Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
kanaka

Błąd z Sonic Ether's Unbelievable Shaders

Pytanie

kanaka    1
Mam problem z modem [color=#282828][font=Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif][size=3][background=rgb(232, 239, 244)] [/background][/size][/font][/color][b]Sonic Ether's Unbelievable Shaders. [/b]Otóż po wczytaniu obojętnie jakiego widzę tylko niebo( niebieski ekran ) słyszę dźwięki świata ale go nie widzę. W czym może być problem ?Może coś w ustawieniach muszę zmienić ?. Proszę o pomoc. Dodam że przed nim zainstalowałem optifine by wszystko chodziło gładko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
lkuszal    76
jaki sprzęt?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
Podaj specyfikacje swojego komputera, jeżeli nie wiesz jak to wejdz w Start i kliknij prawym przyciskiem myszy na Mój Komputer/Komputer, zrób Screenshot klawiszem Prt Sc SysRq i wejdź do Painta, następnie kliknij CTRL+V i wyślij nam zdjęcie na forum ;) Edytowane przez KaoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
kanaka    1
[quote name='KaoPL' timestamp='1343573260' post='84691']
Podaj specyfikacje swojego komputera,....
[/quote]

Spoko jestem z tych bardziej ogarniających :P

Windows XP + service pack 3

ATI Radeon HD 4800 Serises

3,25 GHz Ram

Intel Core 2 Duo 2.80 GHz

nie sądzę by był to problem sprzętu bo np. w Skyrima normalnie gram na full detalach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
Cytując Mofixil'a
Wejdź do folderu z instalatorem GLSL /mods/shaders/contents/files/shaders/composite.fsh i zmniejsz wartość SHADOWRES do 2048 lub 1024.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
kanaka    1
zrobiłem tak jak mówisz nawet zmieszałem do 512 lecz to nic nie dało. Gra chodzi płynie mogę tam chodzić skakać tylko widzę ciągle coś takiego. Czasami jak przejdę w inne miejsce to obraz lekko się ściemnia.

[img]http://img692.imageshack.us/img692/3143/beztytuuikx.png[/img] Edytowane przez kanaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
Czyli to wina słabego kompa, mam ten sam problem i uwież mi: albo dokupujesz cześci, lub nowy komp ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
Zakładając że ma 4890 to wina kompa raczej to nie jest, jak znam życie to 4830 pewnie ma, wtedy niech pomyśli nad wymianą GPU dla moda, CPU dla gry i systemu dla siebie.
Dokupienie ramu też się przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Jak masz ten błąd, to gra działa nadal? Tzn. czy możesz wejść w Menu, zmieniać sloty w eq etc. Jak nie, to zdobądź treść błędu.

[quote name='kanaka' timestamp='1343574491' post='84696']
Spoko jestem z tych bardziej ogarniających :P
(...)
3,25 GHz Ram
[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
kanaka    1
[quote name='DeX3r' timestamp='1343661439' post='84899']
Jak masz ten błąd, to gra działa nadal? Tzn. czy możesz wejść w Menu, zmieniać sloty w eq etc. Jak nie, to zdobądź treść błędu.
[/quote]

Mogę robić wszystko, skakać kopać,budować, przeglądać ekwipunek . tylko wszystko robię na ślepo. A to że mam za słabego kompa nie uwierzę bo np w Skyrima gram na full grafice bez lagów. A minecrafta odpalałem z 1024 wysokości ( na modzie )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Powiem tyle - te shadery wymagają ogromnej mocy obliczeniowej procka. GPU tez ważne, ale procesor liczy większość. Na moim byłym core 2 duo e7300 2.66 podkrecony na 2.9 miałem podobnie. Dopiero wymiana na 8400 pomogła. Z 3.0 ghz podkrecilem go na 3.4 i działa przy karcie GTX 570 na 30 fps a miejscami mam ściny i rozwarstwienie cieni ...

P.S. Nienawidze pisac z komorki. Edytowane przez Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
KaoPL    107
Sam niemogłem uwieżyć, mój kuzyn ma 1gb ramu, 2,70 ghz i na shaderach na Tiny +16 ma 45 klatek na sekunde, bez shaderów na Tiny ma 200 fpsów. Teraz jade na obóz na 10 dni i niebęde mógł udowodnić, że to prawda :( Edytowane przez KaoPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Wintalan    75
@up: chłopie, ja na shaderah z 3,3 prockiem, 8gb ramu i gpu gtx 570 z mam tylko 100 fps (bez shaderów min. 600).
@topic: jakieś inne mody? Miałem tak kiedyś, jak mody niekompatybilne. Mniemam, iż optifine jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Nie ogarniam, ze masz 100 fps. Procesor 4-rdzeniowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Thegorn    0
Zmień system na 7 mi pomogło (sory, że dopiero piszę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...