Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Gość Lambert

AntFarm Digging Event

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lambert   
Gość Lambert
Witam bardzo serdecznie wszystkich graczy! :)

Mam przyjemność ogłosić, że dnia [color=#ffa500]9 sierpnia 20[/color][color=#FFA500]12 [/color]o godzinie [color=#FFA500]20:0[/color][color=#ffa500]0 [/color]będę miał przyjemność organizować swój pierwszy samodzielny event o nazwie...

[size=6][color=#0000FF]AntFarm Diggin' Event![/color][/size]

Na czym miałby on polegać? Na pewno wiecie jak wyglądają Farmy mrówek - wąskie i długie terrarium zbudowane ze szkła pozwala nam dokładnie obserwować życie tych małych stworzonek, ich zachowanie i misternie wykopane tunele w ziemi.

Każdy uczestnik eventu otrzyma swoją własną "Mrówczą farmę" - ręcznie skonstruowany wycinek terenu o szerokości jednego klocka, wysokości 70 i długości 40. Gracze zostaną wpuszczeni do osobnych komór i zaczynają grę jak w każdym świecie survival - od zbierania drewna. Jaki zatem jest cel eventu?

Zasady gry są bardzo podobne do tych, jakie były w organizowany przez SeeRazo niedawno evencie SkyGrid. Punktowane będzie zbieranie surowców i wykonywanie poszczególnych zadań na farmie, ci, którzy zbiorą itemy o najwyższej łącznej wartości zostaną sowicie wynagrodzeni! :)

[size=4][b][color=#FFA500]Regulamin eventu:[/color][/b][/size]

Postanowienia ogólne:
1. Podczas trwania eventu obowiązuje regulamin serwera freebuild.pl
2. Organizatorem eventu jest Moderator serwera freebuild.pl - [b][color=#008000]_Lambert_[/color][/b]
3. Event organizowany jest na serwerze freebuild.pl
4. Oszukiwanie na evencie jest stanowczo zabronione, niedozwolone są: X-Ray, modyfikowane texture packi z przezroczystymi teksturami oraz inne programy trzecie, które mogą dać graczowi przewagę nad innymi (wliczając w to SmartMoving).
5. Karą za oszukiwanie jest ban tymczasowy o długości 5 dni.

Organizacja:
1. Event ma miejsce na serwerze freebuild.pl o godzinie [b][color=#0000ff]20:00 - 09.08.2012[/color] [/b]na warpie - [color=#0000ff]/[b]warp ant[/b][/color]
2. Zapisy mają miejsce w tym temacie od momentu pojawienia się na forum owego tematu do dnia [b][color=#0000ff]9 sierpnia 2012 do godziny 18:00[/color][/b].
3. Pisząc zgłoszenie do uczestnictwa w evencie gracz oświadcza, że zapoznał się z niniejszym regulaminem oraz zobowiązuje się go przestrzegać. Uczestnictwo w evencie jest równoznaczne z oświadczeniem przestrzegania regulaminu.
4. Pisząc zgłoszenie gracz jest zobowiązany podać swój nick w grze MineCraft.
5. W przypadku przeoczenia zgłaszania uczestnictwa na forum, gracz po godzinie 18:00 dnia 9 sierpnia 2012 ma możliwość napisania bezpośrednio do Moderatora _Lambert_ (organizatora) wiadomości prywatnej o następującej treści: "/msg _Lambert_ Event - zgloszenie" - owe osoby zostaną uwzględnione.
6. Absolutny koniec zgłaszania chęci uczestnictwa w evencie, zarówno na forum jak i w grze następuje dnia [b][color=#ffa500]9 sierpnia 2012 o godzinie 19:00[/color][/b].
7. Po godzinie 19:00 dnia 9 sierpnia 2012 w tym temacie zostanie napisana lista uczestników eventu wraz z przypisanymi im stoiskami (wyjaśnienie na dole).

