Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
Hymg

[Solved]Niewygenerowane biomy w 1.2.5

Pytanie

Hymg    0
Cześć!
Mam takie pytanie - grałem sobie w MC 1.2.5 w singlu - mam swój mały, ciasny ale własny światek. Niespecjalnie wędrowałem, może nawet 2000 jednostek (metrów?) nie zrobiłem w żadną ze stron. Nastąpił update - i co by nie mówić - chętnie bym pobawił się w kopanie i odnajdywanie złóż szmaragdów. I tu tkwi mój problem i pytanie - wiem że po updacie, szmaragdy pojawią się w "Extreme Hills or Extreme Hills Edge biomes" tylko w przypadku gdy wygeneruje się nowy chunk, czyli jak mniemam - zawita się w dany (losowy) obszar po raz pierwszy. Głowy nie dam, ile takich biomów mam już wygenerowanych, a nie chciałbym na darmo kopać w poszukiwaniu czegoś, czego tam nie ma, a tylko wydaje mi się, że w tym chunku nie byłem. Po tym przydługim wstępie, jako totalny noobie mam pytanie:
Czy jest jakiś program zewnętrzy, który może zanalizować mój świat i wygenerować mi mapę już isniejących chunków wraz z info co to za biome?
Wtedy, po lekkim explorze wiedziałbym, że nowo odkryty Extreme Hills lub Extreme Hills Edge będzie miał gdzieś w głębokich pokrywach kamienia szmaragdy ;)

Dzięku z góry za jakiekolwiek podpowiedzi i sugestie.

Hymg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Chormon    136
Program nazywa się bodajże Cartograph G. Wygeneruje ci mapę odkrytego już przez ciebie świata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Hymg    0
Wielkie dzięki! Dokładnie o to mi chodziło! Przy okazji odnalazłem kilka "safehouse'ów", gdy zginąłem pierwszy raz, i szukałem drogi powrotnej do pierwszego domu (nie miałem wtedy pojęcia o mapie, ani o zapisie xyz danej lokacji) :]

Hymg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...