Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość LuQ3

Nowa mapa główna.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość LuQ3   
Gość LuQ3
Jak niektórym wiadomo w planach mamy zmianę mapy głównej na inną. Przed rozpoczęciem prac otwieram ankietę w której możecie wypowiedzieć się czy chcecie nową mapę czy jednak wolicie starą. Niżej zamieszczam niektóre informacje o nowej mapie.

- ok. 400 działek (4 typy różniące się wielkością i ceną w zależności od odległości od centrum)
- najmniejsza działka na nowej mapie odpowiada mniej więcej działce na starej mapie
- możliwość zakładania firm
- dużo większy bazar dla graczy bez limitu sklepów.
- system metra zamiast większości warpów
- przeniesienie wszystkich dzielnic/miast graczy na nowa mapę.
- przeniesienie wszystkich posągów/ ciekawych budynków na nowa mapę.
- możliwość zabrania ze sobą 1 dużej skrzynki z itemami.

[b]Nowa mapa byłaby otwierana w okolicach nowego roku.[/b]

Jeśli macie inne pomysły piszcie je w tym temacie.
Ankietę zamykam 1 września.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lkuszal    76
moja propozycja: dać obydwie mapy z możliwością przełączania się między nimi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Hmmmm... Miał być początek sierpnia. Ok. Slawus odszedł. Miał być początek września. Teraz już nowy rok? ;O jestem za nową mapą, ale jest kilka ALE:
-System metra zamiast warpów to beznadziejny pomysł. Niewygodnie, oraz mało praktycznie. Wątpię, żeby do eldorado pasowało estetycznie metro O_o ale nawet nie o to chodzi. Po prostu niewygodne. Trzeba iść (warpnąć się?) na stację, szukać wagonu (czyt. kloca z wełny+kwadratowe koła stojących w miejscu), wejść, co zajmuje troszkę więcej czasu, niż wpisanie /warp... Myślę, że każdy powie tak samo. Firmy? Można rozwinąć myśl? Jeszcze jedna rzecz: Nie wiem, czy jest to dobry pomysł, ale co byście powiedzieli na przeniesienie domków na nową mapę? Może nawet za opłatą? Domki musiałyby składać się z prostszych bloków, typowych do budowy (żeby nie było, że gracze poustawiają sobie cenne itemy w blokach które powinny znaleźć się w skrzynce, ale się nie mieszczą. Oraz czyszczenie skrzynek. (WG, chyba nawet nie przenosi itemów...) Myślę, że nic się nie stanie, jeżeli ktoś będzie miał na nowej mapie trochę cegły, drewna, czy sandstone'a.
@up: Jestem na nie. Uważam, że byłoby to zbyt dużym ułatwieniem. Skrzynia itemów wystarczy, a tak każdy zabrałby sobie wszystko. Ciekawe budowle zostaną przeniesione, wię nie będziemy za nimi tęsknić ;D+każda dodatkowa mapa to lagi.
@down: ciiiii. Luq pozwolił mi przygotować większy event, tylko myślałem, żeby poczekać na nową główną, ale jak aż cztery miesiące to nie ma sensu... W wolnym czasie coś porobię, jednak tak wielkie, że na głównej mc.pl wyląduje, to to nie będzie ;D Btw. Nie pomyślałeś, że nowa mapa przyciągnie graczy? Graczy jest tak mało, ponieważ przez ponad miesiąc po otwarciu serwera cała maszyna rabusa miała podobno problemy z netem, co powodowało nic innego jak lagi, które odgoniły graczy... Jeszcze Aliquam, gdzie to góry przenoszą stoi na tej samej maszynie... Stajemy się po prostu kolejnym wykopowym i uncrafted... (huh. Jaki serwer z tej sieci poza fb nie pada na łeb?) pamięta ktoś ilu graczy było jeszcze z +- tydzień po premierze? Prawie full slotów(50) wieczorem, połowa tego w dzień. Dzisiaj średnio 20 graczy w ciągu całego dnia... ;L Też jestem za powrotem codziennych mini-eventów przy każdej okazji jak jest 5 graczy ;O Może troszkę osób powróci do no-life'u na poly... Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ZlyPrzycisk    9
Czego nie trawie w serwerach ? Zmian map, po dłuższej nieobecności lubię czasem powrócić do tego co kiedyś zostawiłem. Odnośnie pomysłu. Myślę, że zamiast nowej mapy wystarczy tylko czyszczenie działek (czyt.: Usuwanie domów, które mają tabliczki z datą nieobecności zapisaną dawno temu). Na głównej mapie pasuje dorobić większe działki po odpowiedniej cenie. Sami przyznajcie, że 16x16 nie daje wam odzwierciedlić waszej wyobraźni. W chwili obecnej zamiast nowej mapy Polycraft potrzebuje jakiejś unikatowej rzeczy, która przyciągnie graczy. W godz: 19.00 - 21.00 na serwerze są od 2 do 5 osób. Przyznajcie, że to zdecydowanie mało. Pamiętam, że Slawus mówił iż serwer będzie nastawiony na eventy. Więc niech tak będzie ! Tyle, że zamiast wymyślać kolejny splef lub jakieś skakanie powinno się posiedzieć dłuższą chwile nad czymś co zaskoczy Polskich graczy. Niech taki event zdobędzie informacje w formie newsa na stronie głównej. Za chwile rzucicie się na mnie co do kwestii tego "unikatowego" eventu. Otóż ja nie mam pojęcia co zaskoczy kogoś obcego. I to chyba tyle. Oddałem głos na zaprzestanie zmiany mapy.

offtopic:
Serdecznie pozdrawiam cały Polycraft z pięknego Nowego Sącza. Pogoda jest super, ludzie mili, a Wojtuś z Rytra jak zawsze w zabawia mnie w przerwie na lody od Argasińskich ;p Edytowane przez ZlyPrzycisk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ProKoXu123    2
LuQ,jednej rzeczy nie rozumie jak napisałeś możemy zabrać 1 dużą skrzynkę z itemkami,czyli:
1.Swoje EQ?
2.Tepniecie 1 dużą skrzynke na nowa mapke?
3.Czy jak kupimy działkę to się nam pojawi skrzynia?

Proszę o odpowiedż,za wszelkie błędy ortograficzne i literówki przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Po prostu będzie pewnie jakaś sala, w której będzie można pozostawić itemy, a skrzynie zostaną przeniesione WE, następnie po aktualizacji będzie można zabrać te itemy ze skrzyń... Ja tak to widzę... Aby skrzynia się pojawiała sama to by trzeba było chyba nowe pluginy pisać, oraz rozpisywać simple region market... To by się troszeczkę mijało z celem. Ale kto mówił o przeniesieniu EQ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...