Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
M4lutk1

Śmiech na sali czy "rzeczywistość"?

Rekomendowane odpowiedzi

M4lutk1    4
Po godzinie gry na RP jestem wręcz zszokowany tym co zobaczyłem. Po przechadzce w poszukiwaniu działki uzyskałem pomoc od pewnego gracza i znalazłem działkę 8x8 ze wiejską dzielnicą. Chadzając między działkami zauważyłem że kilku graczy ma po kilka działek (powyżej 8x8), a inne osoby nie mają w ogóle albo mają strasznie małe tak jak ja. Szczerze powiedzcie jak uczciwy gracz ma zarobić na te podatki (sic!) skoro na jego działce ledwo mieści się mały ogródek na zboże i jedno drzewo? Z tego co się wytworzy, 3 chlebki i 6 pni? Pomijając to są gracze którzy nabrali działek, a one stoją puste nie używane kij wie po jakiego grzyba, jak w zasadzie mógłby je spożytkować inny gracz, bądź kilku graczy. To po prostu jest oburzające że nawet nie ma gdzie za przeproszeniem [color=#008000]pójść[/color] aby się załatwić bo nawet nie ma już zwykłych domków mieszkalnych.

Dalej ciągnąc sprawę działek, w ratuszu jak byk piszę że działka dla Farmera jest za darmo, wystarczy stanąć na niej i wpisać komendę a zostanie nam przydzielona. Guzik prawda, tak czy inaczej trzeba uiścić $1.5 za działkę, a mimo to nie masz pewności że zarobisz.

Z poważaniem, poddany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Sprawdzone i przetestowane !
1 gracz na start spokojnie może kupić 2 działki - systematycznie dodajemy nowe, a poza tym co 24 jakiś gracz bankrutuje i pojawiają się kolejne działki na sprzedaż,
kupując 2 działki graczowi pozostaje kasa, na zakupienie towaru i zostawieniu kasy na podatki na następny dzień.
Na kolejny dzień spokojnie da się ukończyć przynajmniej 2 questy co daje nam około 20ng zarobku za same questy co daje nam 10ng zysku po odliczeniu podatku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
M4lutk1    4
[quote name='Camil92PL' timestamp='1343065872' post='83194']
Sprawdzone i przetestowane !
1 gracz na start spokojnie może kupić 2 działki - systematycznie dodajemy nowe, a poza tym co 24 jakiś gracz bankrutuje i pojawiają się kolejne działki na sprzedaż,
kupując 2 działki graczowi pozostaje kasa, na zakupienie towaru i zostawieniu kasy na podatki na następny dzień.
Na kolejny dzień spokojnie da się ukończyć przynajmniej 2 questy co daje nam około 20ng zarobku za same questy co daje nam 10ng zysku po odliczeniu podatku...
[/quote]

Problem w tym, że właśnie niektórzy biorą >2 działek i dla innych nie zostaje nic, a czekać 24h nie jest miłe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Polecam napisać modreq i wtedy administracja Ci pomoże w znalezieniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
W kilka minut da się znaleźć wolne działki - pomocna jest mapka towny - [b]/towny map [/b]
poza murami na dzielnicy farmerskiej jest zbudowane osiedle "uchodźców", gdzie są wolne działki :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
M4lutk1    4
[quote name='Camil92PL' timestamp='1343074046' post='83222']
W kilka minut da się znaleźć wolne działki - pomocna jest mapka towny - [b]/towny map [/b]
[/quote]

Pół godziny chodzenia z /towny map i znalazłem raptem jeden domek, gotowy domek do sprzedania za $15, a jaki to domek? Kilka cobbla, pni i desek i sobie liczą $15.

poza murami na dzielnicy farmerskiej jest zbudowane osiedle "uchodźców", gdzie są wolne działki :).
[/quote]
W takim razie powinno być gdzieś napisane (chociażby w ratuszu, bądź punkcie informacyjnym) takowe info dla nowych graczy, że jak nie znajdą wolnych działek to mogą iść do obozu koncentracyjnego dla uchodźców.

