Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
hajducek

Non-premium ? Że co ?

Rekomendowane odpowiedzi

hajducek    0
Natchnęło mnie zaczepienie tego tematu. Kto wymyślił w ogólę frazę "non-premium"? To tak jak nazwać złodzieja człowiekiem wyzwolonym. No-premium = pirat.

Strasznie nie cierpię graczy spod tego "znaku" ponieważ cóż.... ile osób pisało do mnie "Ty grasz teraz? Bo widze na serwerze jakiegoś hajducka".

Czy wszystkich graczy non-premium czeka zagłada? Oby tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Blake96    6
Fraza non-premium pochodzi od "nie premium".

Niestety piractwo było, jest i będzie. Nic na to nie poradzimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xDestiXx   
Gość xDestiXx
Nie ma to jak jeździć po piratach przez jedną grę samemu mając piracki system i 90% programów na kompie :)
Niestety, minecraft nie ma zabezpieczeń przez co łatwo go zpiracić, chcąc uniknąć pytań "czy to ty grasz" warto grać tylko i wyłącznie na serwerach premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TLP    3
Mnie najbardziej boli podejście Notcha do piractwa oraz to, że na co pana @up

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zajcus    1
Cieszcie się, że są serwery specjalnie dla Was, na których możecie spokojnie grać. Różnica po między premium i non-premium była, jest i będzie. I bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
Dużo tracą ci co grają na piracie :) Ja wolę wydać te 60zł, i grać na najlepszych serwerach oraz móc wgrywać mody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Bartios' timestamp='1343562300' post='84638']
Dużo tracą ci co grają na piracie :) Ja wolę wydać te 60zł, i grać na najlepszych serwerach oraz móc wgrywać mody.
[/quote]
60pln to przed betą kosztowała, jeszcze wcześniej kosztowała AŻ 40pln, i jestem dumnym posiadaczem MC od Indeva.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Dziś mc kosztuje już 110zł, a każdy kto odkłada kupno, tylko na tym traci! Btw. Czy notch nie mówił czegoś o usunięciu online-mode (zablokowaniu na true i poprawieniu zabezpieczeń?
@offtopic: pierwszy czterocyfrowy post ;] Edytowane przez Wintalan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
[quote name='Wintalan' timestamp='1343562679' post='84642']
Dziś mc kosztuje już 110zł, a każdy kto odkłada kupno, tylko na tym traci! Btw. Czy notch nie mówił czegoś o usunięciu online-mode (zablokowaniu na true i poprawieniu zabezpieczeń?
@offtopic: pierwszy czterocyfrowy post ;]
[/quote]
Cena MC jest teraz w USD podana, widnieje $26.95 nie 26.95€
To wciąż 19.99€, w GB kosztuje coś koło 16£
Notch wspominał coś o demie dla piratów, pozwalać będzie na 5 dni MC (100 minut) gry na danym świecie.
Jeśli zablokuje online-mode na True to będzie piękne, piraci będą musieli albo kupić grę, albo pozostać na starszej wersji.
A później niech się męczą sami, na swoich przedawnionych klientach i serwerach, my tu dostaniemy masę opcji i jeśli będą chcieli mieć do nich dostęp w MP, będą zmuszeni do kupna gry :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
<Dream mode>
Dodanie do minecraft i bukkita opcji, która przy online-mode: false powodowałaby zmianę płyty głównej usera w jajecznicę :3
</Dream mode>

Zaś co do samego piractwa. Najważniejsze jest, żeby utrzymać tą zarazę od naszych serwerów (100% udane) i reklamowania się/szukania pomocy na forum (99% udane). Reszta to tak naprawdę już nie nasz problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hajducek    0
[quote name='Mofixil' timestamp='1343564067' post='84650']
Cena MC jest teraz w USD podana, widnieje $26.95 nie 26.95€
To wciąż 19.99€, w GB kosztuje coś koło 16£
Notch wspominał coś o demie dla piratów, pozwalać będzie na 5 dni MC (100 minut) gry na danym świecie.
Jeśli zablokuje online-mode na True to będzie piękne, piraci będą musieli albo kupić grę, albo pozostać na starszej wersji.
A później niech się męczą sami, na swoich przedawnionych klientach i serwerach, my tu dostaniemy masę opcji i jeśli będą chcieli mieć do nich dostęp w MP, będą zmuszeni do kupna gry :D
[/quote]

marzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vargein    17
Ludzie o jakich wy sumach piszecie? 40zł? 60zł? Proszę was, ja kupiłem gift code za 20 zł, a jak kogoś nie stać nawet na tak niewielki wydatek to powinien zająć się inwestowaniem w siebie i zarabianiem chociażby sprzedając stare klamoty albo złom za te kilka groszy zamiast siedzieć przy komputerze i piracić grę, która jest prawie za darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zajcus    1
Ja kupiłem minecraft'a za 46 zł jeszcze w młodej wersji Beta. Racja wydatek duży to nie jest, a różnica jest spora. Co to za problem wejść na allegro, posprawdzać aukcje, pójść na pocztę i cieszyć się grą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
1. MC od późniejszej alphy i przez cały okres bety kosztował 14.99€
2. Problem jest taki że nigdy nie wiadomo czy sprzedawca nie zrobi nas w ciula na kradzionym kodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wintalan    75
Dokładnie. Nie jednan znajomy przejechał się na tych kodach z alegro, ale bardziej rozśmiesza mnie to, że kilku z nich pozakładało konta na jakichś stronach i rozsyłają do nich linki, aby miał 50 wyświetleń i wierzą, że wtedy dostaną gifta ;}
@ps: jak mc kupowałem, to buliłem 95 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GreMar    1

Ta, Non-Premium to z(u)o, ale mozna równie dobrze w zabezpieczeniu przed Non-premiumowcami (No dobra, sam jestem non-premium, ale wiecie.) grać na serwerach non-premium z hasłami i sobie założyć trudne hasło. Niektóre serwy non-premium też są spoko. Sam grałem na jednym takim. Zarąbiście mi się grało i nie żałuję, że znalazłem IP tego serwera.

Dla ciekawskich IP tego serwera: [ciach]

Administracja: Kadzek, CyrusPL, Snoaw, Nati_00 uważajcie na nich ;P

Nie reklamuj serwerów ... do tego non-premium! Regulamin się kłania.

Jak na razie +1 i tylko dlatego, bo reklama niezamierzona, ciesz się że nie perm.

Atexor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ProTeza    2

Ludzie nie wydadzą marnych 20 Euro żeby wesprzeć autora, wolą go okradać... Tak jest zawsze... Każdy uważa, że lepiej pobrać, po co kupować?
Ja się z tym nie zgadzam, powinni zrobić jakieś zabezpieczenia jeśli chodzi o non-premium. Mojang by na tym zyskał. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zenn123    3
ProTeza zgadzam się z tym ale jak ktoś grosza przy duszy ni ma a chce sobie zagrać to co ma zrobić???zarabiać???7-14 latek/a???no nie wiem :D pozatym uważam że jakby nie dało się ściągnąć mc to by dużo ludzi przestało grać :P jak da się pobrać gre to ludzi nie zniechęca kupno a mojang ab ma chyba i tak dużo kasy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IISpl    0

Gdyby nie gracze non-premium - dużo serwerów by świeciło pustkami, a połowy by w ogóle nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Redux    168

Gdyby nie gracze non-premium - dużo serwerów by świeciło pustkami, a połowy by w ogóle nie było.

Gdyby nie było non-premium a od samego początku dostępna by była wersja demo to dzisiaj sytuacja nie wyglądałaby tak tragicznie - znacznie więcej osób nabyłoby tę grę. Ale niestety, Mojang pomyślał za późno. Zresztą podobnie jest z CS 1.6 - jest masa tzw. non-Steam. Ale w CS Source już tylu piratów nie ma. Zgadnij - dlaczego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Atexor    424

Bo Source to niewypał i większość na 1.6 siedzi?

Poza tym nieważne jakie są zabezpieczenia. Hackerzy wszystko złamią. Przykład? Zabezpieczenia gry Assasin's Creed 2. Wydali na nie miliony dolarów, hackerzy łamali je ponad miesiąc stopniowo (w sensie każdy kolejny crack umożliwiał coraz dalsze przejście gry), aż w końcu znaleźli lukę i jeden pliczek chyba poniżej 1mb zepsuł cały projekt.

Nie ma co, póki będziemy żyli w takim brudnym, bezwględnym i korupcyjnym świecie, gdzie zarobki 400 najbogatszych ludzi świata ma tyle pieniędzy ile reszta jego obywateli, to dobrze nigdy nie będzie, więc piractwo nie straci racji bytu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
IISpl    0

"Zawsze z zabezpieczeniami będziemy o krok do tyłu", słowa bodajże CEO Audi.

Edytowane przez IISpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
gelo1238    0

Mam pirata i nie narzekam, a jeśli chodzi o tych co się podszywają to mnie też denerwuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zieloonek    0

Cóż, piractwo to sprawa własnego sumienia, obecnie za pirackiego windowsa jak cie znajdą to płaci się słono, mam nadzieję, że również MC pójdzie w kierunku lepszych zabezpieczeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...