Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Corgam

Strajkujemy!

Rekomendowane odpowiedzi

Corgam    2
Drodzy rodacy, inżynierzy.
Nadszedł czas, żeby wyjść na światło dzienne.
Sprzeciwić się nurtowi czasu.
W ten oto pamiętny dzień,
uiścimy swoją zemstę,
Od teraz nasze dogodne dla innych usługi,
staną się droższe!
My jako prości ludzie, zarabiamy marne pieniądze.
A rolnicy czy kopacze,
zarabiają masę pieniędzy,
na marnych kawałkach drewna i kamienia.
Sprzeciwiam się temu razem z loginone i mialkusem,
i pragniemy żyć w dostatku!
Kto jest ze mną moi bracia !?
Kto !

(PS: Serwer jest RPG, i panuje na nim średniowiecze, to moją mowę napisałem w takim stylu :P )
(PS2: Bez obrazy dla innych)
(PS3: Od teraz Crafting narzędzi = 0.08 na sztukę, a crafting materiałów = 0.08 za wizytę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LoginOne    1
Jest to godne i zrozumiałe. Ogłaszamy (my jako inżynierowie) strajk!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadzam się w zupełności. Kopacze też powinni zwiększyć cenę żelaza, bo jest trudne do zdobycia.
Zapraszam też do mojego tematu z propozycjami ;) http://forum.minecraft.pl/topic/14915-propozycje-krasnoluda/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
hej mi to nie odpowiada!Wy jako inżynierowie jesteście cały czas potrzebni!co chwila ktoś was potrzebuje do scraftowania kilofa/siekiery/łopaty i wielu innych rzeczy domowych lub potrzebnych do pracy,a my jako górnicy mamy kiepsko! ludzie kupią stack cobla za 15ng i nie wrócą przez kilka dni! czasami sprzedamy żelazo za ceny od których chce mi się płakać (ludzie sprzedają żelazo za 4ng! a je trudno znaleźć)
.Czyli wy nie musicie martwić się o wasz zarobek bo jest powiedzmy "stały" a nasz jest powiedzmy "niestabilny" bo rzadko ktoś coś od nas kupuje.Jeśli powołacie ten strajk w życie ja powołam strajk górników wtedy zniknie prawie połowa waszych zysków bo nie będzie craftowania narzędzi z cobla ani z żelaza.Więc namyśl się zanim rozpoczniesz strajk!

PS. nie robię tego dla siebie bo mam za darmo craftowanie u mialkusa za darmowego cobla,ja to robie dla wrzystkich górników i farmerów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tarkin    0
Mi to pasuje, gotowe przedmioty zaczęły się lepiej sprzedawać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
MikolajD    0
[center]Jeśli mam być szczery, sytuacja wygląda tak:
1. Rzemieślnicy którzy popierają strajk podwyższają cenę do 0.08
2. Następnie ci którzy się do niego nie włączyli zmniejszają ceny poniżej 0.08
3. Przeciętni obywatele (czyli kopacze i farmerzy) będą szukali najniższych cen za usługi rzemieślników.
4. Ceny wkrótce spadną do 0.01.
5. Wiele których popiera strajk, wycofa się z niego.
6. Ci którzy pozostaną przy nim, ZBANKRUTUJĄ.
Podsumowując - Strajk nie potrwa długo, gdyż nie wszyscy rzemieślnicy włączą się do strajku
To jest opinia realisty. Jest również optymistyczna - wszyscy rzemieślnicy przyłączą się do strajku i będą żyli razem w pokoju i miłości.

Teraz najważniejsze:
[u][b]WASZ STRAJK NIE MA SENSU[/b][/u][/center] Edytowane przez Men of Peace

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
...... Nie wiem co powiedzieć. Jako admin....to jest świetne, widze prawdziwego ducha rp, powinniście się spotykać w Karczmie przed miastem na wiecach.
Z kolei jako król.. tu jest gorzej :) Nie pozwolę na destabilizacje gospodarki, jeżeli to będzie postępować dalej chciałem usiąść do rozmów z waszymi przedstawicielami.

(Mimo wszystko byle tak dalej :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Crimshaw    4
Tak na boku, będąc farmerem mam problemy ze skołowaniem wody. Cóż, każdy ma swoje problemy. Krzycho, pamiętasz mnie? Gratuluję bycia królem. A co do waszego strajku: [b]Chędożcie się![/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dragold    2
Myślę, że problemem jest zbyt duża ilość inżynierów. W praktyce wygląda to tak, że paru bardziej popularnych inżynierów, którzy zdołali się ustawić, ma się dobrze, a reszta klepie biedę. Źródłem problemu, również zdaje się być nieproporcjonalność chęci do możliwości zarobku. Taki kopacz i farmer jak zechce się bardziej wysilić, to więcej zarobi, a inżynier jest całkowicie uzależniony od widzimisię innych klas. Edytowane przez Dragold

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tarkin    0
Dobrym wyjściem jest powołanie "Komisji od handlu", która ustali minimalne stawki dla pewnych powszechnych usług czy produktów. Dzięki temu teoretycznie, na pewien czas zarobki powinny pójść w górę.

