Aryanek 6 Napisano 14 Sierpień 2012 [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nick Gracza: Aryanek[/font][/color] [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Nazwa Firmy: The Wool Company[/font][/color] [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Biznesplan: To tak... Najpierw magazyn (hala produkcyjna), gdzie będą zagrody na owce. Każdy kolor wełny będzie miał osobną zagrodę dla ułatwienia zbieractwa. Codziennie po parę razy będę chodził i zbierał wełnę. Później sklep w Freebuild Trade Center, w Galerii i na Targu, by sklepów było jak najwięcej i klientów też jak najwięcej. Oczywiście w hali produkcyjnej w piwnicy wielka automatyczna farma zboża, by owce było można było rozmnażać. Chciałbym też wieżowiec, ze swoim biurem i biurami dla pracowników i oczywiście, głównym sklepem.Zapomniałem dodać, ale chciałbym 1300$ na założenie firmy i 500$ na drobne opłaty. Myślę, że to wszystko.[/font][/color] [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Czy będziesz zatrudniał pracowników?: Jeśli firma będzie popularna, a ja nie będę wyrabiać to oczywiście, że tak [/font][/color] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrBartek98 3 Napisano 14 Sierpień 2012 hmm Na serwerze jest już jedna firma z takimi usługami ale najważniejsze jest słowo HeadAdmina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sahesaro 1 Napisano 14 Sierpień 2012 (edytowane) Koszt założenia firmy może pokryć administracja, ale wiąże się to z przejęciem 50% akcji firmy. Nie ma żadnych innych dofinansowań, więc twoje "500$ na drobne wydatki" jest nie na miejscu. Czytałeś regulamin firm? Uważnie oglądałeś wszystkie tabliczki na ./warp nowi? Bo wydaje mi się, że nie. Edytowane 14 Sierpień 2012 przez Sah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aryanek 6 Napisano 14 Sierpień 2012 Czytałem i te "500$" na drobne wydatki to owce, barwniki, zboża itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blake96 6 Napisano 14 Sierpień 2012 Aryanek, nie zrozumiałeś. Nie prosi się o kasę. Dofinansowanie daje ci to, że nic nie płacisz za firmę a miasto dostaje udziały w firmie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PundzoPL 4 Napisano 14 Sierpień 2012 Sah ma rację. Sam musisz załatwić materiały na firmę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aryanek 6 Napisano 14 Sierpień 2012 To wchodzi w skład budowy firmy. Jak w realnym życiu bierzesz kredyt na firmę, to bierzesz go z zapasem na nieprzewidziane wypadki, a w tym wypadku owce, zboże itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sahesaro 1 Napisano 14 Sierpień 2012 Nie masz takiej mocy, aby zmienić regulamin firm. Nikt z administracji nie przeznaczy ci 500$, może tylko sfinansować Ci samo założenie firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarton 25 Napisano 14 Sierpień 2012 uruchomienie firmy kosztuje 1300$ zapraszam do nowego regulaminu lub do mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aryanek 6 Napisano 14 Sierpień 2012 No dobra. To chce tylko 1300$ na start. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Seba0855 Napisano 15 Sierpień 2012 (edytowane) [quote name='Aryanek' timestamp='1344985024' post='88375'] No dobra. To chce tylko 1300$ na start. [/quote] Chcieć to sobie możesz ... Poczekaj na promocję lub przez ten czas idź do kopalni i sprzedawaj rzeczy w AS to może uzbierasz ową kwotę. I tak wgl to Ty chyba nie ogarniasz ekonomi serwerowej,prawda ? Firmę sam opłacasz i administracja Ci nie pomaga w niczym jeżeli chodzi o opłacanie. Materiały sam zbierasz,nikt Ci nie da za darmo .. Ew. możesz poprosić pundzo aby Ci udzielił pożyczki,a inne firmy jak CreeperCorporation czy Macius$hop Ci sprzedadzą materiały. [color=#008000]Nie z przymiotnikami - piszemy łącznie. Nie Pudzno, lecz Pundzo...[/color] [color=#008000]Tak odnośnie sygnatury, żeby ludzie się z Ciebie nie śmiali. //Elros[/color] Edytowane 15 Sierpień 2012 przez Seba0855 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarton 25 Napisano 16 Sierpień 2012 Aryanek przeczytaj regulamin! Nikt Ci 1300$ nie da a ty tyle płacisz za możliwośc założenia firmy jak nie masz to uzbieraj a dopiero później pisz podanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach