Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Wintalan

Treść błędu przy wejściu na serwer

Pytanie

Wintalan    75
Hejka. Chcę wiedzieć, czy komunikat błędu przy wejściu na serwer drukowany jest z .minecraft, czy od strony serwera? Może wprost mówiąc: Jak zmienić treść komunikatu? Chodzi mi konkretnie o zmianę treści błędu przy wchodzeniu na serwer z "niekompletnym" launcherem (bez modów jakie są na w/w serwerze wgrane.) Wiadomo - zawsze znajdzie się jakiś yntelikent, kto będzie próbował wejść na serwer ze standardowego klienta gry i nierozumiejąć komunilatu narzekał, że serwer nie działa, gdy serwer ma specjalnie przygotowany launcher. Komunikat chciałbym zmienić z listy modów, oraz tekstu, na polski tekst oraz link do strony z downloadem launchera ;3 Czy istnieje taka możliwość? Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Seven    0
Podasz mi treść tego komunikatu, który wyskakuje obecnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Yoogi Googi    2
wyskakuje zapewne z clienta.. jeden error może oznaczać tysiąc błędów..

jedynym sposobem bedzie ustawienie motd na nazwę stronki, najlepiej krótkiej, aby łatwo dało się przepisać.. albo ip zamienisz na domenę i na domenie będzie opis downloadu launchera..

oczywiście pewnie się da client przerobić, żeby tam był link (w tym errorze), ale to wyższa szkoła jazdy, a ja studia z javą dopiero zaczynam, więc więcej nie pomoge =d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi