Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
Helek

Pytanie do moderatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Helek    1
Mam pytanie do moderatorów. Dlaczego niedacie graczą non-premium na zadanie pytania? My też gramy w minecraft. Dlaczego zamykacie nasze tematy? Proszę o odpowiedź. Jeżeli zamknięcie lub usuniecie ten temat przed odpowiedzią widać że na tym forum niema ludzi którzy są sprawiedliwi.

Napisałem to w skargach dlatego że to tu powinno się znaleźć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
Wycinek z [url="http://forum.minecraft.pl/topic/9-regulamin-ogolny/#entry45"]Regulaminu Forum[/url]:[quote name='Rabus' timestamp='1304034060' post='45'][b]5. [u]Pomoc:[/u][/b]
[b]5.4 [/b]Zabrania się:
[b]5.4.1 [/b]Tworzenia tematów dotyczących uzyskania pomocy z piracką wersją gry/serwera;
[b]5.4.2 [/b]Udzielania odpowiedzi przyczyniających się do rozwiązania problemów z piracką wersją gry/serwera;[/quote]
To forum nie wspiera piractwa i nie pomaga osobom, które okradają ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Helek    1
1.2 Forum dostępne jest dla
każdego po wcześniejszej
rejestracji;. To samo mówi za siebie. Dla każdego

A założyciel strony napisał: Kto pyta nie błądzi(czy jakoś tak). Ale gdy patrzę na posty na obszarze Pytania to co przeczytam widzę tyko: zamykam, no-premium zamykam itp.

Sorry. Nie pytania tylko pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Przypuśćmy sytuację, ktoś ukradł Ci telefon, samochód, komputer, laptoka, ipada, co tam miałeś wartościowego.
Po czasie ten ktoś pyta o pomoc bo skradziony przedmiot odmówił posługi i jesteś pewien że to była twoja własność.
I teraz szczerze sobie odpowiedz, pomógłbyś delikwentowi który Cię okradł?
To jest ta sama sprawa co z [s]kupnem[/s] pozyskaniem podróbek przez czarny rynek i suszenie głowy oficjalnej pomocy technicznej, gdy piracka gra nie działa (i nie mam tu na myśli MC) to też pierwsze co robisz to dzwonisz na infolinie i pytasz w czym problem?
MY jesteśmy taką infolinią, kupiłeś grę, masz dostęp do grona speców którzy z chęcią pomogą, ukradłeś? Radź sobie sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Helek    1
Spoko. Czyli muszę wydawać np 80 złoty aby dowiedzieć się jak np zniszczyć smoka kresu? To forum powinno być dla wszystkich. Przykład dałeś dobry. Ale pamiętaj że to nie ciebie ani innego gracza okradam. Ta wersja jest wersją testową więc w czym problem? Każdy na prawo do pomocy w profesjonalnym forum... Ludzie są równi. Nawet gracze. Co z tego że ja mam pirata. W życiu tak samo. Ty wydałeś ciężko zarobione pieniądze na samochód a ja dostałem go na urodziny. Tak samo. Ty postanowiłeś kupić premium a ja korzystam z wersji testowej i potrzebuje pomocy. Więc uszanujcie graczy no premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mofixil    190
Primo, za myślenie się nie płaci.
Secundo, przykład z urodzinami nie trafiony, ktoś go kupił lecz dla Ciebie, nie użytek własny.
Terzo, wersją testową byłoby DEMO lub Classic, nie piracka wersja.
Quarto, okradasz Mojang, jednego z wielu niezależnych twórców którego gry są cokolwiek warte na rynku.
EA, Activision, Blizzard, jeden pies, wszyscy tylko na kasę lecą wydając co roku ten sam tytuł, Mojang utrzymuje się z Minecrafta (nie wiem czy Scrolls jest [Lub będzie] płatny).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chormon    136
[quote name='Helek' timestamp='1342650001' post='82194']
1.2 Forum dostępne jest dla
każdego po wcześniejszej
rejestracji;. To samo mówi za siebie. Dla każdego
[/quote]A co to ma do rzeczy?

Najpierw z bananem na twarzy odpalacie grę za friko, a potem z płaczem przylatujecie forum, że wam nie działa i chcecie takich samych praw jak ci, którzy legalnie nabyli grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Helek    1
Ale jednak twórcy minecraft nie czują się tak bardzo źle z tym. Obiło mi się o słuch że notch wypowiedział się na temat piractwa i poparł je.

Ale premium czy nie pliki gry są takie same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AsgarothDaFae   
Gość AsgarothDaFae
Może i Notch wypowiedział się na temat piractwa, ale w Polsce obowiązuje Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych. (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83) i choćby nie wiem kto by mówił, że można, to do czasu aż gra nie uzyska statusu freeware, używanie jej bez płacenia jest tożsame (wedle wyznacznika prawnego) kradzieży. Dlatego też na tym forum nigdy nie będziemy wspierać piratów i rozwiązywać ich problemów.
A cytowany przez Ciebie punkt regulaminu o dostępności oznacza jedynie tyle, że możesz WEJŚĆ na forum... W żaden sposób punkt ten nie daje Ci prawa do domagania się od nas pomocy. Piraciku

Osobiście uważam temat za zakończony. Wszelkie dostępne informacje zostały udzielone. Sprawa jest rozwiązana a piraci jak nie byli traktowani na równi z legalnymi graczami tak nie będą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Helek    1
Można zamknąć temat. Widzę że nic nie zdziałam. Dziękuję za poświęcony czas:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...