Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
katalon

Can't reach server

Pytanie

katalon    0
Wiem, że ten problem wałkowany był n-ty razy, ale za każdym razem jest inne rozwiązanie.

Gdy próbuje połączyć się z serwerem kolegi wyskakuje mi błąd 'Can't reach server', oczywiście jestem połączony przez hamachi. Najbardziej dziwi mnie to iż korzystając z tego same routera na komputerze stacjonarnym nie mam problem problemów z połączeniem.

Przy próbie założenie serwera wyskoczył mi błąd:

[INFO] Starting minecraft server version 1.2.5
[WARNING] To start the server with more ram, launch it as "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar"
[INFO] Loading properties
[INFO] Starting Minecraft server on 5.56.125.77:25565
[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!
[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind
[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?

Prawdopodobnie chodzi tu o porty, ale nie wiem dokładnie jak to naprawić, próbowałem zmieniać ustawienia i przekierowania portów ale bez skutku (istnieje możliwość, że popełniłem błąd gdzieś), oczywiście firewalla i antywirusa wyłączałem.

Jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc będę wdzięczny ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
dex3r    143
1. Usuń ip z server-ip w konfigu.
2. Przez jakie łączysz się do kolegi?
3. Nigdy nie wyłączaj antywirusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
katalon    0
Ok pomogło, lecz napotkałem się na kolejny błąd, uruchomiłem serwa mogę grać, lecz gdy ktoś dołączy do sieci hamachi, a następnie próbuje wbić na serwer to nie może się połączyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Porty zablokowane pewnie w routerze.
Pobierz program [url="http://www.dobreprogramy.pl/Simple-Port-Forwarding,Program,Windows,20717.html"]Simple Port Forwarding[/url] i nim odblokuj port nr 25565.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maćko :P    22
@up

tu się z tobą nie zgodzę. nawet jeśli ma się zablokowane porty w routerze, dzięki hamachi można się podłączyć do serwera. bo jeśli już odblokowywać porty w routerze, to po co używać hamachi, skoro można założyć serwer bez używania tego programu?

jak nie może się połączyć to znaczy co? jest can't reach server? czy jakiś inny error?

@down
a to dziwne, ponieważ mój kolega, ma serwer hamachi, ponieważ nie ma odblokowanych portów i nie chce mu się tego robić, a żadnych problemów z podłączeniem się do serwera nigdy nie było... Edytowane przez maćko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
[quote name='maćko :P' timestamp='1340789812' post='77547']
@up

tu się z tobą nie zgodzę. nawet jeśli ma się zablokowane porty w routerze, dzięki hamachi można się podłączyć do serwera. bo jeśli już odblokowywać porty w routerze, to po co używać hamachi, skoro można założyć serwer bez używania tego programu?

jak nie może się połączyć to znaczy co? jest can't reach server? czy jakiś inny error?
[/quote]

@up z tobą też się nie zgodzę. Miałem jakoś pół roku u siebie serwer. Gdy go założyłem na hamachi, to nikt nie mógł się podłączyć nie wiem czemu. Wpadłem na pomysł z odblokowaniem portów w routerze (TP-Link W8901G) i zadziałało. Hamachi jest dla tych co mają zmienne IP, a chcą serwer na jednym i tym samym i na tym co mają wewnętrzne IP i mogą tylko zakładać sieć na LAN'ie, a chcą poza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Mofixil    190
Jak ktoś ma zmienne IP to sobie DynDNSa załatwia, ale oczywiście głupota się szerzy i masa ludzi nie wie co to jest więc mamy plagę graczy z hamachi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
dex3r    143
Hamachi to system tunelowania, symulujący sieć LAN (VLAN). Od tego jest właśnie tunelowanie, żeby nie trzeba było odblokowywać portów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...