Skocz do zawartości
Minecraft.pl Server Banner
  • 0
tdk9

BRAK MOZLIWOSCI KOPANIA

Pytanie

tdk9    0
Witam.

Od dzisiaj jestem szczesliwym posiadaczem oryginalnej wersji minecraft.
Problem polega na tym ze nie da sie kopac. Doslownie.
Nie wiem dlaczego. Zalogowalem sie na komputerze stacjonarnym nie dalo sie, potem zalogowalem sie na laptopie rowniez nic.
Ktos wie o co tu moze chodzic?

Jestem tutaj doslownie nowy wiec z gory przepraszam jesli pisze do zlego dzialu itp :)
Dopiero sie ucze.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
maćko :P    22
[quote name='tdk9' timestamp='1339175171' post='74108']
Problem polega na tym ze nie da sie kopac. Doslownie.
[/quote]
masz na myśli kopanie (np piłki) czy kopanie (np w ziemię)? bo kopać (w piłkę) w minecraft się nie da

a teraz leć na mecz! :D Edytowane przez maćko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
tdk9    0
Chodzi mi o kopanie w np ziemie piasek obojetnie nie da sie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Atexor    424
Odejdź trochę dalej i kop. Pewnie stoisz na spawnie, który jest niezniszczalny (bodajże 16x16 bloków).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
maties7    13
Albo [color=#008000]NACISKA[/color] przycisk myszki zamiast go po prostu przytrzymać.

[color=#008000]Język! //Chormon[/color]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Yaourin    2
Potencjalnych rozwiązań jest wiele, ale spróbuję przedstawić swoje przypuszczenia. Jako że nie podałeś zbyt wiele informacji to będę jeszcze bardziej się domyślał, ale przechodząc do tematu.

Jeśli nie możesz kopać to spróbuj po prostu odejść na kilka, bądź kilkanaście kratek i tam zacząć kopać. Pamiętając o tym, że przycisk myszki należy przytrzymać, nie tylko nacisnąć. Gdy zdarzyła się sytuacja, iż przed zakupem oryginalnej wersji Minecrafta miałeś pirata to należałoby na dobre usunąć pliki właśnie z pirackiej wersji. O ile się nie mylę to w tym celu trzeba usunąć(wyciąć) folder ".minecraft" znajdziemy ją przyciskając pasek startu, a następnie wpisując "%Appdata%". W Windowsie XP klikamy na "Uruchom" i dopiero wtedy wpisujemy "%Appdata%". Po usunięciu plików uruchamiamy launchera i w options zaznaczamy "Force Update" to powinno pomóc. Choć istnieje jeszcze możliwość, że jest to wina ustawień sterowania. Aby to sprawdzić wciskamy "ESC" następnie "Options", później wchodzimy zaś w "Controls" i w miejscu "Attack" powinno być "Button1". Jeśli tak nie jest to zmieniamy na poprawną konfigurację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
SkateKoliva    31
Gdy kopiesz musisz TRZYMAC przycisk, a nie trzymac, puszczac, trzymac, puszczac.
Ja tak na poczatku kaleczylem, moze ty masz tak samo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
tdk9    0
Ok problem rozwiazany, przepraszam za klopot i dzieki za informacje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...