Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Yoogi Googi

The Hunger Mod - Igrzyska Śmierci

Rekomendowane odpowiedzi

Yoogi Googi    2
Czy ktoś wie coś na temat tego modu ?

Mamy oficjalny temat [url="http://www.minecraftforum.net/topic/1150393-125smpssp-the-hunger-games-mod-131-over-80000-downloads-sspc-10/"]http://www.minecraftforum.net/topic/1150393-125smpssp-the-hunger-games-mod-131-over-80000-downloads-sspc-10/[/url]

Na którym widzimy nazwę:
[b] [1.2.5/SMP/SSP] THE HUNGER GAMES MOD 1.3.1 ([/b]

Czy to znaczy, że na 1.3.1 też będzie działał?
Czytałem kilka postów i ludzie mówili, że tak. A skąd ja mam wiedzieć, że to ktoś wykwalifikowany? To mógł napisać jakikolwiek n00b czy dziecko.
Dlatego też mam tyle z tym problemów. Wiele tematów, ale z żadnego nic nie wynika...

Nie pierwszy raz wgrywam mod'y, ale ten plugin jest specyficzny i mi nie znany dlatego pytania będą dziwne..
Jeśli ma działać, to:
1. Potrzebny bukkit czy minecraft_server ?? A jeśli nie to jaki silnik ??
2. Potrzebny Modloader i ModloaderMP ?? (Dodam pytanie do tego na koniec.
3. Czy jest potrzebne MC forge ?? Jeśli tak to jaka wersja ?? W temacie w/w jest:
[CODE]Note to all - Hunger Games Mod NEEDS [url="http://www.mediafire.com/download.php?tzok3hfo9tli9vz"]THIS VERSION[/url] OF MINECRAFT FORGE![/CODE]
Co daje - minecraftforge-client-3.1.3.105.zip
Widziałem też wersje 1.3.1 ale zawsze występował crash serwera po instalacji.

Nie dość, że jest to mało popularny mod, to jedyny serwer, który widziałem z nim jest online średnio 5h na dobę.
Chcę stworzyć własny serwer, jednak nic nie wychodzi ! no.. oprócz ModLoadera Xd

Ad.2. Po wgraniu ModLoadera nie mogę wejść na serwer. Mój kolega nie ma chyba tego problemu (XP). Ja Win 7 mam i wyskakuje problem:
[CODE]
internal exception java.io.ioexception bad packet id 230
[/CODE]

Spoko wiele naczytałen na temat, ooo stara wersja moda itp. itd. Wyczyściłem .minecraft, wstawiłem na czysty minecraft server TYLKO Modloader i serwer działa, tworzy folder mods, configs, ale mam oto taki error.

Już spędziłem w sumie dobry dzień nad tym i nie mogę dojść w czym robię błąd. Robiłem wiele kombinacji plików, modloaderów, czy forge. Żadna nie była trafna i nad tym ubolewam...

Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Pozdrawiam

P.S. Nie na widzę forge, singiel/multi - Zawsze jakiś problem .... --.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Maju__    2
Mod może być fajny, ale...
Jak sie nie myle, to minecraft forge client wgrywa sie jak zwykłego moda, na Singla...
Na poczatku pisze: [1.2.5/..., wiec to jest na 1.2.5:( te cyferki na koncu, to wersja moda, nie wersja minecrafta
Musisz pobrać minecraft_server i minecraft forge server. Pliki z minecraft forge server wrzucasz do minecraft_server.jar (NIE usuwamy meta-inf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Odpalasz, czekasz, jak sie wygenerują światy itd. to wyłączasz. Potem szukasz folderu mods, wrzucasz tam NIE rozpakowanego moda z rozszerzeniem .zip, i odpalasz serwa:)

PS. "Porzucam" ten temat, ale jakby co to pisz na czacie freebuild.pl:) Edytowane przez Maju__

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yoogi Googi    2
Nie wiem gdzie ten Wasz chat, ale nvm

No dobra odpowiedź mamy, że nie MC forge tylko MC froge SERVER - to wiele tłumaczy... Odrzuca 50% plików :D

A teraz problem z:

[quote][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Ad.2. Po wgraniu ModLoadera nie mogę wejść na serwer. Mój kolega nie ma chyba tego problemu (XP). Ja Win 7 mam i wyskakuje problem:[/font][/color]

[color=#000088]internal[/color][color=#000000] exception java[/color][color=#666600].[/color][color=#000000]io[/color][color=#666600].[/color][color=#000000]ioexception bad packet id [/color][color=#006666]230[/color]

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]Spoko wiele naczytałen na temat, ooo stara wersja moda itp. itd. Wyczyściłem .minecraft, wstawiłem na czysty minecraft server TYLKO Modloader i serwer działa, tworzy folder mods, configs, ale mam oto taki error. [/font][/color][/quote]

Zainstalowałem jave 64-bit - taki mam windows, jednak Minecraft wymagał także javy 32-bit. Więc zainstalowałem obie i minecraft działał.
No ale ten problem pojawia się od strony serwera. Czysty plik minecraft_server.jar z ModLoaderem włączyłem na komputerze poprzez konfiguracje .bat i otrzymałem w/w error. Nie wiem co się dzieje. Nic o tym konkretnego nie przeczytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Maju__    2
Sproboj nie przez plik .bat
Mi pomogło Edytowane przez Maju__

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yoogi Googi    2
@edit
miałem wpisane na końcu nogui... bo było na minecraft.net i w kilku źródłach.. tłumaczenia nie znalazłem, więc stwierdziłem, że trzeba wpisać >.<

ale to nic nie zmienia, na serwerze (hoście zewnętrznym) wyskakuje nadal ten błąd ...

2012-08-09 22:25:00 [INFO] ekohero[/80.48.68.136:10167] logged in with entity id 278 at (136.600743644974, 72.52189029443716, 194.87869379183235)
java.net.SocketException: Socket closed
at java.net.SocketOutputStream.socketWrite(SocketOutputStream.java:116)
at java.net.SocketOutputStream.write(SocketOutputStream.java:153)
at akn.write(Unknown Source)
at java.io.BufferedOutputStream.flushBuffer(BufferedOutputStream.java:82)
at java.io.BufferedOutputStream.flush(BufferedOutputStream.java:140)
at java.io.DataOutputStream.flush(DataOutputStream.java:123)
at bd.run(SourceFile:120)
2012-08-09 22:25:00 [INFO] ekohero lost connection: disconnect.endOfStream

[u][b]P.S. NA IP.BOARD JEST PLUGIN ZA DARMO ŁĄCZĄCY POSTY. BO JAKBYŚCIE NIE WIDZIELI NIE MA OPCJI USUŃ >.<[/b][/u]
[u][b]nawet poszukałem w 5 sec: nazwa: [/b][/u][b]Merge member's concurrent posts[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]. [/font][/color]

[color=#008000][font=helvetica,arial,sans-serif]Masz za to opcję "Edytuj"! //Chormon[/font][/color]

[color=#008000][font=helvetica, arial, sans-serif]O jest, wcześniej nie było [/font][/color] Edytowane przez Yoogi Googi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...