Duży problem dla handlu stanowi przebijanie się. Wiele osób stosuje zasadę "Sprzedam Ci taniej" byle tylko coś zarobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
krzycho001 dobrze powiada trzeba umówić zebranie w sobote lub w poniedziałek i przedyskutować sytuację,ja wystąpię jako przedstawiciel
górników w sprawie strajku farmerzy i inżynierowie też wybiorą swojego przedstawiciela oraz na tą dyskusje przyjdzie także krzycho a jesli zajdzie taka potrzeba to sd5 lub nawet nasz król ponieważ grozi nam naprawdę destabilizacja gospodarki (a już nie jest dobrze z jedzeniem)

PS.jako przedstawiciel obiecuję zadbać w tej dyskusji o:
-ceny cobblestona
-ceny żelaza (o nie się szczególnie postaram)
-możliwość generowania nowej mapy surowcowej co mniejwięcej 2 tygodnie
-spróbuje nie dopuścić do podwyższenia cen craftingu do niebanalnych sum jak 0.08

PS2.krzycho001 jesteś księciem nie królem nie pozwalaj sobie :P

PS3.taaak inżynierą żyje się strasznie trudno szczególnie jak popatrzeć na dom mialkusa który przyłączył się do strajku bo tak mu ciężko (bez urazy ale mieszkasz w 3-4 piętrowej willi z balkonem kiedy inni mieszkają w domkach które nie mają nawet 2 pięter.Podobno król wydał na to zgodę ale widocznie nie pomyślał o uczuciach górników i Farmerów którzy wychodząc z takich małych domków patrzą na tą cztero piętrową wille).Ten temat też poruszę na dyskusji. Edytowane przez Nejtan223

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość krzycho001   
Gość krzycho001
ja jestem najwyższym królem Altdorf tylko nie truje dupska o Króla -_-" Książe mam z towny. Camil i Morgar to bogowie, admini poza sd5 też więc mam do pomocy Lordów. A spotkanie nakręcimy może w poniedziałek bo jutro 2 runda łowienia, a w niedziele Msza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Corgam    2
Jeżeli niektórym się to podoba, a niektórym nie, to jest jedno rozwiązanie.
Zebrać przedstawicieli wszystkich rzemiosł, oraz cały "ród szlachecki" mam na myśli króla i lordów.
I zacząć dyskusje na temat najniższych stawek w królestwie.
Popieram słowa, iż inżynierzy najmniej zarabiają, i dobrze byłoby to zmienić.

Inżynier Corgam.
Niech moc będzie z wami :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LoginOne    1
Wiecie co... Nie róbcie sobie żartów. Na początku pare osób zepsuło gospodarkę i ceny zeszły do 1nuggeta za WSZYSTKO! A wy jeśli byście chcieli to również byście zarobili np. Mohrad ma full ville z brzozy ładna i zadbana, natomiast (kolejny farmer) Makos12 zarobił 10Sztabek na duży dom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mohrad    0
Farmer.
Uważam, że Inżynier to najobrotniejszy zawód. Lecz wymaga sprytu.
Ja, jako farmer, dorobilem się 7 sztab zlotych - a tak naprawde oddawalem itemy za bezcen, przy czym połowę darmo, w gratisie.

Swoje ceny obniżam, ponieważ:
-Farmera można w 100% pominąć zarówno na drewnie (inzynier) jak i jedzeniu (death).
- Jedzenie musi być tanie aby gracz wybrał papu, a nie śmierć w fontannie miejskiej
- Drogie jedzenie "stworzy" więcej inżynierów-cFaniaków (ale ci to główkują chociaż - bez obrazy, to komplement dla wybranych)

Inzynier to klasa, która wymaga obrotności - kraft musi byc b.tani. Nikogo nie będzie stać na np. Przetopienie 64 Piasku przy cenie np. 5ng/szt. Przeto byloby to ponad 320ng!!

Dodatkowo zapominacie WacPanowie o Questach oraz ... przyjaciołach, bierzcie przykład z Linkin47 + xDTrutkaxD lub Dagohill + Dagosyno. Symbioza na pełnej gębie.

W skrócie: Dawaj ceny za jakie sam bys kupił

PS.: Ville wybudowałem sam, z wyprodukowanych materiałów :P
[i][b]Prywatna uwaga:[/b][/i]
[u]*CZYTASZ NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC*[/u]
"Dobrze prosperujących farmerów" jest najwięcej, dlaczego? Ponieważ są wśród nich tacy jak: Makos12, Sakuro100, Seweryn_ oraz *skromnie* ja. Każdy farmer, jakiego zauwazylem na czacie dostawał odemnie starter-packa. Na rozkręcenie biznesu, zas w/w gracze czynili podobnie oraz równie często. Także wybaczcie, ale na palcach jednej dloni moge policzyc ile razy widzialem podobna sytuacje wśród inzynierów/kopaczy. Czemu to napisałem? Gospodarka ustabilizuje sie dopiero, gdy będzie odp. ilość graczy każdej profesji, dlatego kickstart jest potrzebny póki co. Edytowane przez mohrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LoginOne    1
Mohradzie pisze ,że za materiał... co równa się 8nuggetsów za stack. przetapialiśmy po 1nugget za stack na przetopienie stacka potrzeba osiem węgla więc nam nawet na węgiel nie starczało ledwo z bilansem wyjść można...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mohrad    0
Toć to był jeno przykład, co by skale ukazać ceny za produkcje raczej masową :P Edytowane przez mohrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LoginOne    1
Tak? Dziś przesiedziałem na serwerze i jedynie STRACIŁEM pieniądze handlując... straciłem je na: Jedzenie, drewno, cobbla a drewno i jedzenie już się skończyły jedynie cobbla mi zostało więc nie mów ,że jeden przykład

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mohrad    0
login, nie ciskaj sie na mnie za twoja strate. Ja zawsze pytam ile sie należy, ba! Nawet płace kiedy mówią mi, że gratis.
Wiem, że wam ciężko. Mi też nie jest łatwo, od dwóch dni nic praktycznie nie przehandlowałem.
Jeżeli tracisz na materiałach to, w ciężkich czasach, przeskocz na czyste usługi - kraft tylko jeżeli klient ma materiały.

No i questy oczywiscie.

Moją myślą jest to, że kraft(bezmateriałowy) musi być tani -tak samo żarcie, inaczej wszystko inne pójdzie w góre. Jak stawiasz noge w handlu dobrami wyprodukowanymi, to szykuj sie na straty - musisz 'testowac' rynek co do popytu na dane produkty. Edytowane przez mohrad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LoginOne    1
Mi poprostu chodzi o to aby ceny nie były tak niskie... Najbogatszym mieszkańsom brakuje około 190sztabek. Nie wiem ile serwer stoi ale w takim czasie za około 2miesiące przy dobrym wiatrze powstanie nowe miasto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Poprawka dzisiaj obniżyliśmy cene miast do 100 sztabek złota :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Makos12    0
Ludzie nie przesadzajcie nie jest tak źle. Inżynierowie nie muszą żyć tylko z craftingu, można zajmować się nieruchomościami, questami, to naprawdę dużo daję wiem to z własnej gry :)

Chociaż zdażają się też troche dziwni inżynierowie którzy np robią za darmo wiaderka :D, sami sie wkopujecie :) Raz na czacie napisałem że kupie wiaderko i 2 inżynierów sie zgłosiło i kłocili sie żeby jak po najniżeszej cenie sprzedać aż obaj dali mi za darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Corgam    2
1.Jeżeli według was inżynier to najbogatszy zawód, to się bardzo mylicie.
Na początku sprzedawałem itemy za 3-5 nuggetów.
Później po 2-3 nuggetów.
A następnie, żeby nie wypaść z rynku po 1 nugget za item.
Przed strajkiem zmuszony byłem do obniżenia 1 nugget za wizyte.
Czyli po 50 wizytach dziennie, dostałbym 0.50 g.
A u mnie najwięcej wizyt dziennie to około 20-25.

2.Jeżeli wam (farmerom, kopaczom) niby gorzej żyje się od nos (inżynierów) to czemu nie zrobiliście takiego strajku ?
Sami na tym straciliście.

3.Questy są nieopłacalne, podaje przykład.
Za zbroję żelazną zapłace około 0.70g
A dostane za questa 0.30 g
Czy wam coś też tu nie pasuje ?

