za pomocą kradzionych kart kredytowych. Jedynym autoryzowanym źródłem kluczy jest minecraft.net.
P: Czy jest mod X do Minecrafta w wersji Y?
O: Wpisz nazwę moda w Google. Albo na Minecraft Forums.
P: Mam problem z modem X.
O: Zanim napiszesz temat, poszperaj w instrukcji moda i upewnij się, czy wszystko zrobiłeś dobrze. Sprawdź też, czy nie wgrałeś dwóch kolidujących ze sobą modów - większość z nich ma listę modów niekompatybilnych.
P: Minecraft się wyłącza, a zaraz po tym na pulpicie zostaje plik .txt (notatnik)!
O:
Proponujemy zastanowić się nad kupnem oryginalnej gry lub powiadomienie znajomego który korzysta z naszego konta by się wylogował.Wyślij treść pliku na forum, ew. wyszukaj fragment "Problematic frame" - tam znajduje się ramka, która spowodowała crash.P: Mam błąd "Bad video drivers", co robić?
O: Zainstalować nowe sterowniki.
P: Gdzie mogę kupić grę?
O: Kupić można wszędzie, jednak pytanie, czy chcemy pożegnać się z kontem w najbliższym czasie. Najlepszym miesjcem do tego jest i zawsze będzie minecraft.net. Mimo cen, wszystkie sklepy internetowe jak i allegro proponują KRADZIONE kody. Kupowanie stamtąd = ban.
P: Kupiłem grę, jednak po pewnym czasie dostaję informację "User not premium". O co chodzi?
O: Padłeś ofiarą w/w sytuacji - kupiłeś kradziony kod. Proponujemy żądanie zwrotu gotówki i kupienie minecrafta na oficjalnej stronie
FAQ będzie rozwijane wraz z tym, jak będą się pojawiać pytania w tym dziale
edited by: Woozie 11-02-12
W tym temacie piszemy tylko propozycje Q/A do FAQ. Pytania/problemy dot. gry/serwera zadajemy poprzez założenie nowego tematu w odpowiednim dziale forum pomocy.
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi