Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
TheKamien2200

[UnBan] Kamien2200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem Kamien2200.
Proszę o unbana ponieważ zostałem niesłusznie zbanowany za x-ray!
Gdy poszedłem kopać diamenty kopalem w dół do 5 poziomu, następnie kopałem w górę i na 8 poziomie znalazłem pierwszą rudę diamentów (około 6 diamentów), na 12 poziomie znalazłem drugą rudę diamentów (około 2 diamentów), po przekopaniu 1 klocka znalazłem trzecią rudę diamentów (około 4 diamentów). Następnie zostałem zapytany na /msg co sądzę o x-rayowcach (pytanie zadał wintalan [mod]), odpisałem, że są chiterami. Po czym zostałem zbanowany permamentnie za x-ray przez moda wintalan.
[color=#ff0000] @Camil : Zły wzór podania![/color]

[right]Z zadziwieniem Kamien2200 !!![/right] Edytowane przez Camil92PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PundzoPL    4
Czas na moje zdanie, jako osobę, która była wtedy na serverze. Pierwsze co zauważyłem: Na serverze jest anty x-ray... Jak można zbanować gracza za coś czego nie posiada, albo nic mu nie daje? Gdy zacząłem prowadzić rozmowę z banującym (Wintalan) zaczął grozić mi mutem. o.O Kiedy przypadkowo napisałem zdanie miałem wciśnięty ctrl - shift i zacząłem pisać poprawki wyrazów na chacie. Zaczął mnie obwiniać o flood, chociaż jeśli już był to nieumyślny spam!
W między czasie kicknął dadi57, za spam na msg... Czy prowadzenie kulturalnej rozmowy to spam? Dadi ma screeny rozmowy, a kicka na graczu, można znaleźć w logach. I pytanie do wintalana... Czy ty serio uważasz, że jeśli gracz nie ma możliwości zabicia się i zarazem wyjścia z pomieszczenia, zasługuje na perma? Bo nie wiem czy pamiętasz, ale tak własnie napisałeś! Poprosiłem o uzasadnienie, dlaczego miałbym dostać muta, powiedział, że już daje linka z regulaminu, lecz niestety zabiłem się...
Podsumowując:
Czy Mod powinien wiedzieć co to spam? Tak, a Wintalan nie wie...
Czy Mod powinien wiedzieć, że na serverze jest anty xray? Tak, a Wintalan nie wie...
Czy po znalezieniu 3 rud diaxów kopiąc dokładnie prosto, można wynieść x-raya? tak można, ale w przypadku kamina było to zwyczajne szczęście! Po czym wnioskuje? X-ray nie działa... Najwyraźniej Wintalan tego też nie wie...
Proszę resztę szanownej ekipy, o uznanie tego posta, jako kolejną skarge, gdyż pisanie 3 skarg w 3 tematach jest niepotrzebne, gdyż można wypowiedzieć się tutaj. Edytowane przez PundzoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lissotti    1
Dobra, dobra, Pundzo masz screeny daj, jak sprawę można oceniać na podstawie wypowiedzi, potrzebne są jakieś fakty, coś co można obejrzeć. Zaczekajmy jeszcze na wypowiedź moderatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Powiem tak: anty xray jest chyba nie zaktualizowany, gdyż kiedy włączyłem xraya to wszystko ładnie śmiga. Sprawa permisji to nie jest, bo np. serek, który ma te same permy co ja, ulega działaniu orebfuscator. Żadnych pomijaczy antycheatów nie mam, bo coś takiego chyba nawet nie istnieje. Wykopałeś pionową dziurę do bodajże 9 poziomu, wykopałeś tunel kilka kratek o przodu, a następnie 2 kratki do góry po czym znalazłeś diamenty. Wykopałeś jeszcze 2 kratki do góry, gdzie znajdowały się kolejne diamenty! Nie uważasz, że jest to bardzo dziwny zbieg okoliczności? Śledziłem cię dość długo, bo po przeteleportowaniu się do ciebie zauważyłem typowo xrayowe korytarze. Postanowiłem nie banować, tylko chwileczkę pośledzić, bo logblocka nie ma, a zdarzenia nie widziałem. nie chcę banować za niewinność. Pundzo: groziłem mutem, oraz wykopałem dadi, bo mimo wielokrotnej prośby zostawienia tematu, oraz ostrzeżeń o kicku, mówiłem, że jeżeli będzie chciał to napisze odwołanie, ty dalej spamowałeś na temat bana kamienia. Gdy uznałem, ze będę cię ignorował, wysyłałeś po kilka takich samych wiadomości na msg i twierdziłeś, że jest to normalna rozmowa, oraz że nie znam pojęcia flood oraz spam (dla twojej znikomej informacji - flood- [url="http://pl.wikipedia.org/wiki/Flood_(informatyka)"]http://pl.wikipedia....d_(informatyka)[/url] spam- [url="http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam"]http://pl.wikipedia.org/wiki/Spam[/url] ). Kicków nie trzeba szukać w logach. Jest taka strona jak bany.minecraft.pl zakładka kick 9nawet link do kicka ci dam.. -[url="http://ban.minecraft.pl/kick/2805/"]http://ban.minecraft.pl/kick/2805/[/url]). Nie. Znalezienie kilku diamentów pod rząd nie jest niczym dziwnym oraz karalnym. Gdybyś był na moim miejscu i widział jak on kopie stwierdziłbyś natychmiast, że jest to typowy xray... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PundzoPL    4
Ja nie pisałem tobie na msg... Następna rzecz jaką powinieneś wiedzieć jako moderator, to że kicki nie są pokazywane na stronie... A po trzecie ani razu nie powtórzyłem zdania! I nie ciągnąłem tematu, tylko czekałem na uzasadnienie, dlaczego miałbyś dać mi muta.
I Tunel nie wyglądał tak jak go opisałeś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
@up