4. UP@ Nieruchomościami ? Przecież każdy może kupić i sprzedać działkę. A kupować i sprzedawać drożej jest bez sensu.

CripShaw@

Wodę możesz pobrać wszędzie.
Wystarczy że klikniesz choćby na Fontane.
Prawda, że będzie pisało, że jest to teren prywatny , ale wodę w wiaderku będziesz miał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nejtan223    1
tak teraz widzę LoginOne ty tylko chcesz żeby inżynierów było stać na własne miasta a górników i Farmerów którzy będą harować żeby zapłacić podatek kiedy ty leżysz na tronie we własnym mieście to ty masz w....(choćbym nie wiem jak chciał to kultura zabrania mi dokończyć)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Corgam    2
Tak jak wcześniej napisałem, to czemu wy rolnicy i kopacze nie zrobicie takiego strajku ?
Ja pomyślałem z loginem i zrobiliśmy go.
Więc teraz bardzo cię proszę nie wymyślaj jakiś bzdur, że mało zarabiacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Podobna zawartość

• Przez SilverStar
      Witam.

Dziś zaprezentuję wam moją mapkę typu Escape
      Jest w niej ok.10 pokoji z parkourem. Zabawa gwarantowana+dobra nagroda na końcu
      Trudność mapki ok. 7/10

Download: [code]http://speedy.sh/MDb5K/Parkour-p.rar[/code]

Zapraszam do oceny mapki
      http://www.youtube.com/silverstar1211
    • Przez NMVAU
      [b]Cześć! Jestem NMVAU ;3[/b]

[b]Wiek[/b][i] 15 lat (bez mutacjii zrozumiem jak mnie nie przyjmiecie)[/i]

[b]Czy znasz jakieś pluginy/komendy? Jeżeli tak to w skrócie jakie?[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]: Znam bardzo dużo pluginów od World Edit i World Guard po E[/font][/color]ssentials

[b]Miałeś już kiedyś jakąś range/obowiązek?[/b][i] Bylem adminem za wielu serwerach, lecz miałem Head [OMNOMNOM -greenblind zjadlem]. ;3[/i]

[b]Ile jesteś w stanie przesiedzieć na serverze[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif]? : Na kompie jestem najczęściej od godziny 15:00 do 22:00[/font][/color]

[b]Czy byłeś karany w sieci Minecraft.pl?[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] : Tylko 1 raz dostałem kick za lekki spam ;3[/font][/color]

[b]Co powiesz o sobie?[/b][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif] : Wygrałem dużo medali za pływanie, umiem grac na gitarze, dobrze pracuje w teamie, umiem bardzo dobrze poslugiwać się pluginami i bardzo szybko ucze się komend.[/font][/color]

[b]Czy masz TeamSpeak3? [/b][i][b]Mam Team Speak, Mumble i Skype ;3 i oczywiscie mikrofon bez szumów.[/b][/i]

[i][b]Myślę że wam się spodobało. Oczywiscie przyjmę odmowe. [/b][/i]
    • Przez Didjusejczokled
      [center][img]http://images41.fotosik.pl/1705/d0ce6dd5b477d5d5med.png[/img][/center]
      [center][i][b]Mam na imię Mikołaj i mam 13 lat, jestem nowym graczem na serverze "FreeBuild.pl".[/b][/i][/center]

[center][img]http://images48.fotosik.pl/358/65cc7877daf5824bmed.png[/img][/center]
      [center][i][b]Interesuję się grami komputerowymi, grafiką, i róznymi ciekawostkami na temat ,,Świata".Lubię też przeglądać galerie osób zajmujących się grafiką itp.[/b][/i][/center]

[center][i][b]See ya in game [/b][/i][/center]
    • Przez Magid_Madziuk
      Witam! Chciałbym zaprezentować 2 moje filmy na YouTube tak, aby nie zakładać drugiego tematu. Także pierwszym z nich jest odwzorowanie sceny z Johny'ego Bravo, w którym podaje on hasło "Lubię placki". Jeśli o takie rzeczy chodzi, jestem początkujący. Jednak moim zdaniem o wiele ciekawsza jest maszynka do zabijania z 3 funkcjami: zapadnia do próżni, zalanie wodą oraz zgniecienie. Zapraszam do oglądania i propozycji na więcej takich filmów. Mogę robić maszynki na zamówienie, przecież z redstonem można nawet komputer zrobić. (Wykluczam komputer, kalkulator itd. gdyż to już za wysoki poziom.)
      Lubię placki
      [url="http://www.youtube.com/watch?v=_ygsgaWAfmM&feature=plcp&context=C45f603cVDvjVQa1PpcFOQrD0JZu1C_q_WS6MG52ud2uKQOoaktQ4="]http://www.youtube.com/watch?v=_ygsgaWAfmM&feature=plcp&context=C45f603cVDvjVQa1PpcFOQrD0JZu1C_q_WS6MG52ud2uKQOoaktQ4=[/url]
      Maszynka
      [url="http://www.youtube.com/watch?v=GHmDkFHRMm4&feature=relmfu"]http://www.youtube.com/watch?v=GHmDkFHRMm4&feature=relmfu[/url]
  • Dodaj nową pozycję...