Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
EnterAir

Więcej Ramu

Pytanie

EnterAir    0
Witam !

Mam komputer 8gb Ramu i włączam Minecrafta, gram tak około 10-15 minut 120-200 FPS na Far a po tych 15 minutach 0 fpsów i jeeb lagi że aż w fotel wciska ... :mad2:
Próbowałem zwiększyć ten ram sposobem http://www.youtube.com/watch?v=_JI0ffUocI4 Huśka i innych osób ale nic. Pobrałem Jave 64 bity i okej włącza się ten .bat ale wyskakuje mi to coś : Unable to access jarfile C:\Users\Milosz\Desktop\minecraft.exe, to minecraft.exe dodalem z polecenia ponieważ gdy wchodzę w Lokalizację Minecrafta pokazuje mi się C:\Users\Miłosz\Desktop ale też pokazuję się tem sam błąd bez tego minecraft.exe, C:\Users\Mi-osz\Desktop, myślałem że w tym 2 błędzie ł zaminia się na - to błąd słownika ale zmieniłem nazwe uzytkownika (ł-l) w C:\Users\Milosz\Desktop też nie ...
Na serio nie wiem co jest grane :huh:
Bardzo proszę o szybką pomoc bo z takimi lagami na dobrym kompie nie ma sensu grania :blink:

Ps. Masz skypa i możesz pomóc :wacko: ---> Mój skype: Milolol1999, dodaje ss moźe to coś pomoże ...

Pozdrawiam i proszę jeszcze raz o dokładnie opisane rozwiązanie !
­

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
KaoPL    107
Witaj. Ściągnij moda o nazwie OptiFine, to ci napewno pomoże. W ustawieniach z Balanced zmień na Max FPS. Polecam ci również właczyć OpenGL. To tyle z mojej strony :). Edytowane przez KaoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
EnterAir    0
Mam optifine ale mam 8 gb ramu a Minecraft bierze nie cały 1 gb więc wiesz ... A to mi i tak nic nie daje optifine nie dodaje ani nie odejmuje gb ramu tylko poprawia osiągi i jakośc grafiki :(
Proszę o pomoc i dalsze podpowiedzi :ermm:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
... Dopychanie ramu na siłę dużo wam nie da. Efekt może być nawet odwrotny java się dławi niezużytym ramem, mc laguje. Optifine opymalizuje grafikę minecrafta i jego samego. To, czy faktycznie tak zrobi zależy od tego, czy pobierzecie odpowiednią jego wersję, czy też inną niepasującą do waszego sprzętuu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
EnterAir    0
Słuchaj piszę ponownie !
Mam 8 gb ramu a on pobiera 900 parę czy to czasem nie za mało ?
Serio laguje ale zmieniłem priorytet na wysoki i może to okaże się Happy Endem ?
Zobaczymy ale piszcie dalej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Mi zzęra koło 500, a przydzielam 1,5GB, a mam 4GB. Jak to Wintalan powiedział - im więcej, tym NIE lepiej. Babcia daje ci ciastko, drugie, ale po dziesiątym ci się zwraca. Tutaj jest podobnie. Java się dławi, bo nie jest w stanie przetrawić tylu danych, zwłaszcza że nie WYKORZYSTA tylu "megabajtów", bo nie ma jakichś obciążających modów jak Water Shader czy Sonic's Ether.
Przydziel Xms i Xmx nie więcej niż 1536m. Zdefragmentuj dysk przez PuranDefrag/PerfectDisk 11. Następnie przeleć Odkurzaczem (program), CCleaner. Usuń całkowicie javę przez program Revo Uninstaller Pro z uwzględnieniem rejestru na pośredni/bezpieczny. Zainstaluj najnowsze wersje x32 i x64. Jak masz możliwość, to wgraj je na inną partycję dysku. Podaj także stan partycji dysku (np. dysk C ma 20GB z 80GB). Podaj temperatury komputera po 10 minutach grania w Mc. Zmierzysz je np. programem AIDA x64.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
luki965    3
Phi, MC to jedna z najnowszych gier (3 lata to nie jest staroć), a wierzyć się nie chce, bo pożera rekordowo małą ilość pamięci operacyjnej... 8 GB nic ci nie da, bo MC z tego bierze co najwyżej 1GB.
Jeżeli faktycznie masz 120-150 FPS i nagły spadek... to na start polecam defragmentację jak kolega wyżej pisze oraz aktualizację sterowników karty graficznej (dziw, ale wiele osób często o tym zapomina i okazuje się, że lagi, ściny itp. to wina sterów z przed 2,3,4 lat...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Wątpię by ram był tu problemem. Dla minecrafta 1 gb ramu starczy spokojnie, więc nie ma żadnego sensu przydzielania mu dodatkowych nadwyżek. Kombinuj z innymi rzeczami, jak granie na odległości normal/ aktualizacja javy czy sterowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Steve'cio
      Witam. Posiadam komputer o specyfikacje:
      - Intel i9 9900k 3.60GHz
      - 16GB RAM
      - Msi Geforce RTX 2080 8GB
      Gram na monitorze o rozdzielczośći WQHD (2560 x 1440)
      Grając w minecraft na różnych wersjach, najczęściej na 1.8 z texturepack czy bez niego, posiadając optifine. Grając na np. Hypixelu potrafi mi spaść FPS do 12 a dokładniej mam np. 156/12. RAM w launcherze oryginalnym ustawiłem RAM na 6GB i nic się nie zmieniło
      Oczywiście bez shaderów tylko z texturepack albo bez texturepack.
      I mi wtedy gra klatkuje. Na monitorze z którego kiedyś korzystałem w rozdzieloczości 1920 x 1080 nie ścinało tak. Jak patrze na wykorzystanie sprzętu jest ono nisko bo do 30% wszystko.
      W innych grach tak nie mam nigdzie, wszystko normalnie płynnie działa, tylko tu tak jest a wykorzystanie sprzętowe jest do 30% (patrzyłem na menedżerze zadań jakie jest wykorzystanie sprzętowe).
      Tak jak mówię korzystam z oryginalnego launchera, i tylko w tej grze to się zdarza w innych grach nie. W 3dmark komputer przechodzi dobrze i wysoko benchmarki. Proszę o pomoc
    • Przez kawka
      Witajcie  Ostatnio zakupiłem nowego iMaca i zainstalowałem TLauncher, tylko nie potrafię go uruchomić  A wersję Javy mam aktualną.
    • Przez melekhd
      Cześć!
      Mam pytanie do wszystkich co sie znaja na hostingach. Ktos wie dlaczego może, nie moge wgrac pluginow na hosting hostandplay na serwer za ktory zaplacilem 20 zł. Czy moze nie ma miejsca czy jak. Bylby ktos mi w stanie pomoc :D? Z gory dzieki
    • Przez beduinXXX
      Robię obecnie mapę clicker z pomocą komend i mam zamiar spytać się czy niektóre rzeczy są wykonalne z pomocą komend na czystym minecraft. 1. Da się ustawić własny loot dla potwora i ustawić jego spawnowanie (cykliczne). 2.Zmienić żywotność przedmiotu leżącego na ziemi? 3. Zrobić blok za pomocą komendy, ale żeby miał właściwości skrzyni. Jak będę miał więcej pytań to edytuje post i dzięki za pomoc ;). 
    • Przez kubix4120
      Witam , mam na imię Kuba i bardzo lubię uniwersum Władcy pierścieni i Hobbita . Szukam osoby z którą mógłbym odwzorować ten wspaniały świat w minecraft . 
      Osoba która rozpocznie ze mną tą przygodę musi mieć TSa albo Discorda i znać trochę WorldEdita ale przede wszystkim ważne jest zaangażowanie !
  • Dodaj nową pozycję...