Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Corgam

Miasta poszczególnych rzemiosł.

Rekomendowane odpowiedzi

Corgam    2
[center]~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[/center]
[center][size=6][b]WSTĘP[/b][/size][/center]
[center]~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~[/center]
[center]Więc tak, moją propozycja jest wybudowanie miast dla poszczególnych zawodów.[/center]
[center]Czyli, ze inżynierzy maja własne miasto, kopacze własne a rolnicy własne.[/center]
[center]Główne miasto zostało by tylko dla handlu, oraz dla mieszkania jeżeli lordzi będą chcieli ;)[/center]
[center][b][size=6]WYGLĄD[/size][/b][/center]
[center]Każde miasto miałoby charakterystyczny wygląd.[/center]
[center]Miasto kopaczy/górników mogłoby się znajdować pod ziemia.[/center]
[center]Miasto farmerów w jakimś ogromnym lesie.[/center]
[center]A miasto inżynierów w górach.[/center]
[center][size=6][b]DOJŚCIE [/b][/size][/center]
[center]Dojście do miasta, mogło by mieć dwa sposoby.[/center]
[center]Krótka droga, do każdego z miast.[/center]
[center]Najlepiej równa żeby klasy nie kłóciły się kto ma krótszą.[/center]
[center]Albo teleport, w tym pokoju pod schodami do zamku[/center]

[center]Myślę ze pomysł się spodoba, i czekam na jego akceptacje ;)[/center]
[center]Jeśli nikomu by to nie przeszkadzało to chciałbym wziąć udział w budowie.[/center]
[center]Corgam.[/center]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
ten pomysł nie ma sensu bo klasy rozdzielone od siebie są bezwartościowe-kopacze nie mają kilofów żeby wydobywać surowce i umrą z głodu,inżynierowie będą mieli drewniane narzędzia i też umrą z głodu,farmerzy-nie będą mieli motyk na zasadzenie pul ani wiader na nawodnienie ich więc nie będą wytwarzać chleba ani nie będą mogli chodować zwierząt czyli też umrą z głodu.Tak można by Handlować między takimi Wioskami ale na jaką skale! Ile trzeba by przesłać górnikom kilofów żeby zdobyli żelazo na wiadra oraz cobel dla wszystkich rolników w innym mieście i już nie będę wspominał o pozostałych 2 klasach szczególnie inżynierach.Podsumowując ludzie w tych miastach musieliby harować 24/7 żeby nie umarli z głodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
Dla mnie fajnie :)

Ja bym zrobił miasta tak:
Inżynierzy- w górach, Można by było tam zrobić różne budynki, np. Tartak, młyn...
Kopacze- pod inżynierami, powiedzmy, że schodzi się do nich jakbym szybek, jak do kopalni, miasto mogłoby przypominać miasta krasnolówków (polecam, by budował je Unsual_dwarf, gdyż widziałem jego miasto krasnali na Aliqu)
Farmerzy- Pod góra, u jej zbocza. Byłyby tam liczne farmy i wiatraki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Corgam    2
Tak jak mówiłem, główne miasto było by do handlowania, a miasta zawodów do mieszkania.
I to chyba lepiej żeby harować, serwer wtedy będzie przypominał RPG/RP.
Tak jak ktoś powiedział, zawsze jest wyjście umrzeć w zamkowej Fontanie.
Można by wtedy zrobić jakieś sieci kolejek.
Z dostawami do miast.
To by był prawdziwy wyczyn!

Tylko fajnie by było żeby te miasta były trochę dalej od siebie ;)
Z tymi wiatrakami, tartakami i miastem krasnoludów to za*ebisty pomysł :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Nie. Nie będziemy ograniczać miast. Chcesz miasta Inżynierów? to zbierz kolegów-Inżynierów i je załóż :D Macie tylko budować klimatycznie, to wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SebastisPL    0
//UP up RP=RPG... różnica jest taka, że RP to Role Play, a w RPG dochodzi jeszcze Game... [Role Play Game]

Można by też zrobić magów/Wozy którzy/które za odpowiednią cenę transportowały by do innego miasta (np 5ng)

//UP krzycho co jest z serwem? Edytowane przez SebastisPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
Nie wiem właśnie co z nim. Spróbuje się dowiedzieć na telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MikolajD    0
Nie popieram pomysłu z dzieleniem miast. Jest to zwykła segregacja zawodowa. Nie ma to sensu, choćby dla tego że jest to nie praktyczne! Po co lecieć do drugiego miasta żeby kupić jeden kamień do łopaty!! Co ważniejsze, zawodu już są wystarczająco podzieleni - na dzielnice. Edytowane przez Men of Peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Corgam    2
Ta, ale wyobraź sobie jak fajnie będzie to wygladało.
Miasto techniczne z mnóstwem redstona.
Miasto podziemne z wiszącymi domami
I miasto rolnicze z licznymi farmami i wiatrakami.
A do tego prawdziwe RPG/RP ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
a kogo obchodzi wygląd skoro nie przetrwa jednego dnia!

ktoś da link do pobrania TS3 i wytłumaczy jak się instaluje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dragold    2
Robienie osobnych miast to wielki fail. Jak wszystkich podzielimy to dopiero będzie kryzys i powód do strajku. Myślę, że lepszym pomysłem było by wybudowanie siedzib gildi zależnych - w mieście (pod władzą ktróla), lub niezależnych - niedaleko miasta (żądzących się swoimi prawami), dla każdej z profesji. Oczywiście w proponowanym wcześniej klimacie. Taka gildia mogła by mieć charaker miejsca spotkań i dyskusji (np. na temat cen, strajków itp.). Ewentualnie członkowie np. gildi kopaczy, mogli by płacąc składkę dostawać stałe racje żywnościowe i narzędziowe, po zawiązaniu współpracy przewodniczącego gildi, z farmerami i inżynierami, którzy takowe wytworzą.

@UP: [url="http://teamspeak-3.softonic.pl/download"]http://teamspeak-3.s...nic.pl/download[/url] Edytowane przez Dragold

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MikolajD    0
@3UP

Mi to śmierdzi jakimiś jRPG typu Final Fantasy, gdzie wszystko jest takie $ŁiT4sN3 i słodziutkie. Mamy tu budować klimat średniowiecza a nie świat dla księżniczek które kosiają MLP!!! Edytowane przez Men of Peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Corgam    2
Dobra, pomysł się nie przyjął.
Do zamknięcia. Edytowane przez Corgam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Ja mam pomysł na utworzenie drugiego miasta w celu stworzenia pewnej historii RP i porozdzielać trochę graczy - oczywiście drugie miasto już brało by udział w wojnach i nie obowiązywał by tam neutralizm!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MikolajD    0
Pomysł Camila zdecydowanie bardziej mi się podoba, jedynie kwestia z rozdzielaniem nie jest najlepszym pomysłem, każdy powinien mieć wolny wybór ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
W planach mamy stworzenie własnej podstrony serwerowej, dla odgrywania historii roleplay jak i różnych informacji o tym co dzieje się właśnie na serwerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dragold    2
Powinna być zdrowa konkurencja między władcami w przyciąganiu podwładnych. Nie zaś rozdzielenie na siłę. Najlepiej, żeby drugie miasto było odmienne stylem od pierwszego, wtedy każdy będzie wybierał, które bardzię mu się podoba i jakoś to się podzieli. Nie wiem jak jest teraz, ale fajnie jakby każdy władca gromadził złoto z czynszów/podatków i za pomocą podanego przez adminów cennika, mógł zakupywać wojsko NPC, paczki uzbrojenia dla graczy, machiny oblężnicze, rozbudowywał miasto, robił jakieś dofiansowania ogranizacji, czy najbiedniejszych warstw, itp. itd.

Zaświtał mi w głowie pomysł, żeby stworzyć miasto w mrocznym "Enderowym" klimacie high fantasy, z wyskomi, strzelistymi wieżami i budynków połączonych systemem rur, praktycznie bez chodzenia po ziemi i pod gołym niebem, z rozbudowanymi podziemiami mieszkalnymi w "rurowym" stylu (ala krasnoludzkie ruiny z Morrwinda). No i oczywiście NPC z wyglądem endermanów. :D Ale to tylko takie moje wymysły. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
W sumie przemyślę sprawę zbudowania miasta w enderze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
N3q    19
Generanie, odniosę się do propozycji stworzenia drugiego miasta. W drugim temacie na temat "religii" serwerowej wyczytałem, że może pojawić się dwóch bogów. I tu pojawia się idealne rozwiązanie. Jeden z bogów będzie dobry i do niego będzie należało miasto Altdorf, które jest oazą pokoju i tak dalej dalej. Drugi bóg, będzie tym złym i do niego będzie należało drugie miasto, które będzie już uczestniczyło w wojnach, no i ogólnie będzie mniej przyjazne. Wtedy już zacznie się zabawa i będzie naprawde ciekawie. No i zostało by to podziału, który z Was drodzy HeadAdmini będzie dobrym, a który złym bogiem :> Mam nadzieję, że to co napisałem jest zrozumiałe i w miarę klarowne. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Ja jestem tym złym jbc ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morgar    9
Camil no własnie nie sądzę. Gracze jak i nasz arcykapłan nazywa mnie tym złym XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Podobna zawartość

• Przez michalak216
      Witam 
      Poszukuje ludzi na mój serwer na modach technicznych na paczce safepack ultra. Chętnych proszę o kontakt na skype michal.mizgajskib lub na email michalak216@onet.pl
    • Przez Kropekfull
      Cześć chciał bym zaprezentować moje budowle nad którymi męczyłem się ponad tydzień :) a dokładniej :
      Zamek, Wieża z wodą, wieża z wodą i lawą, mój domek i mini stacją zapraszam do oglądania  oto link :D :
                 \/            \/                \/              \/

Zaloguj lub zarejestruj się aby zobaczyć ten link.

Skomentuj i łapkuj jeżeli ci sie podobało :p :innocent:
    • Przez glecha
      Zapraszam na pobrranie mojej mapki z budowlą Nowoczesnego Metra

http://www.4shared.com/rar/rIVTM9Mb/Nowy_wiat1.html

Prosze o odpowiedzi w komentarzach jak sie podoba budowla
      Jeżeli bedzie się podobac budowla to bedne wstawiał więcej Budowli
  • Dodaj nową pozycję...