Ja się w to nie chce mieszać , ale tylko dodam że w anty-xray są błędy. Tzn Czasami blokuje x-ray'a , a czasami nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Ok. Tu przyznaje racje. Z kickiem i powtarzaniem wiadomości miałem na myśli tego dadi, czy jak on tam ma ten nick. Ale jak to, że kicki nie są pokazywane na stronie. Ja jestem jakimś ułomem, czy co? Nawet link do kicka ci podałem.. (łap znowu. Lista kicków - [url="http://ban.minecraft.pl/kick/"]http://ban.minecraft.pl/kick/[/url] ; kick dadiego - [url="http://ban.minecraft.pl/kick/2805/"]http://ban.minecraft.pl/kick/2805/[/url]). Mutem groziłem ci, bo mimo mojej wyraźnej prośby i nadal ciągnąłeś temat. Resztą się mniej przejmowałem, bo napisali kilka wiadomości i przestali, a dadi otrzymał kicka. Specjalnie dla zaprzestania spamu cię przeteleportowałem. (potem odstawiłem oczywiście w to samo miejsce, co by nie integrować w waszą grę) Jednak widzę, że nie dasz spokoju. Proszę cię teraz, abyś dał wypowiedzieć się kamieniowi, bo twoje wiadomości zbyt dużo w tej sprawie nie pomogą... Screeny wyślij oczywiście. Czekam z niecierpliwością... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PundzoPL    4
Dobra z kickiem masz rację. :P Trzeba było kliknąć, żeby się pokazał.
Screeny ma inna osoba, więc czekam na wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chciałem być pierwszy z diax eq i zanalazłem 12 diax no i ...
A poza tym anty x-ray działa, bo eltic_semar to sprawdził Edytowane przez TheKamien2200

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ThisisBash    3
Jestem kolegą kamiena2200 i wiem że on by x-raya nie używał
, ja jak znalazłem diaxy koło siebie nie dostałem bana.Wintalan raczej dał kare nie słusznie,anty działa ale nie jest skonfigurowany , Widać tylko żelazo. Edytowane przez ThisisBash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sahesaro    1
Ja nie rozumiem jednej rzeczy - dlaczego zbanowaliście Kamienia nie mając żadnych dowodów na to, że ma xraya, a oczekujecie dowodów na to, że Wintalan niesłusznie przyznał karę Kamieniowi? Hipokryzja?

Poza tym opieranie się na przypuszczeniach nie ma najmniejszego sensu, szczególnie w przypadkach permbana, gdzie trzeba konkretnie udowodnić słuszność kary odpowiednimi dowodami. Słowa "To kopanie diaxów to [u]dziwny zbieg okoliczności[/u]" to żaden dowód, a na pewno nie taki, który pokaże, że permban został przyznany słusznie. Edytowane przez Sah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MJN88    9
[quote name='TheKamien2200' timestamp='1346410667' post='91142']
A poza tym anty x-ray działa, bo eltic_semar to sprawdził
[/quote]

Wyjaśnienie:
1. Sprawdziłem czy macie anty-x-raya i czy działa. (Jest uruchomiony i działa zgodnie z ustawieniami).
2. Może się wydawać, że anty-x-ray nie działa ponieważ jest ustawiony tak by nie lagował, oznacza to, że nie wypełnia chunków fałszywymi złożami a jedynie pozostawia je puste. Wadą tego jest, że na x-rayu widoczne są jedynie rudy odsłonięte - widoczne wewnątrz jaskiń, wolnych przestrzeni itd.

Co do samej sprawy to, jeżeli złoża zostały wygenerowane tuż koło siebie i gracz kopiąc jedno złoże trafił od razu na drugie, to nie dziwne, że zaczął kopać dookoła w poszukiwaniu kolejnego złoża...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Nie zaczął kopać dookoła, a kopał przed siebie. Wykopał. Rozejrzał się naokoło (albo szukał surowców, albo patrzył, czy nikogo nie ma w pobliżu. Tego nie wiem), a następnie kopał prosto na następną rudę. Oczywiście, żeby mieć lepszy widok na zdarzenie, odpaliłem sobie xraya. Rudę widziałem. Nie było tam żadnej jaskini, czy czegoś, ale ją widziałem. Później stestowałem trochę tego nieszczęsnego anty x'a po waszych wypowiedziach i wszystkie rudy jakie wyświetlało były prawdziwe. Nic podmienionego. Czyżby bugi? Właśnie liczyłem na to, że znajdę linijkę w regulaminie, że ekipa nie musi nic udowadniać, bo często coś takiego jest na serwerach, ale fajnie by było jakbym wogóle znalazł regulamin... Mamy się odnosić do regulaminu RP, czy jak? Jedyny na HC jest w archiwum, a www rolecraftu nie istnieje...
@up2: Wy liczycie, że będziemy nagrywać, a następnie marnować czas na uploadowanie filmu, żeby udowodnić jakiemuś trolkowi, że ma xraya, bo twierdzi, że nie? Hipokryzją jest wypowiadanie się w temacie nie znając sytuacji. Jak dla mnie ban podtrzymany. Czekam na dalszy spam OD KAMIENIA2200! Oraz ewentualnie od ekipy rolecraftu. Nawet nie chcę widzieć postów graczy niemających nic wspólnego z sytuacją. Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Wiedzieć mogą, co nie znaczy, że jest to prawdą. Już widzę jak jakiś xrayowiec przyznawałby się do xraya ;D
@down: To mogę wysłać. Poźniej wejdę na kompa, bo na telefonie teraz siedzę. Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sd5    4
Zła wiadomość dla Ciebie Kamien jest taka iż mi x-ray działa :P Zobaczę z chęcią ten korytarz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sahesaro    1
[quote name='Wintalan' timestamp='1346416906' post='91161']
Wy liczycie, że będziemy nagrywać, a następnie marnować czas na uploadowanie filmu, żeby udowodnić jakiemuś trolkowi, że ma xraya, bo twierdzi, że nie? Hipokryzją jest wypowiadanie się w temacie nie znając sytuacji. Jak dla mnie ban podtrzymany. Czekam na dalszy spam OD KAMIENIA2200! Oraz ewentualnie od ekipy rolecraftu. Nawet nie chcę widzieć postów graczy niemających nic wspólnego z sytuacją.
[/quote]
Spójrz na to z jego strony - myślisz, że on będzie siedzieć z odpalonym frapsem i nagrywać jak kopie diamenty aby udowodnić, że nie ma xraya i pokazać to jakiemuś moderatorowi, który musi banem podbudować swoje ego? Polecam przeczytać definicję hipokryzji, bo widzę, że nie masz o niej jakiegokolwiek pojęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
[font=arial,helvetica,sans-serif][color=#008000][b]Po 1.[/b] Regulamin wkrótce powstanie, do tego czasu liczę na to, że moderatorzy będą na tyle odpowiedzialni, że sami będą w stanie podejmować odpowiednie decyzje wiedząc jaki jest ich zakres obowiązków.[/color][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][color=#008000][b]Po 2.[/b] Wszystkie anty-xraye są wadliwe, nie tylko lagują serwer ale i nie zawsze funkcjonują poprawnie, jak cheater chce to znajdzie sposób, żeby obejść wszelkie 'zabezpieczenia'.[/color][/font]
[font=arial,helvetica,sans-serif][color=#008000][b]Po 3.[/b] Było by miło gdyby moderatorzy w takich sytuacjach robili screeny lub nagrywali filmiki, bo skąd u licha mamy wiedzieć czy dał bana słusznie czy nie kiedy żadna ze stron nie dysponuje namacalnymi dowodami winy lub niewinności? To słowo moderatora przeciwko słowu gracza, a raczej kilku graczy w tej konrketnej sytuacji.[/color][/font]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Po dyskusji z sd5 podtrzymujemy bana. Jak się dowiedziałem xray nie tylko mi śmiga świetnie. Jest jeszcze inna forma xraya o której nie będę wam mówił, aby ktoś nie skorzystał. Śmiga nawet wtedy, gdy anty xray pada i aby ją wyeliminować należałoby ustawić antyxray na maxa. Gdyż dziury z powietrzem są niezbyt efektowne... Na prośbę screeny. Może nie wygląda to efektownie, ale na żywo o wiele lepiej: [url="http://imgur.com/a/GSSSQ"]http://imgur.com/a/GSSSQ[/url] na drugim zdjęciu śmigający xray (nie osądzajcie mnie o pobieranie fotek z neta, przez brak minimapki, ale xray nie jest kompatybilny z jakimś z moich modów, więc instalowałem go na czysto ;>)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...