Pomijając powyższe posty, jak to jest z darmowymi "polami" dla farmerów jak to jest napisane w PI? W końcu są one darmowe czy trzeba za nie płacić $1.5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Ta tabliczka o darmowych polach nie wiem przez kogo była napisana :/... zaraz ją usuniemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
M4lutk1    4
[quote name='Camil92PL' timestamp='1343075920' post='83225']
Ta tabliczka o darmowych polach nie wiem przez kogo była napisana :/... zaraz ją usuniemy.
[/quote]

Przepraszam, że co?! Była i to nie wina graczy, a osób tworzących serwer, więc teraz (zgodnie z tabliczką) powinniście zwrócić $1.5 za działki dla farmerów. Jest to jawne wprowadzanie graczy w błąd i proszę nie pisz że tego nie zrobicie. Idąc do sklepu i mając banner (do 2L Coca-Coli +5L Pepsi gratis) nie będziesz się kłócił się z kasjerką jak powie Ci, że nie wie kto to powiesił i to nie obowiązuje? Wątpię że tak zrobisz i będziesz walczył o swoje. Tabliczka była, świadomie czy nie, ale była i powinna obowiązywać mimo tego że nie wiadomo jaki troll ją postawił. W końcu to RP, oparte na "rzeczywistości", czy to tylko zwykły bullsh*t?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DagoMen    8
Jeżeli to RP to takich dyskutantów jak ty powinno się "uciszyć"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
M4lutk1    4
[quote name='DagoMen' timestamp='1343125003' post='83329']
Jeżeli to RP to takich dyskutantów jak ty powinno się "uciszyć"...
[/quote]
W końcu to RP i jakby nie było mamy prawo głosu mimo że mamy Króla, Lordów i Bóg wie jakich nad nami. Skoro król i lordowie nie kwapią się aby coś zrobić to musimy wziąć sprawy we własne łapy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DagHill    0
[...] poza murami na dzielnicy farmerskiej jest zbudowane osiedle "uchodźców" [...]
[/quote]
ładniej brzmiałoby [b]dzielnica farmerska [/b]bo przecież ludzie z "miasta" mają tam pola :)

... a co do samego problemu ... działki nowe są tworzone. Z każdym dniem przybywa nowych.
Nb. może warto by zastanowić się nad statusem "porzucenia serwera" dla tych co ze 2 dni pograli i nie ma już ich bez żadnego info przy domku o przyczynie nieobecności i przewidywanym czasie powrotu.
Co do opłat za działkę - w tym świecie nie obowiązuje "Kodeks handlowy" i nie każda informacja jest ofertą handlową - więc tabliczek się nie czepiajmy roszcząc sobie wynikających z niej korzyści.

Świat jest młody, wiele rzeczy jest na bieżąco poprawianych, dostosowywanych do siebie więc błędy mogą się zdarzać. Odrobina wyrozumiałości byłaby wskazana :) Edytowane przez DagHill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Raataj    0
[quote name='M4lutk1' timestamp='1343125706' post='83337']
W końcu to RP i jakby nie było mamy prawo głosu mimo że mamy Króla, Lordów i Bóg wie jakich nad nami. [color=#ff0000][size=5]Skoro król i lordowie nie kwapią się aby coś zrobić[/size][/color] to musimy wziąć sprawy we własne łapy.
[/quote]

Nie kwapią się ?
Pozwól że ci coś powiem..
Administracja siedzi na serverze dzień i noc żebyście mogli w spokoju pograć i według mnie to normalne że komuś coś czasami może się pomylić.
Co do działek,gracze pozabierali większość działek w mieście ponieważ wyczuli interes i zaczeli je odsprzedawać co wychodzi w korzyści dla nich i dla kupujących,ponieważ przeważnie sprzedają po niższych cenach :)
Wystarczy popytać się czy ktoś nie ma na zbyciu działki mieszkalnej :]
BTW.Nie życzę sobie żebyś pisał że król i lordowie nie "kwapią się" ponieważ sam nie grasz na tym serverze i inni gracze też potrzebują pomocy we własnych sprawach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Amadis89    1
[quote name='M4lutk1' timestamp='1343125706' post='83337']
W końcu to RP i jakby nie było mamy prawo głosu mimo że mamy Króla, Lordów i Bóg wie jakich nad nami. Skoro król i lordowie nie kwapią się aby coś zrobić to musimy wziąć sprawy we własne łapy.
[/quote]

Ludzie się ogłaszają ze sprzedażą... Nawet wystarczy napisać że kupisz działkę i zaraz ktoś tam ci coś zaoferuje.... Ja swoją pierwszą działkę znalazłem... kupiłem. Potem 3 razy zmieniałem lokum na zasadzie kupuje nową poprzednią wystawiam na sprzedaż. Wczoraj widzialem ze admin wystawial działki na sprzedaż... Moim zdaniem nie jest źle, ale czasami trzeba trafić okazje:)

Jak to mówią: "Dla chcącego nic trudnego" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...