M4lutk1 4 Napisano 23 Lipiec 2012 Po godzinie gry na RP jestem wręcz zszokowany tym co zobaczyłem. Po przechadzce w poszukiwaniu działki uzyskałem pomoc od pewnego gracza i znalazłem działkę 8x8 ze wiejską dzielnicą. Chadzając między działkami zauważyłem że kilku graczy ma po kilka działek (powyżej 8x8), a inne osoby nie mają w ogóle albo mają strasznie małe tak jak ja. Szczerze powiedzcie jak uczciwy gracz ma zarobić na te podatki (sic!) skoro na jego działce ledwo mieści się mały ogródek na zboże i jedno drzewo? Z tego co się wytworzy, 3 chlebki i 6 pni? Pomijając to są gracze którzy nabrali działek, a one stoją puste nie używane kij wie po jakiego grzyba, jak w zasadzie mógłby je spożytkować inny gracz, bądź kilku graczy. To po prostu jest oburzające że nawet nie ma gdzie za przeproszeniem [color=#008000]pójść[/color] aby się załatwić bo nawet nie ma już zwykłych domków mieszkalnych. Dalej ciągnąc sprawę działek, w ratuszu jak byk piszę że działka dla Farmera jest za darmo, wystarczy stanąć na niej i wpisać komendę a zostanie nam przydzielona. Guzik prawda, tak czy inaczej trzeba uiścić $1.5 za działkę, a mimo to nie masz pewności że zarobisz. Z poważaniem, poddany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil92PL Napisano 23 Lipiec 2012 Sprawdzone i przetestowane ! 1 gracz na start spokojnie może kupić 2 działki - systematycznie dodajemy nowe, a poza tym co 24 jakiś gracz bankrutuje i pojawiają się kolejne działki na sprzedaż, kupując 2 działki graczowi pozostaje kasa, na zakupienie towaru i zostawieniu kasy na podatki na następny dzień. Na kolejny dzień spokojnie da się ukończyć przynajmniej 2 questy co daje nam około 20ng zarobku za same questy co daje nam 10ng zysku po odliczeniu podatku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4lutk1 4 Napisano 23 Lipiec 2012 [quote name='Camil92PL' timestamp='1343065872' post='83194'] Sprawdzone i przetestowane ! 1 gracz na start spokojnie może kupić 2 działki - systematycznie dodajemy nowe, a poza tym co 24 jakiś gracz bankrutuje i pojawiają się kolejne działki na sprzedaż, kupując 2 działki graczowi pozostaje kasa, na zakupienie towaru i zostawieniu kasy na podatki na następny dzień. Na kolejny dzień spokojnie da się ukończyć przynajmniej 2 questy co daje nam około 20ng zarobku za same questy co daje nam 10ng zysku po odliczeniu podatku... [/quote] Problem w tym, że właśnie niektórzy biorą >2 działek i dla innych nie zostaje nic, a czekać 24h nie jest miłe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morgar 9 Napisano 23 Lipiec 2012 Polecam napisać modreq i wtedy administracja Ci pomoże w znalezieniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil92PL Napisano 23 Lipiec 2012 W kilka minut da się znaleźć wolne działki - pomocna jest mapka towny - [b]/towny map [/b] poza murami na dzielnicy farmerskiej jest zbudowane osiedle "uchodźców", gdzie są wolne działki . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4lutk1 4 Napisano 23 Lipiec 2012 [quote name='Camil92PL' timestamp='1343074046' post='83222'] W kilka minut da się znaleźć wolne działki - pomocna jest mapka towny - [b]/towny map [/b] [/quote] Pół godziny chodzenia z /towny map i znalazłem raptem jeden domek, gotowy domek do sprzedania za $15, a jaki to domek? Kilka cobbla, pni i desek i sobie liczą $15. [quote name='Camil92PL' timestamp='1343074046' post='83222'] poza murami na dzielnicy farmerskiej jest zbudowane osiedle "uchodźców", gdzie są wolne działki . [/quote] W takim razie powinno być gdzieś napisane (chociażby w ratuszu, bądź punkcie informacyjnym) takowe info dla nowych graczy, że jak nie znajdą wolnych działek to mogą iść do obozu koncentracyjnego dla uchodźców. Pomijając powyższe posty, jak to jest z darmowymi "polami" dla farmerów jak to jest napisane w PI? W końcu są one darmowe czy trzeba za nie płacić $1.5? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Camil92PL Napisano 23 Lipiec 2012 Ta tabliczka o darmowych polach nie wiem przez kogo była napisana :/... zaraz ją usuniemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4lutk1 4 Napisano 24 Lipiec 2012 [quote name='Camil92PL' timestamp='1343075920' post='83225'] Ta tabliczka o darmowych polach nie wiem przez kogo była napisana :/... zaraz ją usuniemy. [/quote] Przepraszam, że co?! Była i to nie wina graczy, a osób tworzących serwer, więc teraz (zgodnie z tabliczką) powinniście zwrócić $1.5 za działki dla farmerów. Jest to jawne wprowadzanie graczy w błąd i proszę nie pisz że tego nie zrobicie. Idąc do sklepu i mając banner (do 2L Coca-Coli +5L Pepsi gratis) nie będziesz się kłócił się z kasjerką jak powie Ci, że nie wie kto to powiesił i to nie obowiązuje? Wątpię że tak zrobisz i będziesz walczył o swoje. Tabliczka była, świadomie czy nie, ale była i powinna obowiązywać mimo tego że nie wiadomo jaki troll ją postawił. W końcu to RP, oparte na "rzeczywistości", czy to tylko zwykły bullsh*t? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DagoMen 8 Napisano 24 Lipiec 2012 Jeżeli to RP to takich dyskutantów jak ty powinno się "uciszyć"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nejtan223 1 Napisano 24 Lipiec 2012 przestań z tym uciszaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M4lutk1 4 Napisano 24 Lipiec 2012 [quote name='DagoMen' timestamp='1343125003' post='83329'] Jeżeli to RP to takich dyskutantów jak ty powinno się "uciszyć"... [/quote] W końcu to RP i jakby nie było mamy prawo głosu mimo że mamy Króla, Lordów i Bóg wie jakich nad nami. Skoro król i lordowie nie kwapią się aby coś zrobić to musimy wziąć sprawy we własne łapy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DagHill 0 Napisano 27 Lipiec 2012 (edytowane) [quote name='Camil92PL' timestamp='1343074046' post='83222'] [...] poza murami na dzielnicy farmerskiej jest zbudowane osiedle "uchodźców" [...] [/quote] ładniej brzmiałoby [b]dzielnica farmerska [/b]bo przecież ludzie z "miasta" mają tam pola ... a co do samego problemu ... działki nowe są tworzone. Z każdym dniem przybywa nowych. Nb. może warto by zastanowić się nad statusem "porzucenia serwera" dla tych co ze 2 dni pograli i nie ma już ich bez żadnego info przy domku o przyczynie nieobecności i przewidywanym czasie powrotu. Co do opłat za działkę - w tym świecie nie obowiązuje "Kodeks handlowy" i nie każda informacja jest ofertą handlową - więc tabliczek się nie czepiajmy roszcząc sobie wynikających z niej korzyści. Świat jest młody, wiele rzeczy jest na bieżąco poprawianych, dostosowywanych do siebie więc błędy mogą się zdarzać. Odrobina wyrozumiałości byłaby wskazana Edytowane 27 Lipiec 2012 przez DagHill Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raataj 0 Napisano 27 Lipiec 2012 [quote name='M4lutk1' timestamp='1343125706' post='83337'] W końcu to RP i jakby nie było mamy prawo głosu mimo że mamy Króla, Lordów i Bóg wie jakich nad nami. [color=#ff0000][size=5]Skoro król i lordowie nie kwapią się aby coś zrobić[/size][/color] to musimy wziąć sprawy we własne łapy. [/quote] Nie kwapią się ? Pozwól że ci coś powiem.. Administracja siedzi na serverze dzień i noc żebyście mogli w spokoju pograć i według mnie to normalne że komuś coś czasami może się pomylić. Co do działek,gracze pozabierali większość działek w mieście ponieważ wyczuli interes i zaczeli je odsprzedawać co wychodzi w korzyści dla nich i dla kupujących,ponieważ przeważnie sprzedają po niższych cenach Wystarczy popytać się czy ktoś nie ma na zbyciu działki mieszkalnej :] BTW.Nie życzę sobie żebyś pisał że król i lordowie nie "kwapią się" ponieważ sam nie grasz na tym serverze i inni gracze też potrzebują pomocy we własnych sprawach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amadis89 1 Napisano 27 Lipiec 2012 [quote name='M4lutk1' timestamp='1343125706' post='83337'] W końcu to RP i jakby nie było mamy prawo głosu mimo że mamy Króla, Lordów i Bóg wie jakich nad nami. Skoro król i lordowie nie kwapią się aby coś zrobić to musimy wziąć sprawy we własne łapy. [/quote] Ludzie się ogłaszają ze sprzedażą... Nawet wystarczy napisać że kupisz działkę i zaraz ktoś tam ci coś zaoferuje.... Ja swoją pierwszą działkę znalazłem... kupiłem. Potem 3 razy zmieniałem lokum na zasadzie kupuje nową poprzednią wystawiam na sprzedaż. Wczoraj widzialem ze admin wystawial działki na sprzedaż... Moim zdaniem nie jest źle, ale czasami trzeba trafić okazje:) Jak to mówią: "Dla chcącego nic trudnego" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach