Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
GramyHardcorowo

GramyHardcorowo

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem spróbować swoich sił w tworzeniu filmów. Rozpoczynam serią Gramy Hardcorowo - znana idea, gram i nagrywam tak długo jak uda się przeżyć. Chciałbym Was zaprosić do komentowania, lajkowania i subskrypcji jeśli jesteście zainteresowani rozwojem sytuacji. Kanał jest dla chętnych - nikogo nie chcę zmuszać. Postaram się w miarę nagrywania nowych odcinków o aktualizację tego tematu.
W razie jakichkolwiek sugestii bądź uwag - piszcie. Będę wdzięczny.

[b]Odcinek #1[/b]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=aYXDX0EE4Io&feature=g-upl[/media]

[b]Odcinek #2[/b]
[b][media]http://www.youtube.com/watch?v=8Yp9F11YT0I&feature=g-upl[/media][/b] Edytowane przez GramyHardcorowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Camil92PL   
Gość Camil92PL
Nawet nawet filmik jak i ciągłość komentowania rozgrywki ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Quasindro    17
No, no. Wreszcie coś konkretnego.
Postarałeś się o dobrą jakość (jakiż to mikrofon?), komentarze nie są nudne, a zabawne - a jest ich dużo! Nazwa serii nie aż tak nieoryginalna... No, naprawdę nieźle.
I WRESZCIE ktoś się reklamuje, kto użył muzyki bez praw autorskich. Chwała Ci za to. Edytowane przez Quasindro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo mnie cieszy fakt że pierwszy film przypadł do gustu. Szczerze przyznam miałem obawy co do jakości wizualnej jak i audio. Używam mikrofonu dynamicznego którego zaleta jest czystość dźwięku kosztem siły głosu. Chyba że się nie znam i nie potrafię póki co wydobyć możliwości tego sprzętu. W każdym bądź razie jestem w trakcie montażu drugiego odcinka - postaram sie w nim usprawnić stronę techniczną wykonania. Mam nadzieję że wyjdzie to na dobre. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
coś ci strasznie klatkuje, popraw fps albo wywal z opcji renderowania "smart resample"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bardzo ciekawa uwaga. Pociągne temat; jaki kodek byłby najbardziej odpowiedni. Przyznam że używam obecnie xvid'a 720p ze względu na czas renderowania, przyzwoitą jakość obrazu (12min filmu = 700mb) jednakże mogę sie mylić także chętnie posłucham Waszego zdania w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
ja ładuję w 720p do mp4 z bitrate zaniżonym do 4m co daje 20 minut +-600MB plik przy znośnej jakości
(no nie oszukujmy się, różnica będzie faktycznie jak ktoś to porówna 480p z 720p na pełnej rozdzielczości, ale dla oglądania w okienku na YT,
czy nawet w tym większym, wystarczy do momentu kiedy nie zacznie mi się obraz rozmazywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RogiPL    5
Mam nadzieję że nie umrzesz szybko bo chcę ciebie dalej oglądac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
znowu całkiem dobry odcinek, ale znowu ci się obraz rozmazuje w ruchu... zapomniałeś resampla wyłączyć ?

jesteś komentatorem sportowym/reporterem/prezenterem w TV/ DJem ? strasznie dobrze ci nawijka. nagrywasz narrację już po nagraniu obrazu ? :P
+nie dawaj nikomu grać z tobą na HC bo jak zginie to ci usunie świat xD Edytowane przez Karimiri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Karimiri' timestamp='1341678736' post='79828']
znowu całkiem dobry odcinek, ale znowu ci się obraz rozmazuje w ruchu... zapomniałeś resampla wyłączyć ?

jesteś komentatorem sportowym/reporterem/prezenterem w TV/ DJem ? strasznie dobrze ci nawijka. nagrywasz narrację już po nagraniu obrazu ? :P
+nie dawaj nikomu grać z tobą na HC bo jak zginie to ci usunie świat xD
[/quote]

Hehehe, pracuję w handlu więc tzw. nawijka zapewne bierze się z życia zawodowego ;)) Jak już pewnie kilku z Was zauważyło bądź doszło do tego po mojej wypowiedzi odpowiadam - dogrywam się po grze ;) Szczerze mówiąc ten sposób jest dla mnie lepszy, wole sobie kilka razy objerzeć materiał i na luzie skomentować to co widzę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Serek   
Gość Serek
Głos całkiem dobry, jakość nagrania także zadowalająca oraz prowadzenie odcinka w ciekwy sposób jak dla mnie wszystko jest dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
Zapowiada się puki co ciekawie :) Życzę jak największej ilości widzów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
RogiPL    5
Mi bardzo się podoba ta seria ciekawa,super że ciągle komentujesz, fajnie ja będę cię dalej oglądał ;) Edytowane przez RogiPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SzyszkaPL    3
Tak mi się spodobała ta mapa, że użyłem twojego seeda :) Nie obraź się :BigSmile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myślę że to dobra pora aby ogłosić konkurs o którym wspominałem w ostatnim odcinku.

Zasady tak jak mówiłem, bardzo prostę;wystarczy ZASUBSKRYBOWAĆ mój kanał - osoba która tego dokona wysyła mi na YouTube wiadomość że tego dokonała. Jeśli już subskrybujesz - nic straconego - wystarczy że polecisz swojemu znajomemu mój kanał i dokona z Twojego polecenia subskrybcji - również poproszę o wiadomość kogo zwerbowałeś. Konkurs potrwa do 5go odcinka - czwarty jest już w drodze.

Myślę że warto zawalczyć bo nagrodą jest koszulka jak na zdjęciu poniżej! Koszulka wykonana najlepszą możliwą metodą druku cyfrowego. Super gramatura, 100% bawełna! Jeśli liczba uczestników będzie spora - wylosuję więcej szczęśliwców - póki co jest tylko jedna do wydania!

[img]https://lh3.googleusercontent.com/-8GeOPC6RyaU/UA7ClLrcJEI/AAAAAAAAAAk/ZbNSaTh2Po4/w338-h507-k/_DSC0012-2.jpg[/img]
Powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[color=#222222][font='Helvetica Neue', Arial, Verdana, sans-serif][size=4][background=rgb(255, 255, 255)]

[b]Odcinek #4[/b]

[media]http://www.youtube.com/watch?v=-21ENPOqecY[/media][/background][/size][/font][/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Karimiri    26
po każdym odcinku lub 2 robisz backup i jeśli trzeba to ładujesz
(wiem ze to oszustwo, ale kupa ludzi na hardkorze tak robi mimo, ze żaden się nie przyzna :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[color=#222222][font=Helvetica Neue', Arial, Verdana, sans-serif][size=4][background=rgb(255, 255, 255)][font=arial,helvetica,sans-serif]Hej, ruszyłem z nową serią, gramy w Starcraft 2 - wiem że forum jest o innej tematyce, ale jestem ciekaw Waszego zdania na ten temat. Dajcie znać czy wyszło dobrze. Pierwsza seria z użyciem intra! Odpalajcie w 720p![/font]

[media]http://www.youtube.com/watch?v=xyevWIH_3Tc[/media][/background][/size][/font][/color] Edytowane przez GramyHardcorowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bartios    20
Bardzo fajna seria, gdybym miał konto na YT dałbym ci suba :D A tak po prostu oglądam twoje filmy, mam nadzieję że może być ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Bartios' timestamp='1344086770' post='85977']
Bardzo fajna seria, gdybym miał konto na YT dałbym ci suba :D A tak po prostu oglądam twoje filmy, mam nadzieję że może być ;)
[/quote]

Pewnie że może być :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...