Przebieg:
1. Event rozpoczyna się [b][color=#0000ff]9 sierpnia 2012 o godzinie 20:00[/color][/b] i trwa do [color=#0000ff][b]21:00[/b][/color].
2. W przypadku dużej ilości uczestników zostanie zorganizowana druga tura eventu dnia 10 sierpnia - aczkolwiek nowi uczestnicy nie będą mogli już się zapisywać.
3. Gracz ma obowiązek zaznajomić się z listą przypisanych stanowisk i udać się do przypisanego dla niego stanowiska w celu uczestnictwa w evencie.
4. Gracze nie mają dostępu do innych stanowisk niż te, które są im przypisane.
5. Celem gry jest zdobycie jak największej ilości punktów przez wykonywanie zadań i gromadzenie surowców.
6. Każdy gracz może wykonać każde zadanie tylko RAZ, aczkolwiek zadania na zbieranie surowców mogą być liczone kilkukrotnie (np.: gracz otrzyma 4 punkty za zdobycie 2 Iron Ore, lub 8 pkt. za zdobycie 4 Iron Ore, gracz nie otrzyma dodatkowych punktów za stworzenie 8 jukeboxów - [color=#ff8c00][b]LISTA ZADAŃ PONIŻEJ![/b][/color]).
7. [b][color=#ff0000]BARDZO WAŻNE! [/color][color=#ffa500]Podliczane będą TYLKO te itemy, które gracz włoży do skrzynki, znajdującej się na szczycie mapy, w miejscu startowym (oznaczonej tabliczką z napisem "Skrzynia z fantami"! Przeniesienie tej skrzynki jest równoznaczne z dyskwalifikacją danego gracza! Itemy umieszczone w skrzyni są dowodem na wykonanie zadania, nie ma innej możliwości by udowodnić wykonanie zadania przez gracza.[/color][/b]
8. W przypadku gdy osoba zginie podczas eventu, ma możliwość kontynuowania zabawy przez wpisanie [b][color=#0000ff]/warp ant[/color][/b] i zajęcie swojego stanowiska.
9. [color=#0000ff][b]O godzinie 21:00 gracze tracą możliwość dalszego kopania i otwierania skrzynek[/b][/color] - w punktacji liczy się to, co gracze umieszczą w skrzynkach do godziny 21:00.
10. Ogłoszenie wyników: [b][color=#0000ff]11 sierpnia 2012[/color][/b] w tym temacie!

-----------------------------------------------------------------------------

Lista zadań (oraz wszystko inne za co się dostaje punkty):

[b]Zadania:[/b]

1. Stwórz 3 Awkward Potions - 40 pkt.
2. Stwórz Enchanting Table - 35 pkt.
3. Zrób blok diamentowy - 35 pkt.
4. Stwórz 4 Jukeboxy - 20 pkt.
5. Zdobądź 3 wiaderka z lawą - 15 pkt.
6. Znajdz Złoty Skarb (złoty miesz, motyke i hełm) - 10 pkt.
7. Zrób 4 biblioteczki - 8 pkt.

[b]Punkty za uzyskanie:[/b]

32 Glass Block - 12 pkt.
1 płyta - 10 pkt.
4 Gunpowder - 10 pkt.
4 Gold Ingot - 9 pkt.
4 Gold ore 8 pkt.
4 Obsidian - 8 pkt.
1 Zegar - 8 pkt.
2 Diamenty - 7 pkt.
7 Sugar Cane - 7 pkt.
6 Lapis Lazuli - 6 pkt.
8 Wheat - 6 pkt.
2 Iron Ingot - 5 pkt.
15 Books - 5 pkt.
2 Iron Ore - 4 pkt.
1 Saddle - 4 pkt.
1 Cookie - 1 pkt.
32 Mossy Cobblestone - 3 pkt.
10 Brick - 3 pkt.
8 Redstone Dust - 2 pkt.
15 Flint - 2 pkt.
1 Coal - 1 pkt.
8 Log - 1 pkt.
64 Cobblestone - 1 pkt.

[color=#ffa500][b]W skrócie:[/b][/color]

-[i] Warp na event: /warp ant[/i]
[i]- Uczestnictwo zgłaszamy tu w temacie do 18:00 9 sierpnia 2012...
- ...lub w grze od 18:00 - 19:00 dnia 9 sierpnia 2012.
- Oszukiwanie na evencie w każdej postaci - zabronione!
- Punktu uzyskujemy za wydobycie określonych rzeczy i wykonywanie zadań.
- Surowce i itemy (dowody na wykonanie zadań) umieszczamy w skrzyni na początku mapy (tam gdzie jest tabliczka z napisem "Skrzynia z fantami")
- Koniec o godzinie 21:00 9 sierpnia 2012!
- Ogłoszenie wyników 11 sierpnia 2012[/i]

A zatem, zapraszam wszystkich do uczestnictwa i [color=#ff8c00]GL & HF![/color] :) Edytowane przez Lambert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie.

Czy cos takiego jak zapisanie się na event i nie przyjscie na niego jest w jakis sposob karane?
(Np. BAN, kara pieniezna, itp.)

Zgaduje że pewnie z tymi karami przesadzam ale zawsze waro spytac :)

Ksawery - dkornacki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lambert   
Gość Lambert
[quote name='dkornacki2002' timestamp='1344373733' post='86766']
Mam pytanie.

Czy cos takiego jak zapisanie się na event i nie przyjscie na niego jest w jakis sposob karane?
(Np. BAN, kara pieniezna, itp.)

Zgaduje że pewnie z tymi karami przesadzam ale zawsze waro spytac :)

Ksawery - dkornacki
[/quote]

Jeśli się zgłaszamy to wypadałoby być, ale jeśli ktoś nie może się zjawić... nóg nie pourywamy, nie zbanujemy, co najwyżej narazicie się na mój gniew. :) Wypadałoby też zgłosić swoją nieobecność edytując post ze zgłoszeniem. :) Edytowane przez Lambert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MaciusSlicznyban   
Gość MaciusSlicznyban
Zgłaszam sie ^^
[b]MaciusSliczny[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzysio2121    3
ZGŁASZAM SIĘ NICK W GRZE Krzysio2121 (na 100%

pytanie: Czy będzie już 1.3.1 czy jeszcze 1.2.5

//EDIT: Aktualnie nie wiem czy będę, bo mam problemy z minecraftem.Będe na 1/2 szansy :( Edytowane przez Krzysio2121

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sahesaro    1
Zapisuję się, [u][b]ale nie jestem pewien czy będę[/b][/u] (!)
Nick w grze: Sahesaro

@EDIT na 50% mnie nie będzie. Edytowane przez Sah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TheAudiPL    0
Zglaszam się na event[size=5] ''[/size][color=#000000][size=6]AntFarm Diggin![/size][/color][size=5]''[/size]
I [color=#ff0000]zobowiązuję[/color] sie do przestrzegania Regulaminu Freebuild.pl oraz [color=#ff0000][size=5]NIE[/size][/color] używania jakich kolwiek programów pomocniczych(np. x-ray).
[size=4][size=5]Nick w Grze: [color=#00ff00]TheAudiPL[/color][/size][/size]
[size=4][size=5][size=4]Pozdrawiam i Do Zobaczenia na evencie[/size][/size][/size] ^^.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lambert   
Gość Lambert
[color=#ff8c00][size=6][b]UWAGA! [/b][/size][/color]

[color=#ffa500][size=5]Ze względy na problemy techniczne na serwerze event został przełożony na dzień [/size][/color][color=#0000ff][size=5]12 sierpnia 2012 (Niedziela) na godzinę 20:00[/size][/color][color=#ffa500][size=5]. [/size][/color]

[color=#ffa500][size=5]Ze względu na to zapisy zostają przedłużone do [/size][/color][color=#0000ff][size=5]12 sierpnia do godziny 18:00[/size][/color][color=#ffa500][size=5]![/size][/color]

[color=#ffa500][size=5]Za utrudnienia przepraszamy![/size][/color]

[size=5][size=4]---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------[/size][/size]

Oto wstępna listę uczestników (liczba po myślniku oznacza przypisane do gracza stanowisko):

[i]PundzoPL - 1[/i]
[i]KubaCzarny123 - 2[/i]
[i]torres70 - 3[/i]
[i]hgorski6 - 4[/i]
[i]hubi277 - 5[/i]
[i]Krzysio2121 - 6[/i]
[i]Sahesaro - 7[/i]
[i]MrBartek98 - 8[/i]
[i]TheAudiPL - 9[/i]
[i]Grubszy - 10[/i]

Można nadal się zapisywać na forum, można też już pisać do mnie na serwerze przez prywatną wiadomość z prośbą o zapis!

Jeśli kogoś pominąłem proszę mnie powiadomić.

[color=#ffa500][b]LISTA JEST NIEKOMPLETNA! Po godzinie 19:00 na forum napiszę kompletną listę uczestników![/b][/color] Edytowane przez Lambert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Wypisz mnie z listy, nie będę do 1 eventu zmieniał wersji. Tak tak wiem MCVC jest, mam go, ale mody też mam i nie będę ich od nowa instalował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PundzoPL    4
Torres nie rozumiem twojej postawy :huh: Ani twojego komentarza... Nie chcesz grać na fb? Bo server jest już na 1.3 i event się na nim odbędzie, więc trochę cię nie rozumiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
cyprianz5    10
[quote name='Torres70' timestamp='1344536024' post='87255']
Wypisz mnie z listy, nie będę do 1 eventu zmieniał wersji. Tak tak wiem MCVC jest, mam go, ale mody też mam i nie będę ich od nowa instalował :)
[/quote]
Słuchaj, daj sobie "minecraft.jar" lub całego ".minecraft" na pulpit i po evencie wgrasz sobie.
Proste prawda??
:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Torres70    76
Człowieku nie musisz mi tłumaczyć.. Po drugie jednak straciłem ochotę do brania udziału w evencie i tyle. Grzecznie proszę o wypisanie, żeby ktoś mógł wejść za mnie, a wy jak chcecie mi coś napisać w innej sprawie niż event to piszcie na ts, a nie spamujecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Elros   
Gość Elros
Jeszcze jeden flejmowy pościk, a posypią się warny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Krzysio2121    3
[quote name='Elros' timestamp='1344627080' post='87535']
Jeszcze jeden flejmowy pościk, a posypią się warny.
[/quote]
FLEJM :P

[color=#006400]Gratuluję za spam +1//jarton[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hgorski6    19
wypiszcie mnie z listy.
już nie chce. Edytowane przez hgorski6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...